LifeSteps.gr

Brymir - Voices in the Sky review (2022 release)

Brymir

Οι Brymir από το Ελσίνκι της Φινλανδίας μπορεί να ιδρύθηκαν το 2006 αλλά αυτό το καινούριο cd είναι μόλις το τέταρτο τους συνολικά. Τους έχω γνωρίσει από το εκπληκτικό πρώτο τους, το Breathe Fire to the Sun του 2011 που μου άρεσε πολύ και το έχω στα καλύτερα του είδους. Αυτό το Voices in the Sky το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία για να δω τυχόν αλλαγές η πειραματισμούς. Το φοβόμουν στην αρχή αλλά μόλις το άκουσα ευτυχώς λέω τα πήγαν καλά τα παιδιά.

Έχω ξεχωρίσει πάρα πολλές μπάντες από την παγωμένη Φινλανδία από όλα τα είδη της μέταλ, από πολύ soft έως και σκληροπυρηνικά ακούσματα underground. Μεγάλη μουσική σκηνή που δεν με έχει απογοητεύσει πλην σπανίων περιπτώσεων. Οι Brymir ανήκουν σε αυτό το μεγάλο γκρουπ με τα αγαπημένα συγκροτήματα που βγάζουν λίγα αλλά εκλεκτά δημιουργήματα. Είχα να τους ακούσω αρκετό καιρό και βλέπω ότι γίνανε πιο μοντέρνοι στο στυλ τους αλλά χωρίς να χάνουν τον μελωδικό death metal ήχο που τους είχα πρωτογνωρίσει.

Αυτοί οι μοντερνισμοί στα καινούρια cd τείνουν να γίνουν συνήθεια πια, καταλαβαίνω τον λόγο για πιο ευρύ κοινό αλλά εδώ είμαστε στο μέταλ και όχι σε ποπ η χορευτική μουσική. Ευτυχώς οι φίλοι μας οι Φινλανδοί το κράτησαν μια χαρά το τέμπο τους χωρίς να παρασυρθούν από το ρεύμα που πνέει τώρα τελευταία. Βάλανε κάποια επιπλέον συμφωνικά και μοντέρνα στοιχεία στον ήχο τους αλλά σε απόλυτα λογικά πλαίσια για αυτό και θα πάρουν και υψηλή βαθμολόγηση.

Έχουν και τις πολύ ωραίες μελωδίες στα κομμάτια που μένουν εύκολα στο μυαλό. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω άνετα ότι είναι μέσα στα καλύτερα cd της χρονιάς στο είδος που δεν έχει και πάρα πολλές υποψηφιότητες. Άντε να βάλω μαζί με αυτό το εξαιρετικό The Halo Effect και το cd των Saor. Μόλις τρεις υποψηφιότητες για το καλύτερο μελωδικό death metal της χρονιάς έως τώρα. Στα σκέτα συμφωνικά γίνεται μεγάλος ανταγωνισμός αφού έχω πάνω από 10 υποψηφιότητες. Πολύ καλό πράγμα βγήκε εκεί αλλά μόνο σε αυτό το είδος πηγαίνει καλά η χρονιά.

Περίμενα και τους Edenbridge να κάνω αμέσως μιας και μου αρέσουν αλλά πήγαν 20 μέρες μπροστά η κυκλοφορία του νέου τους cd. Ελπίζω τουλάχιστον να βγει σε καλό αυτό. Την άλλη εβδομάδα έχουμε καινούριους Blind Guardian και Megadeth να δούμε τι θα καταφέρουν οι κλασικές μπάντες του μέταλ. Στα gothic metal γίνεται ο χαμός από παρέλαση παλτών που δεν αξίζει ούτε ένα για μια σωστή παρουσίαση. Και στο doom το ψάχνω με το κιάλι αφού δεν υπάρχει κάτι σοβαρό μέχρι στιγμής.

Επιστρέφοντας στο cd μας να πω ότι το πρώτο μισό ειδικά είναι εξαιρετικό και πολύ μελωδικό. Και στα υπόλοιπα όμως κομμάτια δεν υστερεί τόσο όσο να το βαριέσαι να το ακούς συνέχεια. Μετά από 5 φορές που το έχω ακούσει μου έχει κολλήσει το τραγούδι Forged in War που είναι ρυθμικό και μελωδικό όσο δεν πάει άλλο. Κλείνοντας να τονίσω ότι η παραγωγή και η εκτέλεση είναι σε πολύ επαγγελματικά πρότυπα όπως αμόζει στην περίσταση και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές.

Ένα ωραίο 9/10 το κερδίζουν με το σπαθί τους οι αγαπητοί μας φίλοι Brymir. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι δυναμικοί να μας χαρίζουν ωραίες δημιουργίες και στο μέλλον. Πολύ καλό cd για την εποχή μας, μπράβο τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Voices in the Sky
2. Forged in War
3. Fly with Me
4. Herald of Aegir
5. Rift Between Us
6. Landfall
7. Borderland
8. Far from Home
9. Seeds of Downfall
10. All as One
11. Diabolis Interium (bonus τραγούδι)

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Viktor Gullichsen – Φωνητικά
Joona Björkroth – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Sean Haslam – Κιθάρα
Jarkko Niemi – Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Patrik Fält – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Μελωδικό death metal / συμφωνικό death metal.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 51 λεπτά.

Exit mobile version