LifeSteps.gr

Amberian Dawn - Looking For You review (2020 release)

Amberian Dawn

Το ένατο cd από τους Amberian Dawn που μας έρχονται από την Φινλανδία και παίζουν ένα pop rock γιατί μέταλ δεν είναι αυτό αλλά ξέρω ότι αρέσει σε πολύ κόσμο και επειδή μου αρέσουν και σε μένα οι ABBA που οι φίλοι μας θέλουν σφοδρά να μιμηθούν σε αυτό το δημιούργημα τους σκέφτηκα να το βάλω αν και παλιά κυκλοφορία. Πολύ μοντέρνο ρυθμικό, ότι πρέπει για την Eurovision είναι τα τραγούδια τους. Αν τραγουδούσε και η Anette θα συμπλήρωνε το παζλ ωραιότατα.

Την μπάντα την θυμάμαι από το πρώτο της cd το 2008 με τον τίτλο River of Tuoni. Τότε είχαν άλλη τραγουδίστρια και έμοιαζαν πολύ στους Nightwish. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί πρέπει πάντα να μοιάζουν σε κάποια διάσημη μπάντα. Τότε με τους Nightwish το καταλαβαίνω ότι ήταν το πρώτο τους και θα ταίριαζαν να ανοίγουν τις συναυλίες των διάσημων συμπατριωτών τους αλλά τώρα μετά από 8 κυκλοφορίες, στο ένατο πρέπει να μιμηθούν τους θρυλικούς ABBA;.

Είναι όμως ταλαντούχοι και ωραίοι και παίζουν πολύ καλά είναι η αλήθεια για αυτό και τους ακούω παρόλο που δεν προτιμώ τα πολύ μοντέρνα mainstream δημιουργήματα. Τουλάχιστον ας το κάνουν σαν τους αγαπητούς τους γείτονες τους Battle Beast η και τους Metalite που μπορεί να είναι μοντέρνοι όσο δεν πάει άλλο αλλά βάζουν και λίγο μέταλ έτσι για να φαίνεται στις συνθέσεις τους. Αν είναι να το ρίξουν στην ποπ και να πάνε και στην Eurovision εντάξει αλλά να το ξέρουμε και εμείς.

Πάντως κάνανε πολύ καλή διασκευή στο κομμάτι των ABBA, το Lay All Your Love On Me. Ας κάνουνε και όλα τα άλλα τραγούδια τους και να τους βαθμολογήσω σαν cover μπάντα τότε. Ελπίζω στο επόμενο όταν με το καλό το αποφασίσουν να βγάλουν να μην το γυρίσουν σε κανά doom η μελωδικό death που έχει στην πατρίδα τους τις καλύτερες μπάντες. Φαντάζομαι να το γυρίσουν σε Ensiferum και να πάνε σε καμμιά Eurovision του χρόνου να ξεφτυλίσουν τους διάφορους τυχάρπαστους που πηγαίνουν κάθε χρόνο.

Άνετα θα την πάρουν την πρωτιά παίζοντας κάτι σε folk από την Φινλανδία που είναι και ωραία. Ξέρω ότι σε πολλούς θα αρέσουν οι Amberian Dawn με το πολύ μοντέρνο στυλ τους, και εγώ το ακούω πολύ ευχάριστα όταν κάνω διάλλειμα από κάτι βαρύ. Είναι ένα cd εύπεπτο, αξιόλογο, ευχάριστο για όλες τις ώρες, ιδανικό για ραδιόφωνο που θα βρει σίγουρα το κοινό του αν δεν το έχει βρει ήδη. Παλιότερα θα το βαθμολογούσα πολύ πιο αυστηρά αλλά βλέπω ότι όλα έχουν το κοινό τους οπότε δεν λέει τίποτα να τα θάβουμε.

Για αυτό που μου προσφέρει θα του βάλω 8/10 κυρίως γιατί μου αρέσουν οι ABBA και ξέρω ότι πολλές μπάντες επηρεάστηκαν από αυτούς κυρίως στην Σουηδία αλλά και στις γειτονικές χώρες. Πολύ καλή δουλειά κάνει και ο Tuomas στα πλήκτρα γιατί εκεί ουσιαστικά βασίζονται όλες οι μελωδίες τους που είναι πολλές και καλές για το είδος. Επίσης είναι έμπειροι μουσικοί και τα πήγανε περίφημα στην παραγωγή και την εκτέλεση των συνθέσεων στο cd τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές σίγουρα για το άψογο αποτέλεσμα.

43 λεπτά ωραίας μελωδικής εύπεπτης μουσικής που δεν κουράζει σε καμμιά περίπτωση αλλά δεν είναι όπως είπα παραπάνω μέταλ. Περισσότερο σαν soundtrack ταινίας μου ακούγεται. Στα αξιοσημείωτα του cd η συμμετοχή του αγαπητού Fabio Lione στο πέμπτο κομμάτι.

Το tracklist είναι το εξής:

1.United
2.Eternal Fire Burning
3.Looking For You
4.Two Blades
5.Symphony No. 1 Part 3: Awakening (με την συμμετοχή του Fabio Lione)
6.Go For A Ride
7.Butterfly
8.Universe
9.Lay All Your Love On Me
10.Au Revoir
11.Cherish My Memory (remastered)

Η μπάντα απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:​

Capri Virkkunen – Φωνητικά
Tuomas Seppälä – Κιθάρα, πλήκτρα
Emil Pohjalainen – Κιθάρα
Jukka Hoffren – Μπάσο
Joonas Pykälä-aho – Ντραμς​

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου του 2020 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Pop rock / symphonic rock

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 43 λεπτά.

Exit mobile version