LifeSteps.gr

Catalyst Crime - Catalyst Crime review (2021 release)

Catalyst Crime

Μερικές φορές αναγκάζομαι να φέρνω cd από τα προηγούμενα χρόνια για να καλύψω τα κενά ανάμεσα στις κυκλοφορίες των καινούριων που δεν είναι και όλα καλά βέβαια. Έτσι βρήκα από πέρσι τους Catalyst Crime από τις Ηνωμένες Πολιτείες που όπως θα δούμε παρακάτω είναι καλοί για το συμφωνικό μέταλ που παίζουν και ως συνήθως περνάνε σχετικά απαρατήρητοι. Σε μένα αρκεί που είναι καλοί για παρουσίαση οπότε δεν ξέφυγαν από το ραντάρ μου.

Στην αρχή που άκουσα το cd λέω έλα Liv εσύ είσαι; μιας και η φωνή της αγαπητής Zoë είναι περίπου η ίδια ψιλή γλυκιά φωνούλα που έχει και η αξιολάτρευτη Liv. Και μοιάζουν γενικά και με το στυλ των αγαπημένων Leaves' Eyes οπότε οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Μπορεί η μπάντα να ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2017, αλλά κατάφερε να προσελκύσει αρκετούς έμπειρους μουσικούς για να συνεργαστούν στο δημιούργημα τους αυτό.

Πάντως για αρχή ξεκινήσανε πολύ δυνατά στον χώρο της μέταλ και αν το συνεχίσουν το project αυτό θα πάνε πολύ ψηλότερα όταν με τα χρόνια ωριμάσει ο ήχος τους. Μπορούν άνετα να φτάσουν στο επίπεδο των Leaves' Eyes μιας και η κουβέντα γυρνάει γύρω από αυτούς. Εντάξει μπορεί να μην φτάνουν σε επίπεδο για να πάρουν ένα δεκάρι από το πρώτο τους σοβαρό επιχείρημα αλλά βαδίζουν σωστά και ίσως την επόμενη φορά πιάσουν την κορυφή.

Μόνο θα πρέπει να προσέξουν να μην μιμούνται τους άλλους αλλά να φτιάξουν τον δικό τους ήχο τώρα που είναι ακόμη στην αρχή της πορείας τους. Liv είναι μία και αναντικατάστατη, βέβαια τι να κάνει η κοπέλα να αλλάξει φωνή δεν γίνεται. Ίσως να προσθέσουν κάποια στοιχεία μοντέρνου μέταλ η folk αν τους αρέσει για να έχουν δικό τους original ήχο. Κάποιες φορές μου φαίνεται σαν να κλίνουν απότομα τις συνθέσεις τους για να τελειώνει. Δεν χρειάζεται βιασύνη, καλό είναι να είναι το τραγούδι αρκετά μεγάλο όταν αξίζει να ακουστεί.

Το τραγούδι τους πάντως που έβαλα παραπάνω το Condemn Me To Chaos είναι αρκετά καλό και πιασάρικο που μένει στο μυαλό εύκολα. Τα υπόλοιπα του cd είναι ένα κλικ πιο κάτω. Δεν είναι άσχημο το cd των φίλων μας απλώς δεν φτάνει τους Imperial Age η και τους Ιταλούς Winterage που άκουγα πιο πριν πάντα στο συμφωνικό μέταλ. Τώρα τα 'σκληρά' φωνητικά σε αυτό το συγκεκριμένο έργο μάλλον δεν ταιριάζουν γιατί δεν είναι gothic metal και δεν συνδυάζονται με την απαλή φωνή της κοπέλας.

Εγώ πάντως θα τους βάλω ένα 7/10 για το καλωσόρισμα στην μέταλ και μακάρι να βελτιωθούν στο επόμενο και να πάρουν πολύ ψηλότερα. Με τόσο έντονο ανταγωνισμό στο συμφωνικό μέταλ πρέπει κάποιος να έχει κάτι το συνταρακτικό για να πιάσει κορυφή. Εδώ τα παιδιά κινούνται λίγο πάνω από το μέσο όρο, έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παραγωγή και εκτέλεση άψογη να τονίσω επίσης.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

1. With Only The Sun As My Witness (Intro)
2. Projection Of My Mind
3. Condemn Me To Chaos
4. Mother Dearest
5. Twice Upon A Time
6. Cognitive Dissonance
7. Break Even
8. Chasing The Ghost
9. Nowhere Near Dead Yet
10. Without Anesthesia
11. Not Even Once
12. One And Counting (Outro)

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Zoë Marie Federoff - Φωνητικά
Christopher Zoupa - Κιθάρα
Kaelen Sarakinis ­- Κιθάρα
Gerit Lamm – Ντραμς
Matt Federoff – Μπάσο
Jonah Weingarten ­- Πλήκτρα

Συμμετέχουν επίσης και οι εξής:

Jake E. (CyHra, πρώην Amaranthe): guest φωνητικά στο "Cognitive Dissonance"
Bill Hudson (I Am Morbid, NorthTale): Κιθάρα στο "Chasing The Ghost"
Harri HyTONEN (Hammerhed, Kalmah): Κιθάρα στο "Mother Dearest"
Micki Richter (Atrocity, Leaves' Eyes): Κιθάρα στο "Cognitive Dissonance"
Thorsten "Tosso" Bauer (Atrocity, Leaves' Eyes): Κιθάρα στο "Condemn Me To Chaos"

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου του 2021 από την εταιρεία Massacre Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 51 λεπτά.

Exit mobile version