LifeSteps.gr

Winterage - The Inheritance of Beauty review (2021 release)

Winterage

Ένα εξαιρετικό cd που είχα στην συλλογή μου από πέρσι που κυκλοφόρησε είναι το The Inheritance of Beauty των αγαπητών Winterage από την γειτονική μας Ιταλία. Αυτό είναι η δεύτερη στούντιο ηχογράφηση μετά το πρώτο τους το 2015 και η πρώτη κυκλοφορία από την στιγμή που υπέγραψαν με την εταιρεία Scarlet Records που ευτυχώς ανακάλυψε το ταλέντο των φίλων μας. Είναι ένα υπέροχο δημιούργημα που όπως θα δούμε αναλυτικότερα πιο κάτω έχει λίγο από όλα αλλά κυρίως πολύ Rhapsody επιρροές και αυτό είναι θαυμάσιο γιατί είμαι φαν τους.

Επίσης έχει και το χαρακτηριστικό να έχει σόλο βιολί σε μερικά κομμάτια όπως και folk στοιχεία χωρίς όμως να ξεφεύγει από το καθαρά οπερατικό του στυλ και ρυθμό. Είναι μια θαυμάσια ροκ όπερα με folk στοιχεία και φωνητικά ανάλογα όπως θα περιμένει κανείς. Οι χορωδίες είναι στο επίπεδο του επικού αλλά Rhapsody φυσικά και όλα τα παιδιά όπως και η ορχήστρα αποδίδουν όπως ακριβώς πρέπει για τέτοιο έργο.

Διαβάζω κάτι κριτικές που λένε ότι τα φωνητικά δεν ταιριάζουν με τις χορωδίες αλλά είπαμε, σιγά σιγά τα παιδιά θα γίνονται καλύτεροι μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο των διάσημων συμπατριωτών τους. Για πρώτο ουσιαστικό βήμα γιατί δεν υπολογίζω την πρώτη κυκλοφορία τους που ήταν πιο πρόχειρα φτιαγμένη, κάτι σαν demo για πρώτη γνωριμία, εδώ μας δείχνουν ότι έχουν όλα τα προσόντα να πάνε πολύ ψηλά.

Η βοήθεια της εταιρείας έπαιξε ρόλο και αυτό φαίνεται γιατί αλλιώς είναι να βγάζεις μόνος σου το cd και άλλο να σε καλύπτει κάποιος έμπειρος στον χώρο. Εδώ θα γίνει μια εξαίρεση για τους φανταστικούς Imperial Age από την Ρωσία που όπως έγραψα και στο άρθρο τους τους είναι καταπληκτικοί και κάνουν την προσπάθεια τους βασιζόμενοι κυρίως στους φίλους και θαυμαστές τους για να κυκλοφορούν τα cd τους.

Έχω ακούσει το cd των φίλων μας πάνω από 20 φορές τουλάχιστον για μια αντικειμενική κριτική και δεν με κουράζει καθόλου. Μου θυμίζει συνδυασμό των Rhapsody με τους επίσης συμπατριώτες τους WindRose που επίσης μου αρέσουν πολύ. Οπερατικό στυλ σαν τους Rhapsody και folk στοιχείο σαν τους WindRose. Ωραιότατος συνδυασμός που σίγουρα ήταν στα καλύτερα συμφωνικά της περσινής χρονιάς.

Έχουν και πάρα πολλούς εκλεκτούς προσκεκλημένους που συμμετέχουν στο cd όπως η θαυμάσια σοπράνο που τραγουδά σε ορισμένα κομμάτια. Μια υπέροχη μίνι-όπερα για τους φανς του είδους και του συμφωνικού ήχου που πρέπει να ακούσουν όλοι για να δουν πως πρέπει να φτιάχνετε το σωστό δημιούργημα για να πάρει άριστα στην βαθμολόγηση. Ε όχι και να βάζουν χαμηλή βαθμολογία σε τέτοια αριστουργήματα και να προωθούν κάτι παλτά επειδή είναι γνωστά. Και μόνο για το σόλο βιολί θα έβαζα επιπλέον πόντο.

Σαν μεγάλος φαν των συμφωνικών έργων θα βάλω οπωσδήποτε δεκάρι (10/10) στα παιδιά για την εξαιρετική τους προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι αν το cd έβγαινε φέτος θα κτυπούσε άνετα την κορυφή μαζί με αρκετά άλλα που έχω παρουσιάσει. Εξαιρετικό το κομμάτι La morte di Venere με την θαυμάσια φωνή της κοπέλας και τον ήχο του βιολιού. Αφού πω ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους μας για το αξιολογότατο δημιούργημα τους να πω ότι περιμένω και καινούριο έργο τους ανάλογης ποιότητας ελπίζω σύντομα.

Να έρθουν και στα μέρη μας να τους απολαύσουμε σε μια ζωντανή εμφάνιση μαζί με Rhapsody (ξανά) και WinRose.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Overture
2.The Inheritance of Beauty
3.The Wisdom of Us
4.Of Heroes and Wonders
5.The Mutineers
6.Orpheus and Eurydice
7.Chain of Heaven
8.La morte di Venere
9.Oblivion Day
10.The Amazing Toymaker

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Daniele Barbarossa – Φωνητικά
Gabriele Boschi – Βιολί και ενορχήστρωση
Gianmarco Bambini – Κιθάρα
Matteo Serlenga – Μπάσο
Luca Ghiglione – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου του 2021 από την εταιρεία Scarlet Records.

Είδος: Συμφωνική μέταλ όπερα

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 62 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version