LifeSteps.gr

Noora Louhimo Experience – Eternal Wheel of Time and Space review (2021 release)

Noora Louhimo

Έψαχνα να βρω κάτι το διαφορετικό και έπεσα στο project της αγαπητής από την πορεία της στους πολύ καλούς Battle Beast, Noora Louhimo. Θέλοντας να εξερευνήσει και άλλες πτυχές του πολύπλευρου ταλέντου της δοκίμασε αυτό το συγκεκριμένο δημιούργημα σε διαφορετικό στυλ από ότι την έχουμε συνηθίσει αλλά όταν διαθέτεις ταλέντο ότι κι αν κάνεις θα βγει στην επιφάνεια.

Είναι μια ευχάριστη αλλαγή για μένα όταν την ακούω να τραγουδά απλά ροκ τραγούδια, διάφορα blues και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Και μάλιστα το συγκεκριμένο cd εκδόθηκε με την οικονομική στήριξη γνωστών και φίλων όπως γίνεται τελευταία με πολλές μπάντες που δεν έχουν υπογράψει σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία για να τους βοηθήσει. Έχει μάλιστα και πολύ καλή απόδοση για ανεξάρτητη παραγωγή.

Η Noora μας ξεδιπλώνει το ταλέντο της μέσα από τις βαθιά συναισθηματικές συνθέσεις βάζοντας με την δική της πινελιά χρώμα στα κομμάτια που αν τα τραγουδούσε κάποια άλλη κοπέλα ίσως να περνούσαν απαρατήρητα τα περισσότερα. Αλλά η εξαιρετική φωνή της τα κάνουν πολύ μελωδικά και όμορφα σαν άκουσμα που ξεχωρίζουν αμέσως. Έχει αυτόν τον δυναμισμό και την γλυκύτητα όταν χρειάζεται για να τα φτιάχνει ανάλογα.

Δεν ξέρω αν έχει σκοπό να συνεχίσει σε αυτό το side project σε συνδυασμό με την παρουσία της στους Battle Beast που είναι μεγάλη μπάντα με περιοδείες σε πολλές χώρες αλλά καλό θα ήταν αν προλάβαινε να έχει και τα δύο να το κάνει για να ευχαριστιόμαστε ωραία διαφορετική μουσική από μία από τις καλύτερες αυτή την στιγμή τραγουδίστριες που υπάρχουν. Ακόμα και gospel που τραγουδά το κάνει μοναδικό με την δυνατή φωνή της.

Πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόσο μπορεί να ελιχθεί τραγουδώντας διαφορετικά είδη μουσικής και μιλάμε για τελείως άλλα ακούσματα που δεν μοιάζουν με τίποτα μεταξύ τους. Μέχρι και το Piece of my Heart που είναι διασκευή από το κλασικό κομμάτι της Erma Franklin από το μακρινό 1967 το απέδωσε εκπληκτικά. Το έχω ακούσει και από την αγαπητή Faith Hill σε πιο country version στον πρώτο της μάλιστα δίσκο αλλά όχι τόσο καλά εκτελεσμένο.

Και όπως είπε και η ίδια η Noora σε μια συνέντευξη της ήθελε να εξερευνήσει τις άλλες πτυχές του μουσικού της ταλέντου χωρίς να έρθει και σε αντιπαράθεση με την μπάντα της αποφάσισε να κάνει αυτό το διαφορετικό βήμα μιας και της αρέσουν τα blues rock με country επιρροές. Και σε μένα που αρέσουν αυτά τα ακούσματα μου φάνηκε εξαιρετική η προσπάθεια της αγαπητής μας Noora.

Κλείνοντας αφού πω πρώτα ένα μεγάλο μπράβο στην Noora για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια σε ένα τελείως διαφορετικό είδος από ότι την έχουμε συνηθίσει ακόμα και αν έβγαζαν το ίδιο cd με την μπάντα της, τους Battle Beast, πάλι θα έλεγα καλά λόγια παρόλο που θα είχαν αλλάξει τελείως μουσική κατεύθυνση. Άρα ένα 9/10 αξίζει και μόνο για την εξαιρετική φωνή της και το πλούσιο ταλέντο της. Ελπίζω να μας δώσει καμμιά συνέντευξη για να την μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος που ίσως να μην έχει ακούσει την μπάντα της. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του cd αυτού.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Eternal Wheel of Time and Space
2.Valkyrie
3.All These Yesterdays
4.Piece of Your Love
5.New You (ντουέτο με τον αδερφό της Pekka V. Louhimo)
6.Intro (Last in Line)
7.Last in Line
8.Sinner on the Floor
9.If I Was Your Woman
10.Urban Life
11.Piece of my Heart
12.CODA
13.Relax (Remix, 10 years back bonus track)

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Noora Louhimo – Φωνητικά

Samuli Erkkilä – Κιθάρα

JC Halttunen – Κιθάρα

AP Kauppinen – Μπάσο

Juuso Raatikainen – Ντραμς

Okke Komulainen – Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου του 2021 από την ίδια με την οικονομική στήριξη των θαυμαστών.

Είδος: Rock / blues / gospel

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 60 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για το cd της αγαπητής Noora εδώ στο επίσημο site της.

Exit mobile version