LifeSteps.gr

New Horizon - Gate of the Gods review (2022 release)

New Horizon

Οι New Horizon από την Σουηδία είναι στην ουσία δύο πρώην μέλη των H.E.A.T. που αποφάσισαν μαζί να φτιάξουν αυτό το νέο project και να δοκιμάσουν την τύχη τους και σε κάτι άλλο. Παίζουν ένα μείγμα συμφωνικού και μελωδικού power metal που πιστεύω θα ικανοποιήσει αρκετούς φανς του είδους. Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες σε αυτό το συγκεκριμένο είδος που έχω ξεχάσει πόσους και ποιούς έχω ακούσει μέχρι τώρα, πρέπει να είναι πάνω από 20 σίγουρα. Είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία το μελωδικό μέταλ με τεράστιο ανταγωνισμό που για να ξεχωρίσεις πρέπει να αξίζεις σίγουρα.

Βέβαια θα ρωτήσει κάποιος οι φίλοι μας οι New Horizon ξεχωρίζουν από τον σωρό π.χ. τους Dynasty η και καμμιά δεκαριά ιταλικές μπάντες παρόμοιου στυλ και ακόμα περισσότερες από την Σκανδιναβία που βγάζει άφθονες τέτοιου στυλ. Αντικειμενικά θα πω όχι, ακούγονται όπως οι περισσότερες του είδους τους. Αν δεν σας ενδιαφέρει το είδος μπορείτε να προσπεράσετε άνετα και να πάτε στη επόμενη.

Δεν βγαίνουν και κάθε μέρα γνωστές μπάντες που να αξίζουν παρουσίαση οπότε μερικές είναι πιο κοινότυπες και όχι τόσο του στυλ που μου αρέσουν. Αποφεύγω τις τύπου Eurovision με τα φτηνά τρίλεπτα τραγουδάκια για το mainstream κοινό αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουν κάθε μέρα μπάντες όπως οι The Halo Effect. Περιμένω και μερικές πιο δυναμικές και σκοτεινές όπως τους Sylosis, τους Gaerea για λίγο black metal που δεν έχω πολλά αφού οι περισσότεροι είναι παλτά.

Έχουμε και τον φίλο μας τον Dave Mustaine την άλλη εβδομάδα που λένε ότι θα είναι καλό αλλά όλους τους παλιούς που ακούω έχουν κάνει μεγάλα άλματα προς το φτηνό mainstream για να τους βάλουν σε κανά ράδιο να παιξουν. Το τι μοντέρνο μέταλ παίζει δεν περιγράφεται. Η τελείως ερασιτεχνικό θα είναι η παλτά με χορευτική μέταλ για κλαμπάκια λες και οι metalheads πάμε σε μπαρ να ακούμε τέτοιες μπούρδες.

Μερικές φορές αν όχι όλες προτιμώ τα ανεξάρτητα συγκροτήματα που παίζουν για την πάρτυ τους αδιαφορώντας για το ποιός θα τους ακούσει και δεν έχουν την σπάθα της εταιρείας πάνω από το κεφάλι τους  να τους απειλεί για βιαστικές κυκλοφορίες. Είχα βάλει τους Beast in Black για ένα άκουσμα και κόντεψα να χορέψω αντί για headbanging. Εμμ δεν είναι τόσο σοβαρά πράγματα αυτά για εμάς τους παλιούς.

Και τώρα ακούγοντας το cd των φίλων μας κοντεύω να κοιμηθώ, είναι και περασμένη η ώρα. Τα έχω ακούσει αυτά καμμιά 50αριά φορά φέτος λίγο η πολύ παρόμοια. Άραγε τι βαθμό να βάλω στα παιδιά για να μην τους προσβάλω κιόλας. Νομίζω ένα 5/10 όπως κάνω στα πιο απλοικά cd είναι το καταλληλότερο για να κρατάμε και τα προσχήματα. Άκουγα και ένα άλλο cd πιο πριν αλλά ήταν παλτά πολυτελείας ανάξια παρουσίασης και το άφησα να περάσει στο έτσι.

Το μόνο καλό σε αυτό το cd είναι η παραγωγή και η εκτέλεση που είναι άψογη, κανένα πρόβλημα εδώ δεν υπήρξε. Δεν ξέρω αν τα παιδιά συνεχίσουν το project αυτό αλλά καλό θα είναι να φύγουν από τα πολύ κοινότυπα τραγούδια για το ράδιο και να προσπαθήσουν για κάτι πιο πρωτοπόρο στο ήχο μιας και βρίσκονται σε ανταγωνισμό με δεκάδες άλλες μπάντες του ίδιου ακριβώς είδους. Κλείνοντας να πω ότι πριν αγοράσετε ακούστε πρώτα τι έχουν να πουν και μετά αποφασίζετε αν σας κάνουν η όχι.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. A New Horizon (Intro)
2. We Unite
3. Stronger Than Steel
4. Cry for Freedom
5. Call of The Underground
6. Stardust
7. Event Horizon
8. The End of All
9. Fearless
10. Gate of The Gods

Η μπάντα ουσιαστικά αποτελείται από δύο βασικά μέλη τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Erik Grönwall : Φωνητικά
Jona Tee : Πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Music s.r.l.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Exit mobile version