LifeSteps.gr

Gaerea - Limbo review (2020 release)

Limbo

Το cd Limbo από τους αγαπητούς Gaerea από την Πορτογαλία το έχω αρκετό καιρό και μου αρέσει πολύ αν σκεφτούμε ότι είναι black metal που δεν ακούω σχεδόν ποτέ. Επειδή όμως θα βγάλουν και καινούριο τον επόμενο μήνα αποφάσισα να τους κάνω μια πρώτη γνωριμία με το κοινό ώστε να γίνει και σύγκριση με την νέα τους δουλειά. Ευτυχώς που έχουν υπογράψει στην Season of Mist που έχει μερικές μπάντες σε αυτό η και παρόμοιο στυλ και η παραγωγή για τέτοιο δημιούργημα είναι πολύ καλή.

Αυτό που ξεχωρίζω αμέσως στους φίλους μας δεν είναι φυσικά οι πολύ όμορφες κουκούλες που πάντοτε φοράνε για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους αλλά το πόσο σωστά και δυναμικά παίζουνε που πάντα ξεκινάνε αργά και όσο περνάει η ώρα στο κάθε τραγούδι αυξάνει και η ταχύτητα. Δεν είναι η συνηθισμένη μπάντα του κλασικού black metal που σε κουράζει. Τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο και τα δίνουν πραγματικά όλα για την μουσική.

Το πάθος που τραγουδάει ο τραγουδιστής σε συνδυασμό με τον πολύ καλό ντράμερ δίνουν την εκκίνηση για ατέλειωτο headbanging. Πολύ ατμοσφαιρικοί και πολύ ποιοτικοί για το είδος. Περιμένω με μεγάλη αγωνία το καινούριο τους cd τον άλλο μήνα και από ότι έχω ακούσει είναι στο ίδιο top επίπεδο. Μάλλον θα πάει για το black metal της χρονιάς αφού κάτι άλλοι που άκουσα ήταν παλτά τυπικά και μονότονα.

Μόνο οι Drudkh από την Ουκρανία που δεν ξέρω αν θα βγάλουν κάτι πιο καινούριο, κάπου είδα ένα βίντεο οπότε το ετοιμάζουν μάλλον, μπορούν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Έχω καμμιά δεκαριά cd από τους φίλους μας τους Drudkh και τους έχω ακούσει από τότε που ξεκίνησαν. Ωραία μπάντα άσχετα αν δεν καταλαβαίνεις τι λένε. Και οι Summoning πάρα πολύ καλοί αλλά δεν έχω ακούσει κάτι νέο τους μετά από το 2018. Δεν το έχω ψάξει και πολύ το θέμα με τα black metal γιατί δεν τα ακούω συχνά.

Μου κάνει εντύπωση πως δεν προωθούν περισσότερο τους αγαπητούς Gaerea αφού και σε γνωστή εταιρεία ανήκουν και παίζουν εξαιρετικά καλά για το είδος πάντοτε. Εδώ συνέχεια αναφέρονται σε κάτι άλλους ξανά και ξανά και αναρωτιέμαι αν τα πιάνουν τελικά για να προωθούν παλτά. Τουλάχιστον από μένα δεν περνάνε τέτοια κόλπα. Να προωθήσω κάτι άχρηστο και να ξεγελάσω το κοινό με βλακείες mainstream αποκλείεται.

Μόνο ποιοτικές μπάντες από κάθε είδος και φυσικά νέα ταλαντούχα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην μέταλ και πρέπει να τους στηρίξουμε μέχρι να βρουν τα πατήματα τους. Άλλες μπάντες παλτά ή για την Eurovision με τρίλεπτα σαχλοτραγούδια ραδιοφωνικού τύπου δεν γίνονται δεκτοί. Υπάρχουν φυσικά και οι πρώην μπάντες που ανασταίνονται σαν τα ζόμπι και κυκλοφορούν μετά από 30 και χρόνια νέες βλακείες. Αυτοί θα προσπερνιούνται λόγω σεβασμού στην ιστορία και την προσφορά τους.

Επιστροφή στους φίλους μας τους Gaerea και την βαθμολογία τους που όπως είναι φυσικό για το είδος είναι οι μοναδικοί τόσο καλοί εκπρόσωποι και πιάνουν άνετα το δεκάρι με την εξαιρετική τους απόδοση και ποιότητα. 10/10 λοιπόν και εύχομαι το καινούριο να είναι το ίδιο καλό γιατί καλύτερο δεν γίνεται που λένε γιατί θα ανεβάσουμε την βαθμολογία στο 20 στο τέλος.

Μπράβο στα παιδιά για το πάθος και την εξαιρετική τους απόδοση. Και οι κουκούλες που έχουν διαλέξει είναι υπέροχες και δίνουν ένα μυστηριώδη χαρακτήρα στην μπάντα. Ας μην τις βγάλουν ποτέ όταν εμφανίζονται ειδικά στο κοινό σε ζωντανή συναυλία. Μακάρι να τους δούμε κι από κοντά κάποια στιγμή.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. To Ain
2. Null
3. Glare
4. Conspiranoia
5. Urge
6. Mare

Η σύνθεση της μπάντας είναι άγνωστη.

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιουλίου του 2020 από την εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Post black metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 52 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version