LifeSteps.gr

Inner Fear - Cazilia review (2022 release)

Inner Fear

*

Οι Inner Fear από την Τσεχία είναι στην μουσική σκηνή πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 1997. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί έξω από την πατρίδα τους και έχουν λίγες κυκλοφορίες για τόσα χρόνια στην μουσική. Τώρα τους ανακάλυψα κι εγώ και παίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα σκοτεινού gothic metal με σκληρά σε εισαγωγικά αντρικά φωνητικά και αιθέρια γυναικεία που συνδυάζονται αρκετά καλά και δημιουργούν ένα ωραίο αποτέλεσμα που μου αρέσει ιδιαίτερα μιας και δεν συναντώ τέτοια πολύ συχνά.

Στην αρχή μπορεί να σας φανεί περίεργο το στυλ τους με όλες αυτές τις απότομες εναλλαγές ρυθμού από πολύ αργό μελωδικό σε ταχύτατο extreme αλλά αν το ακούσετε 2-3 φορές θα σας αρέσει μιας και είναι μοναδικό χωρίς να προσπαθούν να μιμηθούν κανέναν. Με μπέρδεψε λίγο την πρώτη φορά όταν μπήκε δυναμικά και έλεγα ότι θα είναι κάποιο ατμοσφαιρικό black metal αλλά άλλαξε σε μελωδικότατο με την ωραία φωνή της κοπέλας που τραγουδά.

Τελικά είναι το κανονικό gothic metal που όλοι περιμένουμε να ακούσουμε χωρίς τα περιττά ηλεκτρονικά του μοντέρνου ήχου που ακούω σε άλλα παρόμοια σε εισαγωγικά gothic γιατί δεν είναι αυθεντικές μπάντες αυτές, απλώς αντιγράφουν με μοντέρνα στοιχεία στην μουσική τους άλλους μεγάλους. Οι φίλοι μας εδώ και μοναδικοί ακούγονται και έδωσαν σημασία στην παραγωγή οπότε το δημιούργημα τους είναι αξιοπρεπέστατο και απορώ πως δεν τους παρουσιάζει κανείς έως τώρα.

Αλλά όπως έχω ξαναπεί αν δεν σε σπρώχνει η εταιρεία και δεν λέγεσαι άλφα η βήτα μεγάλη μπάντα που ότι βλακεία κι αν βγάλει την βρίσκω αμέσως στα ράφια αν ακόμα υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε γιατί πολύ αμφιβάλλω για αυτό τότε σε τρώει το μαύρο σκοτάδι. Τέτοιες δημιουργίες όπως των φίλων μας από την Τσεχία που είναι καλύτερες από πολλά γνωστότερα που έχω ακούσει φέτος περνάνε στα αζήτητα αμέσως.

Και ευτυχώς που τα ψάχνω λεπτομερέστατα και ανακαλύπτω μικρές σε εισαγωγικά μπάντες, μάλλον άγνωστες στο κοινό θα πω, που όμως αξίζουν την προσοχή μας και δίνουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με άλλα παλτά που εμφανίζονται συχνότατα επειδή είναι γνωστά ονόματα. Για παράδειγμα θα πω ότι αυτό το cd είναι καλύτερο και πιο πρωτότυπο για μένα από το νέο cd των Soilwork που το παρουσίασα κιόλας και είχε μόνο 3-4 καλά τραγούδια και τα άλλα για γρήγορο πέρασμα.

Πριν πάω στην βαθμολόγηση του cd να πω ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους μας για αυτό το απόλυτα πειστικό gothic metal χωρίς πολλά-πολλά περιττά όπως πρέπει να είναι σκοτεινό και με εναλλαγή ταχύτητας χωρίς μοντέρνα στοιχεία που το αλλοιώνουν. Πολύ καλή παραγωγή και εκτέλεση των συνθέσεων από παιδιά με ταλέντο που ξέρουν τι κάνουν χωρίς να πειραματίζονται άσκοπα.

Νομίζω αξίζουν με το παραπάνω ένα ωραίο 9/10 για την πολύ καλή προσπάθεια τους και εύχομαι να τους μάθει περισσότερος κόσμος σύντομα αν το επιθυμούν και οι ίδιοι βέβαια γιατί έχω συναντήσει και αντίθετες περιπτώσεις που ήθελαν να βαδίζουν στον μοναχικό δρόμο της δόξας. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά στην μουσική σκηνή εκτός κι αν το κάνεις από χόμπυ με φίλους και γνωστούς και δεν σε νοιάζει η φήμη έξω από κάποια συγκεκριμένα όρια.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Once upon a Time
2. The Night
3. The Farm
4. The Voices
5. Maria
6. Footsteps in the Snow
7. A Man in the Forest
8. The Four Days
9. The Discovery
10. The Bodies
11. Cäzilia: The Sad Destiny
12. The End

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Mike Wead - Κιθάρα
Martin ‘Marthus’ Skaroupka - Ντραμς, πλήκτρα, ενορχήστρωση, σύνθεση
Khopec - Κιθάρα
Krusty - Μπάσο
Tomáš "Chymus" Hanzl - Φωνητικά, στίχους
Snovonne "Sno" Drake - Γυναικεία φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Black Barn Music.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 70 λεπτά.

Είδος: Extreme symphonic gothic metal

Exit mobile version