LifeSteps.gr

Kalah - Descent into Human Weakness review (2022 release)

Kalah

Οι Kalah προέρχονται από την γειτονική μας Ιταλία και αυτό είναι το πρώτο τους cd μετά παό την κυκλοφορία 3 ep. Τα ένωσαν όλα μαζί και τα έβγαλαν τα τραγούδια τους σε ένα πιο ολοκληρωμένο δημιούργημα. Παίζουν ένα υπέρ μοντέρνο συμφωνικό μέταλ με ιδιαίτερη έμφαση στους ήχους των συνθεσάιζερς και το ρυθμικό σε στυλ χορευτικό ρυθμό. Μου θυμίζουν πολύ τους Metalite από την Σουηδία χωρίς να μοιάζει η φωνή της Κλαούντια με την αντίστοιχη της Έρικας.

Το στυλ πάντως είναι παρόμοιο οπότε αν σας αρέσουν τα χορευτικού τύπου μοντέρνα μέταλ σε εισαγωγικά ακούσματα θα σας αρέσουν και οι φίλοι μας από την Ιταλία. Σε μένα προσωπικά που δεν μου αρέσουν τα τόσο μοντέρνα βρίσκω σχετικά καλό το cd των παιδιών. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που τους αρέσουν αυτά τα ακούσματα οπότε θα τους βάλω και μια καλή βαθμολογία για το καλοσώρισμα. Είναι και το πρώτο τους και δεν έχουν την πείρα των φίλτατων Σουηδών για να παρουσιάσουν κάτι εξαιρετικά άρτιο από την αρχή αλλά τα πήγανε εξαιρετικά από ότι ακούω.

Με τον χρόνο πιστεύω θα βελτιωθούν και άλλο, το καλό πράγμα ξεχωρίζει από την αρχή. Τα συνθεσάιζερς έχουν την τιμητική τους στο όλο έργο οπότε ο αγαπητός Ντάριο που τα χειρίζεται είναι πραγματικός μαέστρος. Η Κλαούντια τραγουδάει όπως ακριβώς χρειάζεται για παρόμοια ακούσματα, δεν είναι οπερατικό το στυλ της μουσικής τους για να χρειάζονται κάποια κοπέλα που να είναι σοπράνο. Και την Tarja να βάλουμε δεν θα της πάει καθόλου στο στυλ της το ύφος των τραγουδιών.

Πιστεύω ότι στο δεύτερο τους δημιούργημα τα παιδιά πρέπει να κοιτάξουν προς τους Battle Beast που καταφέρνουν και κάνουν το απλό τραγούδι τραγουδάρα αλλά έχουν και ένα κανόνι τραγουδίστρια που ερμηνεύει υπέροχα και στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για να θεωρώ το νέο cd από τους Battle Beast μέσα στα καλύτερα του είδους για την χρονιά χωρίς να μου αρέσει ιδιαίτερα το μοντέρνο mainstream metal σημαίνει ότι οι φίλοι μας από την Σουηδία έκαναν φανταστική δουλειά ακόμα και με την επιλογή της βασικής τους τραγουδίστριας.

Εδώ οι φίλοι μας οι Kalah ξεκίνησαν δυναμικά αλλά θα ήθελα λίγο πιο γρήγορο τον ρυθμό τους, προς το power metal με μοντέρνα στοιχεία βέβαια αφού τους πηγαίνει και το θέλουν έτσι. Όπως είναι τώρα θυμίζει ένα φουτουριστικό μελλοντικό μέταλ με πολλά ηχητικά εφφέ αλλά που μερικές φορές τα θεωρώ περιττά. Εντάξει ο σούπερ μοντέρνος ρυθμός αλλά στην μια ώρα αρχίζει και κουράζει κάποια στιγμή. Αυτό θα πρέπει να προσέξουν τα παιδιά, να υπάρχει ποικιλία στις συνθέσεις και αυξομείωση του ρυθμού.

Πάντως στην παραγωγή και την εκτέλεση τα πήγανε περίφημα οι φίλοι μας για πρώτη δημιουργία. Έχουν το ταλέντο να προχωρήσουν μπροστά αρκεί να προσέξουν μερικές λεπτομέρειες που δεν είναι τόσο σημαντικές είναι αλήθεια αλλά μπορεί να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα αν το συγκρίνεις με κάποιο άλλο cd όπως έγραψα και παραπάνω.

Η μπάντα ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα, το 2020, και οι φίλοι μας είναι ταλαντούχα παιδιά με πολύ μέλλον μπροστά τους. Θα βάλω ένα 8/10 γιατί το cd τους είναι καλό αλλά υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης. Ακούστε το και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Mantis
2. Titans of Dune
3. Six Feet Underground
4. Sand
5. Ejecta
6. Pit of Violence (P.O.V.)
7. Red
8. The River
9. Side Effects
10. Crows Calling at Night
11. Mermaids Cry
12. Aphelion

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής:

Claudia Gigante - Φωνητικά
Marco Monacelli - Κιθάρα
Mario Grassi - Κιθάρα
Dario Trentini - Πλήκτρα και συνθεσάιζερς
Enrico Menozzi - Μπάσο
Alessio Monacelli - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Pure Steel Records.

Είδος: Μοντέρνο synth metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 54 λεπτά.

Αν σας αρέσει μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version