LifeSteps.gr

Imperial Age - New World review (2022 release)

Imperial Age

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το νέο cd των αγαπητών Imperial Age από την Ρωσία και όπως θα δείτε είναι πάρα πολύ καλό όπως μας έχουν συνηθίσει στα δημιουργήματα τους. Παίζουν ένα πολύ όμορφο συνδυασμό συμφωνικού μέταλ με κλασικές αποχρώσεις χάρη στο ταλέντο των τραγουδιστών τους. Μάλιστα διάβασα ότι για αυτό το συγκεκριμένο cd μαζεύτηκε κάποιο ποσό από τους θαυμαστές της μπάντας για να προχωρήσουν στην ηχογράφηση του.

Αυτό κάνει το όλο δημιούργημα ακόμα πιο αξιόλογο για εμένα φυσικά γιατί και εξαιρετικό είναι και θα ήταν κρίμα να πάνε χαμένα τέτοια μεγάλα ταλέντα σαν τους φίλους μας. Δεν ξέρω αν έχουν υπογράψει στην εταιρεία που έχω παρακάτω στα credits, αλλά θα πρέπει να τους αναλάβει κάποια μεγάλη δισκογραφική το συντομότερο δυνατόν. Είναι το ίδιο καλοί με τους αγαπημένους μου Visions of Atlantis και σίγουρα το cd τους αυτό στα καλύτερα συμφωνικά της χρονιάς που είναι και αρκετά.

Θυμάμαι που τους άκουσα πρώτη φορά στο πολύ καλό The Legacy Of Atlantis του 2018. Ουσιαστικά αυτό είναι το τρίτο τους κανονικό cd, εξαιρώ τα ep και τα live που έχουν βγάλει. Για να είμαστε ακριβείς η μπάντα δουλεύει με τα donations από τους φανς της αν είναι δυνατόν στις μέρες μας. Εδώ βρίσκουν στέγη κάτι τυχάρπαστα γκρουπ και τα παιδιά που είναι σούπερ ταλέντα συντηρούνται στην μουσική σκηνή χάρη στην βοήθεια των φίλων και θαυμαστών.

Φανταστείτε που έχουμε φτάσει για να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στις μέρες μας. Καλά έλεγα μια άλλη φορά ότι όταν μπορέσω θα φτιάξω μια εταιρεία για όλα τα ταλέντα που δεν έχουν κάποιον να τους βοηθάει και να τους προωθεί. Που μας φτάσανε οι μεγάλοι υποτίθεται εγκέφαλοι που θα πεινάμε όλοι και θα ψάχνουμε ψίχουλα για να επιβιώσουμε. Η μάλλον θα επιβιώνουν οι φελλοί και τα ταλέντα θα μένουν στην αφάνεια. Τι άλλο να πω για αυτήν την σαπίλα που επικρατεί παντού όπου βλέπουμε.

Μετά την μικρή αλλά αναγκαία παρένθεση για να δείτε πως παλεύουν τα παιδιά να διακριθούν χωρίς κανένα μέσο να τους βοηθά όπως άλλους που βλέπω σε όλα τα περιοδικά και είναι παλτά πολυτελείας που τους τρώμε για χρόνια στην μάπα. Εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν θα βάλω εν γνώση μου τέτοιες μπάντες που πολυδιαφημίζονται και έχουν τα εκατομμύρια στο τσεπάκι και οι άλλοι πεινάνε από κάτω. Μόνο οι μικρές αλλά ταλαντούχες μπάντες θα βρίσκουν τον δρόμο τους εδώ πέρα.

Η κάποιες μεγάλες που αξίζουν πραγματικά τα λεφτά από το υστέρημα μας. Ελπίζω στις 16 του μηνός που βγάζουν οι αγαπητοί μου Edenbridge το Shangri-La μην το έχουν κάνει χάλια γιατί θα τους προσπεράσω όπως έκανα και με τους πολυαγαπημένους αλλά στους πρώτους τους δίσκους Within Temptation λόγω σεβασμού στην αγαπητή Sharon αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με την στροφή στο mainstream που έχουν κάνει.

Επίσης στις 16 του μηνός βγαίνουν και οι Ερινύες, το πρώτο cd από τα πολύ ταλαντούχα κορίτσια που υποψιάζομαι έχοντας δει και τα βίντεο τους ότι θα είναι πολύ καλό. Εξάλλου Νικολέτα είναι αυτή, όπου τραγουδά το κάνει top επιλογή, από την μπάντα της Kalidia μέχρι τους φανταστικούς Walk in Darkness που περιμένω εναγωνίως το καινούριο τους.

Στους φίλους μας λοιπόν τους Imperial Age οτιδήποτε κάτω από ένα δεκαράκι σε βαθμολογία θα είναι ιεροσυλία γιατί είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν και μου αρέσουν πάρα πολύ. Είναι ένα εξαίσιο συμφωνικό δημιούργημα που ξεπετάχτηκε απότομα αλλά είναι μια ευχάριστη έκπληξη και βέβαια συστήνεται στους φίλους του είδους σαν πάρα πολύ καλό. Ουσιαστικά είναι το ίδιο καλό με το Pirates από τους αγαπημένους μου πειρατές απλώς εκεί η Clementine είναι το κάτι άλλο. Μπράβο στα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια και μακάρι να το συνεχίσουν και να ακούμε όμορφη μουσική για πολλά χρόνια ακόμα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01.Windborn
02.Legend Of the Free
03.The Way Is the Aim
04.Shackles Of Gold
05.The Wheel
06.To The Edge Of The Known
07.Distant Shores
08.Call Of The Towers

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Alexander "aor" Osipov - Πλήκτρα
Anna "kiara" Moiseeva - Φωνητικά
Dmitry “belf” Safronov - Μπάσο
Jane "corn" Odintsova - Πλήκτρα
Max Talion - Ντραμς
Pavel Vredes - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Atlantean Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 47 λεπτά.

Exit mobile version