LifeSteps.gr

Servan - Tales of the Forest review (2022 release)

Servan

Από τις φετινές κυκλοφορίες στο folk metal που δεν είναι και τόσες πολλές όσες θα φαντάζεστε είναι και το cd των αγαπητών Servan από την γειτονική Ιταλία με τον τίτλο Tales of the Forest. Παίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο μπορώ να πω στυλ που μερικές φορές θυμίζει σοβαρό folk metal σαν τους Equilibrium και τις υπόλοιπες φορές μου θυμίζουν τους φοβερά αστείους Trollfest που είχα παρουσιάσει σχετικά πρόσφατα το τελευταίο τους δημιούργημα. Ας δούμε αναλυτικότερα λοιπόν το περιεχόμενο των φίλων μας.

Καταρχήν από την Ιταλία έχω πολλές αγαπημένες μπάντες σε όλα σχεδόν τα είδη της μέταλ αλλά δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένα σε folk εκτός ίσως από τους Elvenking που είναι πολλά χρόνια στον χώρο και παίζουν λίγο πολύ από όλα σχεδόν τα είδη. Αλλά και πάλι μου φαίνονται μοναδικοί οι αγαπητοί Servan, μπορεί να μοιάζουν με αρκετά άλλα folk metal από διάφορες χώρες αλλά η εναλλαγή σοβαρού και αστείου είναι αυτό που τους ξεχωρίζει. Κάτι σαν τους αγαπητούς Φινλανδούς τους Korpiklaani μπορώ να σκεφτώ σαν πιο κοντινή ομοιότητα.

Τώρα που σκέφτηκα την μεγάλη φινλανδική σκηνή της μουσικής από όλα τα είδη μου ήρθαν στο νου και οι Finntroll, άλλη αγαπημένη μπάντα σε πιο γρήγορο τέμπο φυσικά. Από εκεί δείχνουν να επηρεάστηκαν οι φίλοι μας και φτιάξαν τον δικό τους ρυθμό που όμως είναι πολύ καλός για το είδος πάντοτε. Απορώ μάλιστα πως δεν τους έχουν παρουσιάσει άλλα μεγάλα υποτίθεται sites αφού έχουν όλα τα προσόντα να εξελιχθούν σε κάτι πολύ καλό.

Εδώ βάζουν το κάθε παλτό που επειδή ακούει στο τάδε όνομα πρέπει οπωσδήποτε να βγει στην φόρα. Ευτυχώς που τα ακούω όλα τα καινούρια και σε αρκετά είδη και έτσι δεν αφήνω κάποιο ταλέντο να μου διαφύγει, θα παρουσιαστούν όλοι όσοι αξίζουν έστω μια αναφορά. Από ότι βλέπω το cd των φίλων μας ξεκίνησε πιο σοβαρά αλλά προς το τέλος άλλαξε προς το καθαρό folk των προαναφερόμενων συγκροτημάτων. Έχει πλάκα τελικά το cd με τα trolls, τα goblins και τα συναφή μυθικά πλάσματα του δάσους.

Όπως είχα γράψει και στο εξαιρετικό δημιούργημα των Alestorm που πάει για το καλύτερο φετινό στο είδος του πάντοτε, αυτά τα cd πρέπει να τα ακούμε με σκοπό να μας φτιάχνουν την διάθεση γιατί τις περισσότερες φορές οι στίχοι είναι αστείοι και πρέπει να διαθέτουμε το απαραίτητο χιούμορ για να μας αρέσει. Αν τα δούμε σοβαρά το χάσαμε το παιχνίδι όσο καλά κι αν είναι. Παίρνω παράδειγμα από τους Trollfest που όταν το άκουσα για πρώτη φορά είπα τι βλακεία είναι αυτή γιατί είχα ακούσει κάποιο σοβαρό doom πριν.

Την δεύτερη φορά που το άκουσα προσεκτικότερα είδα που απευθύνεται και μου άρεσε πράγματι. Εδώ το cd των φίλων μας μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι ούτε το πιο σοβαρό ούτε όμως και το πιο αστείο του είδους. Κάπου ανάμεσα βρίσκονται αλλά το πηγαίνουν σχετικά καλά και πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα βελτιωθούν περισσότερο. Πάντως για ανεξάρτητη παραγωγή είναι πολύ αξιόλογη μπορώ να πω.

Θα βάλω ένα 7/10 στους φίλους μας που ελπίζω να βελτιωθούν στο επόμενο τους δημιούργημα. Πάντως και αυτό είναι καλό για το είδος που έχει από όλα μέσα και καλύπτουν όλα τα γούστα. Αν βρω και κανένα τραγούδι θα είναι ακόμα καλύτερο για να πάρετε μια γεύση από τα παιδιά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.The Path
2.Tiki Land
3.The Forest
4.The Goblins
5.Ode Agli elementi
6.Lovegati
7.Conjurers
8.Drunk Troll
9.The Last Battle
10.Jötunn
11.Claws Of Power
12.To The Unknown
13.Ode Agli Elementi - Acoustic

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Enrico Lunelli: Φωνητικά
Francesco Pinter: Κιθάρα
Mattia Faccioli: Μπάσο
Onur Uçak: Κιθάρα
Andrea Sadler: Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Μαίου του 2022 από ανεξάρτητη πηγή.

Είδος: Folk metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Αν σας αρέσει το cd μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version