LifeSteps.gr

Chez Kane - Chez Kane review (2021)

Chez Kane photo

Τρέχω ανέμελα με το κάμπριο στην παραλιακή. Τα μαλλιά μου ανεμίζουν στον αέρα. Ο ήλιος δύει και βάφει τη θάλασσα και τα σύννεφα στο χρώμα της φωτιάς. Ακούω στη διαπασών hard rock της δεκαετίας του ‘80 με τα υπέροχα φωνητικά της Chez Kane. Συνέρχομαι γρήγορα… Δεν έχω αυτοκίνητο καρντιά μου, όπως έλεγε ο πρωταγωνιστής σε παλιά τηλεοπτική διαφήμιση, δεν οδηγώ καν, και το άλμπουμ, που απολαμβάνω, κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι!

Έχουμε εδώ την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά της Βρετανίδας Chez Kane. Η κατά κόσμον Cheryl Kane ίδρυσε πριν από περίπου 10 χρόνια μαζί με τις αδελφές της, Stephanie και Stacey, το συγκρότημα Kane’d. Το ρεπερτόριό τους περιλάμβανε πρωτότυπες συνθέσεις, διασκευές και πειραματισμούς με ποικίλα είδη rock.

Ο Danny Rexon, ο συνιδρυτής και σταθερό μέλος της σουηδικής μπάντας Crazy Lixx, η οποία ανήκει από το 2010 στο δυναμικό της Frontiers Music και παίζει hard rock και glam metal έντονα επηρεασμένα από συγκροτήματα, που μεσουρανούσαν κάποτε στο μουσικό στερέωμα, προσέγγισε την ταλαντούχα και με πολύ καλή σκηνική παρουσία ερμηνεύτρια.

Της πρότεινε λοιπόν να συνεργαστούν και να αποτίσουν κατά κάποιο τρόπο φόρο τιμής σε σόλο τραγουδίστριες και γυναικείες μπάντες, που ξεχώρισαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και τις αρχές του ‘90. Γίνεται αναφορά στις Lee Aaron, Vixen, Saraya, Chrissy Steele, Lita Ford και Robin Beck. Θα πρόσθετα επίσης τις Heart και οπωσδήποτε την Pat Benatar, μιας και ο τρόπος ερμηνείας της Chez μου την φέρνει ενίοτε στο μυαλό. Γιατί να αφήσω απέξω τη Jennifer Rush και τη Cher στις πιο rock στιγμές τους!

Γρήγορα και δυναμικά τα περισσότερα κομμάτια στο Chez Kane! Οι ηλεκτρικές κιθάρες πρωταγωνιστούν σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πλήκτρα δίνουν τον τόνο σε άλλες, τα back vocals είναι πάντοτε υποδειγματικά και το σαξόφωνο κάνει συχνά πυκνά την έκπληξη, όπως για παράδειγμα στο Better Than Love. Το εναρκτήριο τραγούδι του άλμπουμ έχει κατά τη γνώμη μου τον απόλυτο αμερικανικό rock ήχο των ‘80s! Αν κυκλοφορούσε πριν από τρεις και βάλε δεκαετίες, θα έπαιζε πιθανότατα τακτικότατα στο MTV και τα ραδιόφωνα. Θα συμπεριλαμβανόταν ίσως και στο soundtrack κάποιας ταινίας!

Τα πιο αργά κομμάτια, όπως το Dead End Street με το θαυμάσιο κιθαριστικό σόλο και το σαξόφωνο στο φινάλε του, είναι από αυτές τις power μπαλάντες, που στις συναυλίες σου γεννούσαν την επιθυμία, να ανάψεις και να σηκώσεις ψηλά τον αναπτήρα, για να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα παρέα με όλους τους υπόλοιπους θεατές. Σήμερα, υψώνουμε τα κινητά, για να τραβήξουμε βίντεο!

Δεν περιμένετε ασφαλώς τα τραγούδια στο Chez Kane, να πραγματεύονται τις κοινωνικές ανισότητες, τον πόλεμο, την κλιματική αλλαγή, επικές ιστορίες και κατορθώματα ηρώων… Μιλούν για έρωτες, προδοσίες και χωρισμούς, όπως μαρτυρούν εξάλλου και οι τίτλοι τους. Αυτού του είδους η μουσική δε φτιάχνεται, για να προβληματιστούμε, έτσι δεν είναι!

Και φτάνουμε στην ώρα της βαθμολόγησης… Θα δώσω ένα 9/10, έχοντας κατά νου και τον στόχο του Danny Rexon. Οι συνθέσεις του, που ακολουθούν οπωσδήποτε δοκιμασμένες συνταγές, «παίζουν» στο μυαλό μου πολλή ώρα αφότου έχω πατήσει το στοπ στο CD player. Η Chez με τη φωνή και τις ερμηνευτικές ικανότητές της τις αναδεικνύει και η παραγωγή είναι εξαιρετικά προσεγμένη. Υπολογίζω στο πακέτο το εξώφυλλο και τα βίντεο κλιπ, πιστά και αυτά στο κλίμα μίας ολόκληρης εποχής, με τη φιλενάδα μας να εκμεταλλεύεται και το σεξαπίλ της!

Ο Danny Rexon ήθελε σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να μας προτείνει μία ρόκερ, που θα μας θύμιζε τους επιδραστικούς rock ύμνους του παρελθόντος. Πιστεύω, ότι πέτυχε διάνα! Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο βήμα στη συνεργασία τους, που δε θα αργήσει και πολύ! Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της αστεράτης Chez Kane, με τίτλο Powerzone, θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από τη Frontiers Music Srl.

Το tracklist του άλμπουμ Chez Kane είναι το ακόλουθο:

1. Better Than Love
2. All Of It
3. Rocket On The Radio
4. Get It On
5. Too Late For Love
6. Defender Of The Heart
7. Ball N' Chain
8. Midnight Rendezvous
9. Die In The Name Of Love
10. Dead End Street

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία Frontiers Music SRL.

Είδος: AOR, Hard Rock, Μελωδικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του Chez Kane είναι περίπου 47 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version