LifeSteps.gr

Noorvik - Hamartia review (2022 release)

Noorvik

Τους Noorvik δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα και τυχαία βρήκα το τελευταίο τους cd με θέμα την ελληνική μυθολογία όπως βλέπετε και στους τίτλους των τραγουδιών οπότε σκέφτηκα να τα παρουσιάσω τα παιδιά για να τους γνωρίσει και ο κόσμος καλύτερα. Προέρχονται από την Γερμανία και παίζουν ένα ορχηστρικό προοδευτικό μέταλ / ροκ πολύ αξιόλογο και ατμοσφαιρικό. Χωρίς καθόλου φωνητικά υπάρχει μόνο 69 λεπτά καθαρής μουσικής για να χαλαρώσετε, απολαύσετε η ότι άλλο θέλετε να κάνετε ακούγοντας το cd των φίλων μας.

Αν σας αρέσει το καθαρό ορχηστρικό ροκ η μέταλ πιστεύω ότι θα σας κάνει κλικ και το cd των παιδιών. Έχει αρκετά τραγούδια και μεγάλης διάρκειας που ουσιαστικά περιγράφουν την ελληνική μυθολογία με σκέτη μουσική σαν να ακούμε κάποιο soundtrack από ταινία. Είναι μια αρκετά αξιόλογη δημιουργία σε σχέση με τα ελληνικά ονόματα που παρατήρησα στα τραγούδια για αυτό και το παρουσίασα αμέσως.

Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν κάτι πιο ροκ σε σχέση με τα πολλά cd του darkwave που άκουγα τις τελευταίες μέρες. Ευχάριστη η αλλαγή ρυθμού γιατί μόνο ένα είδος στο τέλος κοιμάσαι κιόλας. Το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη αρκετών στοιχείων για την μπάντα υπάρχει και εδώ αλλά έχω συνηθίσει πλέον. Νομίζω ότι αυτή είναι η τρίτη στούντιο επίσημη κυκλοφορία από τους φίλους μας.

Όπως λένε και τα παιδιά στην επίσημη ιστοσελίδα τους σε κάθε δημιουργία τους ασχολούνται και με μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Σε αυτό που μελετούμε εδώ μας βάζουν στα βαθιά νερά της ελληνικής μυθολογίας και στον μύθο του Τάνταλου όπου μέσω της όμορφης και επικής τους μουσικής μας ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση όπου ένας βασιλιάς αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των αλαζονικών πράξεών του και πέφτει στον κάτω κόσμο, στα Τάρταρα όπου πηγαίνουν οι κακοί για να βασανιστούν μετά θάνατον.

Η αμαρτία όπως λέγεται το cd περιγράφει μουσικά για το πώς η απληστία και η αλαζονεία του ανθρώπου σπέρνουν τους σπόρους της δικής του πτώσης. Ο ναρκισσισμός και ο εγωισμός ξεπερνούν την ομορφιά του κόσμου και την αθωότητα των κατοίκων του. Ο βασιλιάς Τάνταλος είναι υποτίθεται μια εμβληματική φιγούρα που ζει στην σύγχρονη κοινωνία και ενώ ζούμε στην τεχνολογική αίγλη, τελικά θα πληρώσουμε ακριβά τις αναπόφευκτες συνέπειες των πράξεών μας.

Αρκετά φιλοσοφημένοι οι φίλοι μας οι Noorvik που βλέπουν επίσης την απόγνωση και την ελπίδα μιας γενιάς στο cd 'αμαρτία', που θέλει την αλλαγή και δεν ανέχεται την τρέχουσα άσχημη κατάσταση. Μέσω αυτού τους του έργου οι Noorvik βλέπουν σαν επίκαιρο το θρυλικό μύθο του βασιλιά Τάνταλου στις μέρες που ζούμε και τον εξιστορούν όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Μου αρέσει ιδιαίτερα ότι είναι ψαγμένοι μουσικοί και έχουν καλλιτεχνικές αλλά και κοινωνικές ανησυχίες οι φίλοι μας οι Γερμανοί. Δεν θα γράψω κάποια δική μου άποψη πάνω στα κύρια θέματα των ημερών μας γιατί μια χαρά το εξιστορούν τα παιδιά με μεταφορικό τρόπο φυσικά. Στο ότι η νέα γενιά έχει ξεφύγει από τις βασικές αξίες που θα έπρεπε να έχει είναι αυτονόητο αλλά ποιός ευθύνεται για αυτό. Στα υπόλοιπα βγάλτε εσείς το δικό σας συμπέρασμα αν συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη των παιδιών.

Από την μεριά μου θα βάλω στους φίλους μας ένα 8/10 για την ωραία τους δημιουργία που έχει τελικά περισσότερο νόημα από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Η παραγωγή και η εκτέλεση των συνθέσεων σε καλό επίπεδο. Μπράβο στους φίλους μας για αυτή τους την προσπάθεια και την αναφορά τους στην ελληνική μυθολογία.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

1. Tantalos
2. Hybris
3. Omonoia
4. Ambrosia
5. The Feast
6. Aeon
7. Atreides
8. Tartaros

Η μπάντα απαρτίζεται από τους εξής:

Dominik Hornung  - Μπάσο
Moritz Kuck - Κιθάρα
Tim Merriman - Κιθάρα
Arnd Finke - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Tonzonen Records.

Είδος: Post metal /  progressive rock / instrumental

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 69 λεπτά.

Αν σας αρέσει το cd μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version