LifeSteps.gr

Minuit Machine - Sainte Rave review (2021 release)

Minuit Machine

Οι Minuit Machine σαν project φτιάχτηκαν στο μυαλό της Hélène τον Ιούνιο του 2013 κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας με τους Phosphor, το πρώην συγκρότημα της. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς γνώρισε την Amandine και εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της. Έτσι αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP με τίτλο Blue Moon τον Οκτώβριο του 2013. Ο ήχος τους αποτελείται κυρίως από συνθεσάιζερ με τα ηλεκτρονικά ντραμς να δίνουν τον ρυθμό οπότε είναι μια μίξη όλων των εμπνεύσεών τους που κυμαίνονται από το darkwave / coldwave / dark electro πολύ όμορφο και χορευτικό.

Αυτό που ξεχώρισα αμέσως ακούγοντας τις δύο κοπέλες από την Γαλλία είναι το πάθος και η συναισθηματική βαρύτητα που δίνει η αγαπητή Amandine στα κομμάτια τους. Είναι σαν να εκφράζει τα συναισθήματα της μέσα από τα τραγούδια που τα ερμηνεύει με τόσο πάθος που τις κάνει να ακούγονται διαφορετικά από πολλά παρόμοια ντουέτα η μπάντες του ίδιου είδους. Σκοτεινή όμορφη χορευτική μουσική θα την περιέγραφα με απλά λόγια,  το dark electro που μου αρέσει να ακούω σχεδόν όλες τις ώρες.

Παρόλο που τα κορίτσια βρίσκονται με το project αυτό αρκετά χρόνια στον χώρο της μουσικής ελάχιστοι έχουν ενδιαφερθεί να ακούσουν το έργο τους και να πουν μια άποψη πάνω σε αυτό. Και εγώ για να είμαι ειλικρινής τώρα τις άκουσα πρώτη φορά και αυτό κατά τύχη όταν μου τις έβγαλε στα προτεινόμενα του youtube όταν άκουγα κάποιο παρόμοιο για παρουσίαση. Ευτυχώς που τις ανακάλυψα τις κοπέλες γιατί και ταλέντο διαθέτουν αλλά και διαφέρουν από τα πολλά κοινότυπα του είδους.

Το dark electro γενικά έχει πολύ κόσμο και πολλές μπάντες η projects που θυμίζουν σε μας τους ήχους κυρίως των παλιών εποχών αλλά και του 90 που υπήρχε έντονη η χορευτική μουσική σε αρκετά κλαμπάκια. Πολλοί επίδοξοι Depeche Mode, Echo and the Bunnymen και άλλες κλασικές μπάντες του new wave βρίσκουν στις μέρες μας κάποιους που θέλουν να ακολουθήσουν τα χνάρια τους. Ελάχιστοι καταφέρνουν να ξεχωρίσουν από τον σωρό με τα πολλά αλλά όμοια μεταξύ τους δημιουργήματα.

Τα δύο κορίτσια από την Γαλλία με την προσπάθεια τους δείχνουν να στοχεύουν σε κάποιο πιο σκοτεινό μονοπάτι χορευτικής, κατά κύριο λόγο, μουσικής ξεφεύγοντας από τα γνωστά πιασάρικα ακούσματα λόγω του έντονου συναισθηματικού φόρτου που βάζουν στις μελωδικές τους συνθέσεις. Θα έπρεπε να έχουν περισσότερη ανταπόκριση από το κοινό που ακούει τέτοια έργα αλλά όπως έχω τονίσει και αλλού η εταιρεία αν υπάρχει κιόλας δεν δίνει την πρέπουσα σημασία.

Βίντεο και φωτογραφίες βρήκα πάντως σχετικά εύκολα οπότε είναι εύκολη και η παρουσίαση που κάνω στις αγαπητές μας φίλες. Θα ακούσω και τα προηγούμενα έργα τους οπωσδήποτε για να έχω μια πλήρη εικόνα για το όλο project αλλά το καλό και ταλαντούχο φαίνεται αμέσως μπορώ να πω. Σε σχέση με αυτό που άκουγα πιο πριν στο ίδιο ύφος που ήταν και από γνωστή μπάντα του είδους αυτό είναι πολύ πιο μελωδικό και ευχάριστο στο άκουσμα.

Ακούστε τις δύο κοπέλες στα βίντεο παραπάνω και βγάλτε την δικιά σας άποψη αν σας αρέσει η όχι. Εγώ πάντως από την πλευρά μου θα βάλω ένα 9/10 στα κορίτσια για την προσπάθεια τους που εύχομαι να έχει και συνέχεια στο άμεσο μέλλον. Μπράβο στα κορίτσια και για την παραγωγή όπως και την εκτέλεση των σκοτεινών μελωδικών συνθέσεων τους. Αν πω ότι τις περιμένουμε εδώ από τα μέρη μας για μια ζωντανή εμφάνιση θα φανεί υπερβολή, δεν ξέρω αν γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις dark electro μόνο πια. Καλό θα ήταν να διοργανωθεί κάτι ανάλογο πάντως.

1.Don't Run From The Fire - Live
2.Fear of Missing Out - Live
3.Danger - Live
4.DRGS - Live
5.Lovers of The Night - Live
6.Empty Shell - Live
7.To Control - Live
8.Prey/Hunter - Live

Το ντουέτο απαρτίζεται από τις εξής δύο κοπέλες:

Amandine Stioui - Φωνητικά
Hélène de Thoury - Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου του 2021.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 40 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version