LifeSteps.gr

Trick or Treat - Creepy Symphonies review (2022 release)

Trick or Treat

Ήθελα κάτι ελαφρύ και μελωδικό και έτσι βρήκα τους Trick or Treat από την γειτονική μας Ιταλία που σχεδόν ποτέ δεν με απογοητεύει σε όσες μπάντες κι αν έχω δοκιμάσει. Οι φίλοι μας παίζουν ένα ωραίο συμφωνικό και πολύ μελωδικό power metal στο στυλ των Σουηδών Twilight Force που μου αρέσουν ιδιαίτερα. Από την πρώτη στιγμή που θα βάλεις το cd στο σύστημα ξέρεις τι θα επακολουθήσει, μια πανδαισία μελωδίας και γνωστού φανταστικού ρυθμού που έχω μεν συνηθίσει αλλά το ακούω πολύ ευχάριστα.

Ένας έλεγε ότι του θυμίζουν τους Helloween, καμμιά σχέση δεν έχουν τώρα πια, πλησιάζουν στο σουηδικό μοντέλο του μελωδικού μέταλ σαν ένας συνδυασμός Twilight Force, Majestica με λίγο από Sonata Arctica παλιού στυλ γιατί το γυρίσανε στις μπαλάντες τώρα τελευταία. Πολύ επιτυχημένος συνδυασμός μπορώ να πω που ακούγεται όλες τις ώρες άνετα ειδικά όταν είμαστε κουρασμένοι και δεν θέλουμε κάτι βαρύ.

Μπορεί να ξεκίνησαν σαν μια μπάντα που ήταν αφιερωμένη στον ήχο των Helloween αλλά μετά από αρκετές κυκλοφορίες, αυτό είναι το έβδομο τους στούντιο δημιούργημα, βρήκαν το προσωπικό τους στυλ που τυγχάνει να μοιάζει πολύ με τους αγαπητούς φίλους μας από τον βορρά. Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό, το βλέπω σαν μια καινούρια κυκλοφορία ενός εκ των αγαπημένων μου συγκροτημάτων τώρα που δεν βγάζουν κάτι καινούριο οι άλλοι και δεν ξέρω τι ετοιμάζουν.

Χαχα, τώρα είδα ότι τραγουδιστής είναι ο αγαπητός Αλεσάντρο και στις δύο μπάντες, και στους Twilight Force και εδώ. Εμμμ έλεγα εγώ τέτοια ομοιότητα δεν υπήρχε περίπτωση να μην την καταλάβαινα. Ελπίζω να συνεχίσουν και στο άλλο project όμως που μου αρέσει πολύ. Θα πρέπει να ρωτήσουμε τους ίδιους μάλλον. Άρα πάνε για υψηλή βαθμολογία τα παιδιά μιας που το βλέπω σαν μια άλλη εκδοχή της αγαπημένης fantasy μπάντας των rpgάδων.

Η μόνη αισθητή διαφορά είναι στους στίχους φυσικά που ναι μεν είναι φανταστικοί αλλά δεν είναι μόνο για rpg και ξωτικά και λοιπά εξωτικά πλάσματα. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν διαφορές, τουλάχιστον διακριτές. Πάντως όχι Helloween δεν μοιάζουν με τίποτα, οι Γερμανοί θρύλοι έχουν το δικό τους ήχο άσχετα αν κατέβασαν μια ταχύτητα τελευταία. Γενικά οι γερμανικές μπάντες είναι πιο στιβαρές και δυναμικές σε αντίθεση με τις πολύ μελωδικές του βορρά αλλά και του νότου όπως βλέπουμε σε πολλά παραδείγματα.

Πολύ καλό το cd των φίλων μας, τελείωσε χωρίς να καταλάβω πως πέρασε ευχάριστα η ώρα. Πάω για ένα δεύτερο άκουσμα για την τελική ολοκληρωμένη εικόνα πριν την βαθμολόγηση. Μου είναι αδύνατον να βάλω χαμηλό βαθμό σε κάποιον που τραγουδά και στην αγαπημένη μου μπάντα οπότε έχουν εξασφαλίσει μια πολύ καλή βαθμολογία ήδη. Βέβαια δεν είναι ακριβώς στην ποιότητα των άλλων αλλά άντε να ρίξω κανά δύο βαθμούς για αυτό.

Έτσι λοιπόν κλείνοντας να βάλω ένα ωραίο 8/10 στα παιδιά και να τους πω κυρίως στον Αλεσάντρο ότι περιμένω και νέα δημιουργία από τους Twilight Force. Μακάρι να το διαβάσει και να κάνει κάτι για αυτό. Πάντως παραγωγή και εκτέλεση σε πολύ υψηλά επίπεδα, είναι και η εταιρεία τους πολύ έμπειρη σε αυτό. Μπράβο στους φίλους μας από την γείτονα χώρα για την ωραία μουσική τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Trick Or Treat?
2.Creepy Symphony
3.Have A Nice Judgment Day
4.Crazy
5.Peter Pan Syndrome (Keep Alive)
6.Escape From Reality
7.Falling Over The Rainbow
8.Queen Of Likes
9.April
10.The Power Of Grayskull

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Alessandro Conti – Φωνητικά
Leone Villani Conti – Μπάσο
Luca Setti – Ντραμς
Guido Benedetti – Κιθάρα
Luca Venturelli – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Scarlet Records.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version