LifeSteps.gr

Magistarium - Dreamlord Opera review (2022 release)

Magistarium

Ευτυχώς που βρήκα το ωραίο cd από τους Magistarium για να ακούσω όμορφο συμφωνικό μέταλ. Η μπάντα δημιουργήθηκε από το 2005 στο Ανόβερο της Γερμανίας από μέλη που όμως προέρχονται από άλλες χώρες όπως για παράδειγμα ο τραγουδιστής που είναι Ουκρανός και ο βασικός κιθαρίστας που είναι από την Ρωσία. Οπότε στην διπλή έκδοση του cd τους τραγουδούν τα κομμάτια και στα ρώσικα για τους φίλους που είναι από εκεί. Μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας αφού ακούω συχνά μπάντες από εκεί και έχω συνηθίσει την γλώσσα.

Ουσιαστικά το Dreamlord Opera είναι μια όμορφη συμφωνική ροκ όπερα όπως λέει και το όνομα της. Ξεκινάει μάλιστα δυναμικά με το πρώτο τραγούδι, το No World Without Hero να μου θυμίζει έντονα τους αγαπημένους Powerwolf. Μετά βέβαια αλλάζει και έχει λίγο από όλα για να αρέσει σε ευρύ κοινό, και μοντέρνο μέταλ και ηλεκτρονικά prog στοιχεία χωρίς όμως να χαλάνε την όλη εικόνα του δημιουργήματος που είναι πολύ καλό για το είδος.

Μου αρέσει και η εμφατική φωνή του τραγουδιστή Oleg που δίνει τον τόνο στο έργο χωρίς να μοιάζει με κανέναν άλλον. Υπάρχουν κάποιες επιρροές από διάφορα συμφωνικά συγκροτήματα αλλά χωρίς να υπάρχει αντιγραφή τυφλή κάποιου συγκεκριμένα. Είναι λογικό να βλέπουμε ομοιότητες σε τέτοιες ροκ όπερες αφού έχουν βγει έως τώρα δεκάδες από πολλές μπάντες και μεγάλους καλλιτέχνες.

Έχει και μια ωραία κινηματογραφική αίσθηση το όλο έργο που ταιριάζει στην περίσταση. Απορώ που έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητοι οι φίλοι μας παρά το ταλέντο τους. Είναι το μειονέκτημα να είσαι ανεξάρτητος χωρίς εταιρεία πίσω να σε σπρώχνει στα μέσα. Τουλάχιστον είσαι ελεύθερος να αποφασίζεις πότε θα κάνεις το επόμενο βήμα χωρίς χρονικά περιθώρια να σου θέτουν άλλοι από πάνω σου.

Βέβαια έτσι δεν φτάνεις στην κορυφή και δεν σε μαθαίνει ο κόσμος αλλά όσοι το ψάχνουν αρκετά το θέμα θα τους ανακαλύψουν αργά η γρήγορα. Το έχω πει και σε άλλο άρθρο ότι το παν είναι η προώθηση ανεξάρτητα του τι παίζεις. Εδώ προωθούν κάτι άσχετες μπάντες μόνο και μόνο για να βγάλουν κανά φράγκο. Έτσι είναι η εποχή, οι καλοί θέλουν περισσότερη προσπάθεια να αναδειχθούν εκτός αν είναι πολύ τυχεροί από την αρχή.

Να ξαναγυρίσω στο cd μας πάλι και να πω ότι το έχω ακούσει 4 φορές στην σειρά και το συνήθισα πια. Ακούω και την εκδοχή στα ρώσικα που υπάρχει στο δεύτερο cd και είναι πολύ ταιριαστή αφού ο Oleg ξέρει την γλώσσα και τα λέει μια χαρά. Υπάρχει φυσικά η γνωστή έλλειψη πληροφοριών για την μπάντα αλλά ότι βρήκα πρόχειρο το έβαλα. Δυστυχώς αυτό είναι συχνό φαινόμενο τώρα τελευταία. Πάντως τα παιδιά αξίζουν να τους μάθει ο κόσμος για αυτό και τους παρουσίασα.

Κλείνοντας να βάλω και ένα 9/10 για το ωραίο δημιούργημα τους, πάντα μου αρέσει να βοηθάω τέτοιες ανεξάρτητες προσπάθειες μέχρι να βρουν τον δρόμο τους στην μέταλ σκηνή οι φίλοι μας. Από παραγωγή και εκτέλεση των συνθέσεων τα πήγαν εξαιρετικά τηρουμένων των συνθηκών. Έχουν το ταλέντο οι φίλοι μας και πιστεύω θα προχωρήσουν αν το θέλουν και οι ίδιοι και το παλέψουν. Ας στείλουν το demo τους σε κάποια από τις μεγάλες εταιρίες και νομίζω θα τους πάρουν. Εκτός αν θέλουν να τραβήξουν τον δρόμο τους ανεξάρτητοι από δεσμά και περιορισμούς.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.No World Without Hero

2.Into The Storm

3.Higher And Higher

4.Dreamlord Opera

5.Invincible

6.To The Gates Of Hell

7.Lonely Star

8.New Reality

9The Final Curtain

10.The Tempter

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Michael Pesin - Κιθάρα
Sebastian Busch - Ντραμς
Volker Brandes - Πλήκτρα
Oleg Rudych - Φωνητικά
Ingo Lühring : Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου του 2022 από ανεξάρτητη εταιρεία.

Είδος: Συμφωνικό power metal με κάποια στοιχεία prog

Η συνολική διάρκεια της κανονικής έκδοσης του cd είναι περίπου 52 λεπτά.

Exit mobile version