LifeSteps.gr

Tierra Santa - Destino review (2022 review)

Tierra Santa

Μια μπάντα που είχα να ακούσω αρκετά χρόνια είναι οι Tierra Santa από την Ισπανία που δεν είναι καινούριοι στον χώρο βέβαια αλλά έχουν το χαρακτηριστικό ότι τραγουδούν στην γλώσσα τους τα κομμάτια. Ξέρω ότι μπορεί να ξενίσει κάποιους αλλά τα παιδιά παίζουν πάρα πολύ καλά το κλασικό heavy metal που λατρέψαμε την δεκαετία του 80 οπότε νομίζω ότι πρέπει να τους δώσετε μια ευκαιρία. Φαίνονται αμέσως ότι είναι έμπειροι μουσικοί που ξέρουν τι κάνουν και το φτιάχνουν όπως ακριβώς πρέπει για να μας αρέσει.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 1997 και έχει αρκετές κυκλοφορίες στα τόσα χρόνια. Σχεδόν κάθε 2 χρόνια χοντρικά βγάζει καινούριο cd. Έχω τα πρώτα τους μέχρι το 2010 και μετά τους έχασα μέχρι τώρα που ανακάλυψα το πολύ καλό Destino. Θυμάμαι που τους άκουγα μαζί με τους Mägo de Oz πάντα στα ισπανικά βέβαια. Επειδή η μουσική είναι αυτή που μετράει περισσότερο κανείς δεν δίνει η μάλλον λίγοι δείχνουν προσοχή στους στίχους που έτσι κι αλλιώς όταν είναι κάτι στο φανταστικό δεν έχουν μεγάλη σημασία.

Έτσι περίπου το βλέπω και εδώ με τους αγαπητούς μας φίλους Ισπανούς. Αυτό που ξεχωρίζω αμέσως ακούγοντας τους είναι τα πολύ καλά καθαρά φωνητικά του τραγουδιστή Angel. Τους ακούω πολύ πιο ώριμους από ποτέ, ίσως και να είναι η καλύτερη δουλειά τους μέχρι τώρα μετά από 11 στούντιο cd αν και έχω χάσει 3-4. Αυτό είναι το δωδέκατο και πιο καλοπαιγμένο από όλες τις απόψεις. Και μόνο ότι ξεκινάει με ήχο 80'ς μου αρκεί να του βάλω υψηλή βαθμολογία. Και δεν κάνει καθόλου κοιλιά καθόλη την διάρκεια του επίσης.

Μπορώ να πω ότι καλύτερα που είναι στα ισπανικά και έτσι δεν πάνε να μοιάσουν με κάποια κλασική μπάντα αν και δεν το έχουν ανάγκη οι φίλοι μας. Έχουν την μεγάλη εμπειρία να φτιάξουν τον δικό τους ήχο πατώντας φυσικά σε γνωστές μελωδίες από τα 80'ς. Μερικές φορές περιμένω να τραγουδήσει ο θρυλικός Bruce ακούγοντας την εισαγωγή ενός τραγουδιού. Πολύ καλό ρυθμό έχει το τραγούδι Mi Libertad. Γενικά όλη η δημιουργία των παιδιών είναι εξαιρετική όπως σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνονται η παραγωγή και η εκτέλεση των μελωδικών συνθέσεων.

Πιστεύω ότι το cd αυτό θα διεκδικήσει επί ίσης όροις τον τίτλο του καλύτερου ξενόγλωσσου που θα φτιάξουμε προς το τέλος της χρονιάς. Αρκετές κατηγορίες έχουν ήδη υποψηφιότητες δυνατές αλλά στα ξενόγλωσσα έχουμε κυρίως τα folk metal. Αυτό που είναι στο κλασικό heavy metal τα ξεπερνάει εύκολα νομίζω τα άλλα. Γενικά στα power metal δεν βλέπω τόσο εξαιρετικά cd στον ορίζοντα, υπάρχουν κάποια ακουστά αλλά όχι κάτι το μοναδικό. Ενώ στα συμφωνικά υπάρχει πάρα πολύ ποικιλία μέχρι τώρα και βγαίνουν συνέχεια νέοι τίτλοι.

Στο μοντέρνο μέταλ οι Battle Beast παίζουν σχεδόν μόνοι τους αφού οι υπόλοιποι τους βλέπουν από μακριά. Στο folk metal οι Alestorm προηγούνται άνετα ενώ στο μελωδικό death με prog στοιχεία έχουμε τους Saor και τους The Halo Effect. Στο prog death μάλλον οι θρυλικοί Messugah ενώ στο black metal μάλλον οι Gaerea. Στο dark metal έρχεται η αγαπητή Scarlet Dorn με την καινούρια της κυκλοφορία. Στο doom - funeral doom πρέπει να τα ξανακούσω τα φετινά γιατί ήταν μεν αρκετά αλλά όχι από τις πρώτες μπάντες του είδους εκτός από τους Shape of Despair και το πολύ βαρύ τους cd.

Κλείνοντας αφού πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που συνεχίζουν όχι μόνο δυναμικοί αλλά και καλύτεροι από παλιά θα βάλω ένα 9/10 στην ωραιότατη νέα τους δημιουργία. Δε ξέρω που μπορεί να το φτάσουνε αλλά έχουν όλα τα φόντα να το κάνουνε ακόμα καλύτερο αν το επιχειρήσουν.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

01. Por El Valle De Las Sombras
02. Mi Libertad
03. El Dorado
04. Crucé El Infinito Por Ti
05. El Poder De La Tormenta
06. Destino
07. Pecado De Ángel
08. Siempre
09. La Fuente De La Juventud
10. Gran Alma
11. Mi Madre

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Roberto Gonzalo - Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Ángel San Juan - Κιθάρα, φωνητικά
Juan Antonio San Martín - Πλήκτρα
Dan Díez - Κιθάρα
Francisco Gonzalo Castillo - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία
Maldito Records.

Είδος: Heavy / power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Exit mobile version