LifeSteps.gr

Whispering Tales - A Matter Of Time review (2022 release)

Whispering Tales

Βρήκα τους Whispering Tales ψάχνοντας εδώ και εκεί για κάποιο καλό συμφωνικό μέταλ μετά τα διαδοχικά βαριά μάλλον doom. Οι φίλοι μας από την Γαλλία παίζουν ένα ωραίο και μελωδικό συμφωνικό μέταλ στο στυλ που θέλουμε να ακούμε χωρίς να προσπαθούν να αντιγράψουν κανέναν. Η προσθήκη μάλιστα αντρικών με γυναικεία φωνητικά δίνει μια άλλη διάσταση στο όλο δημιούργημα. Να πω την αλήθεια δεν τα είχα ακούσει τα παιδιά έως τώρα τουλάχιστον παρόλο που βρίσκονται από το 2006 στο προσκήνιο με άλλο όνομα τότε μέχρι το 2010.

Ψάχνοντας να βρω κάποια στοιχεία ώστε να κάνω μια σωστή παρουσίαση το μόνο που βρήκα είναι ότι πήραν το τελικό τους όνομα μετά το 2010 οπότε και ονομάστηκαν Whispering Tales. Βρήκα λίγα πράγματα και είναι κρίμα που δεν μπορώ να γράψω περισσότερα για τα παιδιά γιατί και καλά παίζουν αλλά και σωστή παραγωγή (επιτέλους) έχει γίνει στο cd τους για ανεξάρτητη έκδοση.

Σίγουρα θα σας θυμίσουν γνωστές μπάντες αλλά καταφέρνουν και κρατάνε ένα υψηλό επίπεδο που και μελωδικό είναι και δεν κουράζει καθόλου τον ακροατή. Είναι όπως ακριβώς το περίμενα από μια τέτοια μπάντα και ίσως λίγο καλύτερο δηλαδή ανώτερο από τον μέσο όρο που ακούμε συνήθως στο είδος αυτό που υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός.

Πάντως είναι πολύ μελωδικό το cd σε σημείο να το βάλω και δεύτερη φορά για να το ευχαριστηθώ πλήρως. Σπάνια το κάνω και μόνο όταν κάτι μου αρέσει αρκετά και το ξαναβάζω από την αρχή. Το μόνο πρόβλημα είναι η πλήρης έλλειψη στοιχείων ακόμα και για αυτούς που τραγουδούν γιατί είναι δύο και τα στοιχεία δείχνουν έναν μόνο. Δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται και στην αλήθεια αυτά που βρήκα η είναι παλιότερα και έχουν αλλάξει τα μέλη της μπάντας.

Ελπίζω να τα έχω βάλει σωστά για να γνωρίσει ο κόσμος τα παιδιά που το αξίζουν με το παραπάνω. Αν δεν μου άρεσε δεν θα το έβαζα καθόλου για παρουσίαση. Η κοπέλα που τραγουδάει μου θυμίζει κάπως την αγαπημένη Sharon del Adel σε συνδυασμό με την εκπληκτική Simone Simons σε πιο soft μορφή. Είναι και η γαλλική προφορά ωραία και ταιριάζει στις γυναίκες τραγουδίστριες. Μου αρέσει και ο παραδοσιακός ρυθμός που έχουν βάλει έξυπνα σε ορισμένα κομμάτια όπως το Embers που δίνουν στίγμα εποχής.

Μπράβο πάντως στα παιδιά γιατί αλλιώς το ξεκίνησαν το cd σε πιο κοινότυπο να πω έτσι στυλ και αλλιώς καταλήγει σαν μια ευχάριστη μελωδία. Αλλάζει ο ρυθμός ανάλογα ποιός τραγουδά και έτσι δεν μοιάζουν η δεν προσπαθούν να μοιάσουν σε κανέναν γνωστό καλλιτέχνη η μπάντα. Προσπαθούν να βρουν τον ήχο τους δοκιμάζοντας πειραματικά μοντέλα του συμφωνικού ήχου κάτι που δεν είναι εύκολο αλλά δείχνουν να τα καταφέρνουν με το ταλέντο τους.

Κλείνοντας αφού βάλω και ένα πολύ καλό βαθμό στους φίλους μας για αυτήν τους την προσπάθεια και την συνολική δουλειά που κάνανε και για την παραγωγή  που είναι αξιοπρεπέστατη για ανεξάρτητη. Ένα 9/10 λοιπόν και μακάρι να τους ξανακούσουμε σύντομα και γιατί όχι να τους δούμε και σε κάποιο live στην χώρα μας αν το θελήσουν ποτέ και μας επισκεφτούν.

Πολύ καλό και ξεχωριστό cd που αξίζει να ακούσουν όλοι οι φίλοι του μελωδικού συμφωνικού μέταλ που είναι αρκετοί και διψασμένοι για νέα αξιόλογα δημιουργήματα. Μην σας επηρεάσει το γεγονός ότι οι φίλοι μας μπορεί να μοιάζουν με κάποιους γνωστούς, τα έχουμε δει όλα τα έργα και είναι απίθανο για κάποιον να ακολουθήσει τελείως ανεξάρτητο δρόμο. Το θέμα είναι να σου αφήνει καλή διάθεση στο τέλος αφού έχει τελειώσει και αυτό το cd το κάνει με το παραπάνω.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.The Spark
2.Heap of Ashes
3.Copper Wire
4.On the Edge
5.Lazarus
6.The Quantum Clock
7.Embers
8.Falling Dominos
9.Zugzwang

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Stéphane Castelli : Μπάσο
Bruno Stagliano : Ντραμς
Jérémie Chabod : Κιθάρα
Stéphanie Fenu : Πλήκτρα
Lucie Vételé : Φωνητικά, φλάουτο

​Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Μαίου του 2022 από ανεξάρτητη εταιρεία.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 68 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version