LifeSteps.gr

Traitrs - Horses In The Abattoir review (2021 release)

Traitrs

Έφτασα μέχρι το Οντάριο του Καναδά για να ανακαλύψω μια αξιόλογη μπάντα του post punk / darkwave / alternative rock, τους αγαπητούς Traitrs. Με το πρώτο άκουσμα έπαθα πλάκα γιατί νόμιζα ότι έβαλα cd των The Cure και αναφώνησα, Robert εσύ;. Όχι τελικά είναι η ομοιότητα μεγάλη για να πω την αλήθεια με τον αυθεντικό τραγουδιστή μιας από τις καλύτερες μπάντες που μεγάλωσα μαζί της.

Μετά το αρχικό ξάφνιασμα με την ομοιότητα των φωνών προχώρησα και στο σημαντικότερο, την αναλυτική ανάλυση του ήχου των παιδιών. Ο ήχος τους σίγουρα παραπέμπει σε εποχές που μεσουρανούσαν οι θρυλικές μπάντες του είδους αλλά επειδή μου άρεσαν τότε και τα παιδιά αξιοποιούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να φέρουν κοντά μας τον κλασικό ήχο των 80'ς νομίζω ότι αξίζουν την παρουσίαση. Όπως είχα τονίσει και στο άλλο μου άρθρο οι μισοί ακούγονται σαν τους The Cure και οι άλλοι μισοί σαν τους Depeche Mode στα πρώτα τους βέβαια.

Και αυτές οι μπάντες και τα ντουέτα που έχουν κοπέλα μπροστά ακούγονται σαν την Σούζυ και τους Banshees. Θα πείτε φυσικά ωραίες επιρροές έχουν αλλά αντιγράφουν κάπως. Δεν κάνουν διασκευές των παλιών απλώς μοιάζουν οι φωνές τους αλλιώς δεν θα τους είχα βάλει καθόλου. Σίγουρα δεν μου αρέσουν οι απλοί αντιγραφείς κλασικών έργων που έχουμε ακούσει 30 και 40 χρόνια πριν. Αλλά όταν διακρίνω ότι το πάνε προς την σωστή κατεύθυνση σεβόμενοι τους δασκάλους τότε περνάνε τα τέστ άνετα.

Εδώ τα παιδιά απευθύνονται σε φανς των The Cure, αυτό είναι ξεκάθαρο από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν τους άκουγε ο θρυλικός Robert Smith θα έμενε ικανοποιημένος που άφησε την κληρονομιά του σε νέους ταλαντούχους μουσικούς που προσπαθούν να τον φτάσουν. Το αν τα καταφέρουν εξαρτάται από τον καθένα μας και από την εταιρεία τους βασικά που αν δεν τους προωθήσει σοβαρά σε μεγάλα φεστιβάλ δεν θα γίνει τίποτα.

Όσα και να πω εγώ η εταιρεία κάνει κουμάντο στην αναγνωρισιμότητα μιας μπάντας που της κλείνει και τα σώου που εμφανίζονται. Εγώ θα προωθώ όλα τα παιδιά που έχουν ταλέντο να προχωρήσουν γιατί με τον ανταγωνισμό που υπάρχει είναι απίθανο να βγουν όλοι μπροστά. Και τους The Cure όπως και τους Depeche Mode στα πρώτα τους μόνο εγώ έπαιρνα όλα τα βινύλια, οι υπόλοιποι περιμέναν τις κριτικές από τα περιοδικά της εποχής για να κάνουν την αγορά τους.

Εγώ έβλεπα για παράδειγμα νέο single της Madonna τότε που ήταν πολύ καλή και το έπαιρνα σε μικρό δισκάκι. Το ίδιο και με την Kylie Minoque η την Tori Amos αργότερα. Δεν χρειαζόμουν να δω τα charts που είναι στημένα από τις πολυεθνικές για να προωθούν την σαββούρα τους, έπαιρνα ότι νόμιζα ότι θα βγει καλό σε όλα τα είδη. Μαζί με την Sandra για παράδειγμα έπαιρνα και τους Iron Maiden. Πιάσε το Powerslave και την Maria Magdalena σε maxi-single και με κοιτούσε με απορία ο υπάλληλος.

Τέλος πάντως αυτά ευτυχώς αλλάξανε και τώρα έχουμε την δυνατότητα να ακούμε και να δοκιμάζουμε πριν αγοράσουμε κάτι. Έχω το bandcamp τώρα για να βοηθάω τις νέες μπάντες να ορθοποδήσουν και έχω μαζέψει αρκετά σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Αντί για έναν καφέ έξω τώρα έχουμε την επιλογή της ψηφιακής μουσικής online. Εύκολα και ωραία. Κλείνοντας το αφιέρωμα στα παιδιά να πω ότι αξίζουν την προσοχή μας και θα βάλω ένα 8/10 στο cd τους αυτό. Περιμένω να δω αν θα έχουν και συνέχεια στην μουσική σκηνή για να τους ξαναπαρουσιάσω.

Προς το παρόν πήγαν όλα στον σωστό δρόμο, παραγωγή, εκτέλεση και καλό παίξιμο από τους δύο φίλους μας.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Sea Howl
2.Mouth Poisons
3.Prostitution
4.Magdalene
5.Oh, Ballerina
6.TV Hours
7.All Living Hearts Betrayed
8.From This Old Mirror
9.Ghost and the Storm
10.Last Winter
11.The Way Through A Bird's Love

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από δύο ουσιαστικά ταλαντούχα παιδια, τους:

Shawn Tucker - Φωνητικά, κιθάρα, μπάσο και στίχους
Sean-Patrick Nolan - Πλήκτρα, πιάνο, προγραμματισμός
Επίσης συμμετέχει στα επιπλέον κρουστά και ο Josh Korody

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου του 2021 από την εταιρεία FreakWave / Schubert Music Europe GMBH.

Είδος: Post punk / darkwave

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version