LifeSteps.gr

Doppelgänger - Mercy and Eternity review (2020 release)

Doppelgänger

Το cd Mercy and Eternity από τους αγαπητούς Doppelgänger από την Ρωσία παρότι είναι παλιότερη κυκλοφορία ήθελα να το παρουσιάσω μιας και δεν έχω πολλά κάνει από το είδος και αυτό συγκαταλέγεται στα καλά που έχω στην συλλογή μου. Η μπάντα είναι από το 1994 και από τις γνωστότερες στην χώρα τους τουλάχιστον στο είδος αυτό. Εγώ τους ξέρω καμμιά δεκαετία περίπου και πρέπει να έχω 5 από τα cd τους. Μου αρέσει το είδος αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω πολλά στοιχεία να παρουσιάσω.

Αυτό είναι το δέκατο cd τους και για μένα δεν είναι το καλύτερο τους αλλά το αμέσως προηγούμενο του 2017 με τον τίτλο Candylights. Πάντα όμως διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο στις συνθέσεις τους και στον σκοτεινό χαρακτήρα της μπάντας που δεν σε απογοητεύει ειδικά αν είσαι φαν του είδους αυτού. Σε μένα που μου αρέσουν οι Sisters of Mercy και οι Fields of the Nephilim σαν κλασικές μπάντες του είδους που είναι και πιο παλιοί με τεράστια προσφορά βέβαια μου αρέσουν και οι Ρώσοι φίλοι μας πολύ.

Τα cd τους είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και ευτυχώς που υπάρχει και η λύση του online γιατί δεν θα είχα κανένα. Το βλέπω αυτό συχνά με τις μπάντες από την Ρωσία, την Ουκρανία (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) και τις υπόλοιπες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ότι δεν βρίσκω τα cd τους πουθενά. Από το bandcamp αγοράζω ότι μου αρέσει και έτσι βοηθάω και τα παιδιά που δεν έχουν άλλο τρόπο να προωθήσουν το έργο τους.

Εδώ βρίσκω μπάντες από την Λατινική Αμερική και το Μεξικό επειδή τους έχει κάποια μεγάλη εταιρεία και δεν βλέπω μπάντες από την γειτονιά μας που λένε. Και έχει πολύ πράγμα και στα Βαλκάνια με αρκετή ποικιλία στην μουσική αλλά παραμένουν μικροί δυστυχώς επειδή δεν έχουν κάποιον να τους βγάλει προς τα έξω. Επιστροφή στο cd μας τώρα. Θυμάμαι τους άκουσα πρώτη φορά τους Doppelgänger περίπου στο 2010 και κάτι στο 12 Steps To Inhumanity cd που είχε βγει από άλλη εταιρεία από τα τελευταία τους.

Ευτυχώς στα πιο καινούρια που έχουν πάει σε άλλη εταιρεία μετά από αρκετές αλλαγές που κάνανε σε αυτό τον τομέα βελτιώθηκε και η παραγωγή των δημιουργημάτων τους. Μερικές φορές ακούγοντας τους είναι σαν να ακούω τους θρυλικούς και αγαπημένους The Cure στα πρώτα τους με τον σκοτεινό ατμοσφαιρικό ήχο τους. Θυμήθηκα το A Forest που άκουγα στο βινύλιο τότε κοντά στο 1980 που κυκλοφόρησε. Ευτυχώς οι φίλοι μας έχουν επηρεαστεί από μεγάλα ονόματα του χώρου που είναι και αρκετοί και έτσι συνεχίζουν την ποιοτική μουσική στο ίδιο ακριβώς στυλ ατμοσφαιρικού ροκ.

Εν τω μεταξύ έχω κολλήσει στα φανταστικά cd της πολύ ταλαντούχας Sylvaine που τα ακούω από χθες και είναι όλα τους εξαιρετικά. Δεν έπεσα έξω που διάλεξα το τελευταίο της cd για παρουσίαση, αξίζει με το παραπάνω και να το αγοράσουμε αλλά και να τα ακούμε συνέχεια, είναι μοναδικά στο είδος τους. Ειδικά το Nova πάει αμέσως στα καλύτερα φετινά για να παλέψει με τους Saor για την πρωτιά.

Κλείνοντας αφού βάλω ένα 8/10 στους αγαπητούς μου Doppelgänger για το cd τους Mercy and Eternity να πω ότι ήταν πολύ καλό για το είδος πάντοτε. Οι φίλοι του gothic rock θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα πιστεύω.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.He Feels Coming Destination of Death
2.Cornerstone
3.Dancing with Shadows
4.Mystica and Hermetica
5.Leaden Melancholy
6.Garden of Poisonous Plants
7.One Heart and Heaven
8.Redemption Day
9.Merciful Arrows
10.High Dry Grass

Η μπάντα αποτελείται κυρίως από τους δύο βασικούς και ταλαντούχους μουσικούς τους εξής:

Dmitriy Flo (Dmitriy Tishin) - Φωνητικά, μπάσο

Black CaT (Ekaterina Tishina) - κιθάρα

συνεργάζονται επίσης και με τους:

Sasha Maggoth - Ντραμς

Andrey Malinovsky - Στιχουργός

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου του 2020.

Είδος: Gothic rock / post punk

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version