LifeSteps.gr

Tomb of Finland - Across the Barren Fields review (2022 release)

Tomb of Finland

Οι Tomb of Finland είναι έμπειροι μουσικοί και επιτέλους απολαμβάνω ένα σωστό death - doom metal όπως ακριβώς πρέπει να φτιάχνεται χωρίς πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς. Οι φίλοι μας από την Φινλανδία παίζουν πάρα πολύ καλά τις συνθέσεις τους και έτσι το όλο δημιούργημα αν και αρκετά βαρύ σαν άκουσμα κυλάει υπέροχα. Το έχω ακούσει ήδη 5-6 φορές και δεν το βαριέμαι καθόλου. Έχει αυτή την όμορφη παγωμένη μελωδία που διαθέτουν σχεδόν όλες οι μπάντες από την χώρα και μια ατμόσφαιρα φανταστική για το είδος.

Έτσι όπως το ακούω μπορεί να είναι και το καλύτερο του είδους του για την φετινή χρονιά και έχω ακούσει αρκετά μέχρι τώρα. Υπάρχουν βέβαια και άλλα στην σειρά κυρίως από underground μπάντες όμως και το βλέπω κάπως δύσκολο να ξεπεράσουν τους αγαπητούς μας φίλους. Πραγματικά δεν το περίμενα να βγει τόσο καλό μετά από σχετικά μέτρια του είδους αλλά έχοντας εμπιστοσύνη στην πολύ καλή μέταλ σκηνή της Φινλανδίας με τα άπειρα εξαιρετικά ονόματα και τους ικανότατους μουσικούς δεν θα έπρεπε να αμφιβάλλω καθόλου.

Σε μια χώρα που έχω τις περισσότερες αγαπημένες μπάντες και μάλιστα σε όλα τα είδη σχεδόν εκτός από gothic rock όπου η Γερμανία προηγείται άνετα. Ειδικά στα folk, melodic death και funeral doom έχει τις καλύτερες μπάντες. Η μπάντα δεν είναι και τόσο καινούρια, από το 2009 μέχρι σήμερα έχει 3 στούντιο κυκλοφορίες και συνέχεια βελτιώνεται σε κάθε καινούρια δημιουργία. Λίγα αλλά πολύ καλά cd βγάζει.

Έχω κολλήσει στα δύο τελευταία κομμάτια του cd, το The Gallows και το τελευταίο ορχηστρικό In Memoriam που κλείνουν υπέροχα σαν μια δόση funeral doom το όλο δημιούργημα. Ωραιότατος αυθεντικός doom ήχος, αργός και μελαγχολικός, ατμοσφαιρικός όσο δεν πάει άλλο, αισθάνομαι σαν να συμμετέχω σε μια τελετή. Τα κατάφεραν φανταστικά οι αγαπητοί μας φίλοι από τον παγωμένο βορρά να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον για κάτι πού βέβαια μου αρέσει αλλά δεν βρίσκω και τόσο συχνά αξιόλογα έργα να ακούω.

Έχουν και σπουδαίους συμπατριώτες στο είδος όπως οι θρυλικοί και αγαπημένοι Swallow the Sun για να μην πω για τους Shape of Despair που είναι το βαρύτατο funeral doom. Λίγο από τους Amorphis στις πρώτες κυκλοφορίες τους και λίγο από τις άλλες μεγάλες μπάντες του χώρου και φτιάχνεις ένα φανταστικό αποτέλεσμα ποιοτικού death doom. Δεν χρειάζονται και πολλά περιττά στοιχεία όταν έχεις τέτοιους μεγάλους μουσικούς και έχεις προφανώς παίξει μαζί τους σε φεστιβάλ έστω της χώρας τους να πάρεις και κάτι από όλους.

Είναι και η παραγωγή και η εκτέλεση των όμορφων συνθέσεων των παιδιών σε πολύ καλό επίπεδο για το είδος πάντοτε. Τα 'σκληρά' φωνητικά ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του όλου έργου και καταλαβαίνω και τι λένε οι στίχοι που είναι ταιριαστοί με την μουσική. Πολύ επαγγελματική δουλειά από όλους και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές του cd γιατί δεν το περίμενα να μου αρέσει τόσο μια μπάντα όχι από τις πολύ γνωστές του χώρου.

Κλείνοντας να βάλω και μια βαθμολογία στους φίλους μας που την αξίζουν με το παραπάνω. 9/10 και πιστεύω ότι μπορεί να βγει και στα πρώτα της χρονιάς. Και μόνο το The Gallows το έχω ακούσει 20 φορές περίπου. Μπράβο στα παιδιά και μακάρι να τους δούμε και από τα μέρη μας με τους Insomnium, τους Amorphis και τους Swallow the Sun μαζί σε ένα φανταστικό σώου. Αν εμφανιστούν όλες οι μεγάλες μπάντες μαζί θα είναι η χαρά του αληθινού metalhead που θέλει να ακούσει λίγη ποιοτική μουσική της αρεσκείας του.

Φυσικά και το cd συστήνεται στους φίλους του death doom ήχου, είναι πολύ καλό για το είδος πάντοτε.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Waiting For The End
2.Coffin Bound
3.Perpetual Entombment
4.Cursed Be The One
5.Wretched Bliss
6.Shadows Of The North
7.Nightfall
8.The Gallows
9.In Memoriam

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Uprising! Records.

Είδος: Μελωδικό death doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 43 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version