LifeSteps.gr

Sylvaine - Nova review (2022 release)

Sylvaine

Η μπάντα Sylvaine αποτελεί ένα δημιούργημα της ταλαντούχας Kathrine Shepard από την Νορβηγία που ονειρεύτηκε αυτό το περίεργο project και το κατάφερε κάνοντας μόνη της όλες σχεδόν τις δουλειές όπως βλέπετε και παρακάτω. Είναι ένα μοναδικό δημιούργημα που και για μένα ακόμη είναι δύσκολο να περιγράψω γιατί είναι πολύ σπάνιο και ακούγεται περίεργα. Φανταστείτε το σαν ένα σκοτεινό ταξίδι σε μια άλλη διάσταση ονειρική όπου βλέπουμε το μέλλον μας να κυλάει μπροστά μας.

Το ξέρω ότι η εταιρεία έχει μερικά διαμαντάκια στην συλλογή της αλλά τους Sylvaine δεν τους είχα ακούσει μέχρι το Nova που είναι το τέταρτο cd της καλλιτέχνιδος. Ατμοσφαιρικό black metal σπάνια ακούω αλλά εδώ είναι πολύ περίεργη η μίξη διαφορετικών ειδών της μέταλ και του ροκ που κυριολεκτικά χάνεσαι αν αρχίσεις και το ψάχνεις αναλυτικά. Η μουσική μιλά από μόνη της εδώ και η αγαπητή Kathrine μας προκαλεί να την ανακαλύψουμε μόνοι μας.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να την βάλεις σε μια κατηγορία, προτιμώ να την έχω στο ράφι με τα πολύ ενδιαφέροντα cd της χρονιάς που δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Δεν είναι και πολλά, ούτε μια δεκάδα δεν βγαίνουν κάθε χρόνο. Είναι ένα έργο συναισθηματικό, με έντονο χαρακτήρα που δεν δέχεται κατηγοριοποίηση εκ μέρους μας γιατί πολύ απλά έχει λίγο από όλα που θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε σε ένα cd.

Τώρα που το έχω ακούσει προσεκτικά πάνω από 10 φορές γιατί είναι πολύ καλό μάλλον μου θυμίζει παλιού στυλ ονειρική ποπ-ροκ σαν αυτή που άκουγα την δεκαετία του 80 με λίγο από μελωδικό black metal. Πολύ περίεργος συνδυασμός μουσικής αλλά τα κατάφερε περίφημα η αγαπητή Kathrine να μας καταπλήξει με το ταλέντο της να συνδυάζει διαφορετικούς κόσμους σε ένα πολύ ενδιαφέρον για όλους πιστεύω πακέτο.

Σίγουρα τοποθετείτε στα καλύτερα και πιο πρωτότυπα cd της χρονιάς που διανύουμε. Τουλάχιστον είναι το πιο αξιοπρόσεκτο ακουστικά. Όλα τα υπόλοιπα κάπου ανήκουν, έχουν την συγκεκριμένη τους κατηγορία. Αυτό έχει την ξεχωριστή του θέση και στην δεκάδα με τα καλύτερα όλων των ειδών αλλά και στα ανεξάρτητα. Θα πρέπει να ακούσω και τα άλλα δημιουργήματα της καλλιτέχνιδος να δω αν ακολούθησε από την αρχή αυτόν τον δύσκολο για μένα δρόμο της ανάμιξης διαφορετικών ήχων σε ένα έργο.

Η παραγωγή του cd και η εκτέλεση των όμορφων και ξεχωριστών συνθέσεων είναι μια χαρά και ακούγεται άψογα. Να τώρα έβαλα άλλο καινούριο cd και μου κακοφαίνεται γιατί είναι πολύ μοντέρνο. Συμφωνικό μέταλ καινούριας κοπής, βλακεία είναι θα αλλάξω στο επόμενο. Αυτά είναι τραγούδια για την Eurovision και όχι για κάποιους που αγαπούν την μέταλ. Είναι δύσκολο να βρει κάποιος καλό cd στις μέρες μας δυστυχώς. Δεν βγαίνουν και κάθε μέρα καινούρια, μάλλον βγαίνουν αλλά είναι από παλτά και περνάνε απαρατήρητα.

Να επιστρέψω στην αγαπητή Kathrine με την μελαγχολική της και ονειρική φωνή και αφού βάλω το 10/10 στο ξεχωριστό της δημιούργημα να ευχηθώ να συνεχίσει να μας προσφέρει τέτοιας μοναδικής ποιότητας έργα ώστε να απολαμβάνουμε διαφορετική μουσική από τα καθιερωμένα ακούσματα που λίγο πολύ βαριόμαστε αρκετές φορές. Θα πάω να ακούσω και τα προηγούμενα της με μεγάλη προσοχή να δω διαφορές στον ήχο αν και νομίζω ότι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης φαίνεται αμέσως.

Συγχαρητήρια στην Kathrine και τα υπόλοιπα παιδιά φυσικά που βοήθησαν ώστε να έχουμε ένα τόσο διαφορετικό cd στα χέρια μας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Nova
2.Mono No Aware
3.Nowhere, Still Somewhere
4.Fortapt
5.I Close My Eyes So I Can See
6.Everything Must Come to an End
7.Dissolution (extra τραγούδι)

Η μπάντα ουσιαστικά αποτελείται από τους εξής δύο ταλαντούχους μουσικούς:

Sylvaine - Φωνητικά, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα
Dorian Mansiaux - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου του 2022 από την εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Post / atmospheric black metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version