LifeSteps.gr

Ductape - Ruh review (2022 release)

Ductape

Μιας και είμαι στο darkwave πήγα και στην γείτονα Τουρκία όπου βρήκα τους Ductape, ένα ωραίο ντουέτο post punk / synthwave. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που βρίσκω μπάντα από την γείτονα χώρα για να είμαι ειλικρινής. Είναι και μια αξιόλογη μπάντα του γνωστού μας είδους όπως θα δούμε αναλυτικότερα πιο κάτω. Βέβαια δεν έχω πολλά στοιχεία να παρουσιάσω αλλά θα κάνω ότι μπορώ.

Το cd έχει κυκλοφορήσει αρκετούς μήνες αλλά μόλις τώρα το άκουσα για πρώτη φορά. Είναι τόσα πολλά τα καινούρια και σε τόσα είδη που δεν προλαβαίνω ούτε καν τα μισά να απολαύσω όπως θα ήθελα. Τουλάχιστον διαλέγω τα πιο αξιόλογα για μια παρουσίαση εκτός κι αν δεν έχουν καθόλου πληροφορίες οπότε δεν γίνεται δουλειά έτσι. Τουλάχιστον οι φίλοι μας από την Τουρκία έχουν το facebook τους αρκετά ενημερωμένο οπότε κάτι γίνεται.

Ακούγοντας το πρώτη φορά το cd βλέπω ότι βασίζεται κυρίως στον ήχο του συνθεσάιζερ και η φωνή της κοπέλας μου θυμίζει την αγαπητή Siouxsie Sioux από τις παλιές καλές εποχές. Επίσης βρίσκω εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι έχουν ποικιλία στα τραγούδια τους με τα μισά να είναι στα αγγλικά και τα υπόλοιπα στην γλώσσα τους. Πάντοτε προτιμώ τις μπάντες να τραγουδούν στην γλώσσα τους για να μην γίνονται λάθος μεταφράσεις στους στίχους από γλώσσα σε γλώσσα.

Τα καταφέρνουν μια χαρά οι φίλοι μας από ότι ακούω και μάλιστα το cd συνολικά είναι λίγο καλύτερο από αυτό που άκουγα πιο πριν στο ίδιο είδος όπως κάνω πάντα που βάζω παρόμοια μουσική για να μην ξεχαστώ και κάνω λάθος. Μετά θα βάλω και τους The Cure έτσι για να μην ξεχνιόμαστε από που ξεκίνησαν όλα. Αλλά εκεί κολλάω πάντα στο In Between Days, A Forest και γενικά στο The Head on the Door cd.

Σήμερα είχε πολύ darkwave και gothic rock η μέρα γενικά. Μαζεύτηκαν αρκετά cd του είδους παλιά και καινούρια, πρέπει να έχει 2-3 ακόμα. Μετά από αυτά επιστροφή στο συμφωνικό μέταλ βέβαια η ότι καλό προκύψει. Ρίξτε μια ματιά στα βίντεο των φίλων μας πιο πάνω να δείτε αν σας αρέσει η μουσική τους και να αποφασίσετε αν πράγματι αξίζουν. Γιατί ότι κι αν προτείνω εγώ εσείς είστε ο τελικός κριτής.

Σε μένα προσωπικά που είμαι φαν του συγκεκριμένου ήχου από πάρα πολύ παλιά βρίσκω πάντοτε θετικό να ακούγονται παλιού τύπου μελωδίες από σύγχρονες μπάντες που έχουν επηρεαστεί από τους θρύλους του είδος. Αρκεί μόνο να μην αντιγράφουν η να κάνουν μόνο διασκευές κλασικών τραγουδιών. Τα παιδιά προσπαθούν να βρουν το στυλ τους στην μουσική επηρεασμένη σαφώς από την αγαπητή Siouxsie όπως είπα και πιο πάνω αλλά τραγουδώντας στην γλώσσα τους δίνουν το κάτι ξεχωριστό στις συνθέσεις τους.

Για αυτό και θα βάλω μια καλή βαθμολογία για να βοηθήσω όσο μπορώ τους φίλους μας να βρουν τον δρόμο τους στην μουσική σκηνή που αγαπούν. Η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων είναι σε πολύ καλά επίπεδα για το είδος. Δεν ξέρω αν είναι ικανοποιημένοι από την εταιρεία τους αλλά τους εύχομαι να ανέβουν ψηλότερα για να τους μάθει περισσότερος κόσμος από όλες τις χώρες μιας και έχουν το ταλέντο να πετύχουν.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Sinners
2.Never
3.Kesik
4.Hatirla
5.Fire
6.Gregor
7.Sevmiyor
8.Sorular​

Το ντουέτο απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Furkan Güleray - Κιθάρα

Çağla Güleray - Φωνητικά, πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου του 2022 από την ανεξάρτητη εταιρεία SwissDarkNights.

Είδος: Post punk / darkwave / synthwave

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 35 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version