LifeSteps.gr

Mirror Of Haze - The End Is The Beginning review (2021 release)

Mirror Of Haze

Οι Mirror of Haze είναι ένα post-punk / darkwave / gothic rock project από το Όσλο της Νορβηγίας. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την μπάντα αν και από ότι βλέπω πρέπει να είναι ένα μόνο άτομο που το δημιούργησε αυτό το project. Επειδή το θεωρώ αξιόλογο το έβαλα για παρουσίαση, μου αρέσει και το είδος πολύ από παλιά οπότε το θεώρησα ιδανικό τώρα που νυχτώνει κιόλας.

Με το πρώτο άκουσμα μου θύμισε Sisters of Mercy, Fields of the Nephilim και δεκάδες άλλες μπάντες του σκοτεινού και ατμοσφαιρικού ήχου. Καλό είναι ότι εστιάζει κυρίως στην εποχή των 80'ς σαν τους The Mission για παράδειγμα. Έχει τις σωστές επιρροές ο φίλος μας από την Νορβηγία και προσπαθεί να βρει τον προσωπικό του ήχο πατώντας πάνω σε σταθερό έδαφος που προσφέρουν απλόχερα οι παραπάνω κλασικές μπάντες του gothic rock.

Επειδή νωρίτερα είχα παρουσιάσει και ακούσει τις 3 κοπέλες από την Ισλανδία που τραγουδούσαν όμως στην γλώσσα τους εδώ μπορώ να πω ότι είναι πιο εύκολο να βρείτε γνώριμα ακούσματα μιας και υπάρχει η γνωστή μελωδία από τα παλιά σε συνδυασμό με τον αγγλικό στίχο είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβετε τι θέλει να δημιουργήσει ο φίλος μας. Δεν υπάρχει κάποια καινοτομία που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απλώς αν σας αρέσουν τα ακούσματα της τότε εποχής θα μείνετε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Τελείωσε το cd για πρώτη φορά και πάω να το ξαναβάλω. Δεν μπορώ να πω ότι είναι αριστούργημα αλλά δεν είναι άσχημο, πιστεύω θα αρέσει στους φίλους το είδους. Εντάξει μην περιμένετε να είναι σαν τους Fields of the Nephilim, πως θα μπορούσε άραγε αλλά ένα απλό καλό δημιούργημα σκοτεινού ροκ. Υπάρχει μια διάχυτη μελαγχολία στο όλο έργο απόλυτα ταιριαστή με το είδος και μια μελωδία ανάλογη.

Εδώ κλείνετε τα μάτια και μεταφέρεστε στο παρελθόν μέσα από την οπτική του καλλιτέχνη βλέποντας εικόνες που είτε ήταν χαρούμενες η το πιθανότερο κάποια άσχημα συμβάντα που θέλατε να ξεχάσετε αλλά έχουν εντυπωθεί στο μυαλό και δεν φεύγουν με τίποτα. Έτσι είναι αυτές οι μπάντες του σκοτεινού ροκ, είτε σας τραβάει το σκοτάδι είτε παραμένετε στο φως για όσο περισσότερο μπορείτε. Θυμάμαι που άκουγα τους The Cure και σκεφτόμουν το τραγούδι Pictures of You, πολύ ωραίο για παράδειγμα.

Μάλιστα έλεγα α βρε Robert που το σκέφτηκες αυτό το αριστούργημα πάλι. Λίγα και εξαιρετικά είχαμε τότε ενώ τώρα που γίνεται ο μικρός χαμός από κυκλοφορίες κυνηγάμε τα αξιόλογα με το τουφέκι. Δυστυχώς δεν γίνεται να βγουν καινούριοι The Cure η Depeche Mode, ήταν και η εποχή τότε της μεγάλης ανάπτυξης της μουσικής. Τώρα μοιάζουν όλα σχεδόν ίδια θα πω γιατί υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα.

Ο φίλος μας από το Όσλο ανήκει στην κατηγορία αυτών που έχουν το ταλέντο αλλά θα πρέπει και κάποιος να βοηθήσει να πάρει μπρος η μηχανή. Αυτόν τον ρόλο πρέπει να τον παίξει η εταιρεία διανομής που δεν γίνεται να μην προωθεί τα ταλέντα της. Και οι κλασικές μπάντες αν δεν είχανε από πίσω τους τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες δεν θα τους μάθαινε κανείς έξω από την χώρα τους. Να όμως και εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά και να και το ράδιο που έπαιζε συνέχεια μεγάλες επιτυχίες τους μάθανε ακόμη και αυτοί που δεν τους ακούγανε ποτέ.

Για αυτό θα βάλω στον φίλο μας ένα 7/10 και μακάρι να βρει τον δρόμο του για την κορυφή του είδους το συντομότερο δυνατόν.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Drifting into the Void
2.Merry go round spinning
3.Upside down in the Air
4.Prisioners of the Maze
5.In the Hyacinth Garden
6.Forgotten Places, Forgotten People
7.Listen to the Trees
8.Thunder without Rain

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Φεβρουαρίου του 2021 από την εταιρεία Wave Records.

Είδος: Darkwave / gothic rock / post punk

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 36 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version