LifeSteps.gr

Allen/Olzon - Army of Dreamers review (2022 release)

Allen/Olzon

Έφτασε και το νέο cd από το δίδυμο Allen/Olzon δηλαδή τον Russell Allen τραγουδιστή των Symphony X και την γνωστή μας από το πέρασμα της για κάποια χρόνια στους Nightwish μετά την χρυσή εποχή της Tarja, Anette Olzon. Το καινούριο αυτό project από το δίδυμο που ανέφερα παίζει ένα συμφωνικό ποπ μέταλ, ροκ η κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πολύ μοντέρνο άκουσμα όπως ακριβώς το περίμενα για να πω την αλήθεια. Σε μερικούς θα αρέσουν σε μένα πάλι μάλλον δεν μου κάνουν κλικ.

Γενικά το πολύ ποπ μέταλ με κάποια prog στοιχεία εδώ και εκεί για να υπάρχουν δεν μου αρέσει αλλά επειδή σε πολλούς ίσως και να αρέσει το mainsteam αυτό είπα να το παρουσιάσω με επιφύλαξη βέβαια. Συνολικά το cd μου ακούγεται πολύ κοινότυπο και μέτριο, ακόμα και οι Amperian Dawn που άκουγα πιο πριν και παίζουν το ABBA μέταλ τους καλύτεροι είναι. Μέσα σε τόσα συμφωνικά έργα και ορισμένα εξαιρετικά ήταν από την αρχή πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάτι τέτοιο.

Φέτος στα συμφωνικά έχουμε τρανταχτούς τίτλους για την πρωτιά όπως οι αγαπημένοι Visions of Atlantis με τους Pirates, οι Glasya με το Attarghan, οι Battle Beast με το Circus of Doom, οι Eye of Melian και το ωραιότατο project του μεγάλου μαέστρου Arjen Lucassen, το Revel in Time. Είναι απίθανο να σταθεί το εν λόγω cd με τόσους δυνατούς τίτλους. Και δεν είναι μόνο αυτά γιατί βγαίνουν συνέχεια καινούρια συμφωνικά από καλά και πάνω.

Ο Russell Allen έχει καλή φωνή αλλά χάνεται στην μετριότητα των συνθέσεων. Για την Anette έχω αναφερθεί και στο παρελθόν οπότε είναι χαζό να τα επαναλαμβάνω. Βέβαια εδώ τα φτηνά τραγουδάκια της πάνε στο στυλ, δεν είναι οι Nightwish αλλά όπως έχω πει δεν κάνει. Αν ήταν στην θέση της η δυναμική και εξαιρετική Noora των Battle Beast ίσως και να πήγαιναν καλύτερα. Ακόμα και οι μικρολεπτομέρειες μετράνε στα συμφωνικά έργα, αυτό θα έπρεπε να το έχουν προσέξει ιδιαίτερα.

Και βλέπω μερικούς να τους βαθμολογούν με κάτι 9/10 και σκέφτομαι αν ακούω τον ίδιο δίσκο η έπεσα σε φαν της Ανέτ. Ε όχι και δίσκος της χρονιάς βρε παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας. Στα άλλα δηλαδή τι να βάλουμε;. Εντάξει να βάζουμε κάτι παραπάνω όταν τα παιδιά προσπαθούν αλλά εδώ έχουμε ένα σχετικά μέτριο αποτέλεσμα. Πάνω από 5/10 δεν βάζω με τίποτα και αυτό είναι μια επιεικής βαθμολόγηση. Δεν μπορεί ο κόσμος να ξοδεύει από το υστέρημα του για να αγοράσει φτηνά προιόντα, ας το βελτιώσουν και εδώ είμαστε.

Η παραγωγή και η εκτέλεση πάντως είναι σε πολύ καλά επίπεδα, επαγγελματικά αλλά αυτό μόνο του δεν φτάνει για να φτιαχτεί ένα αξιοπρεπές cd. Χρειάζεται μεγαλύτερη έμνευση και όχι φτηνά τραγούδια για την Eurovision. Άντε να βγουν την άλλη εβδομάδα και οι Edenbridge να δω που μπορεί να φτάσουν μετά από τόσα χρόνια. Είναι και οι Ερινύες την ίδια μέρα με το πρώτο τους δυνατό cd από ότι έχω ακούσει στο συμφωνικό μέταλ.

Και ποιός ξέρει πόσα ακόμα συμφωνικά έργα θα βγουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για αυτό είπα από την αρχή ότι αυτό το cd δεν είχε μέλλον με τόσους δυνατούς αντιπάλους στο ίδιο στυλ φυσικά. Για να δούμε τι θα ακούσουμε με πρώτα την επόμενη εβδομάδα και τα δύο που ανέφερα και τα περιμένω για αναλυτική μελέτη.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01.Army Of Dreamers
02.So Quiet Here
03.Out Of Nowhere
04.A Million Skies
05.Carved Into Stone
06.All Alone
07.Look At Me
08.Until It's Over
09.I Am Gone
10.Are We Really Strangers
11.Never Too Late

Η σύνθεση της μπάντας περιλαμβάνει τους εξής μουσικούς:

Russell Allen, Anette Olzon - Φωνητικά
Magnus Karlsson - Κιθάρα, μπάσο και πλήκτρα
Anders Köllerfors - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Music Srl.

Είδος: Συμφωνικό ποπ μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 54 λεπτά.

Exit mobile version