LifeSteps.gr

Nightland – The Great Nothing review (2021 release)

Nightland

Τους αγαπητούς Nightland από την Ιταλία δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα αλλά μόλις έβαλα το εξαιρετικό cd τους στο σύστημα κόλλησα και τους ακούω συνέχεια. Παίζουν αυτό το ωραίο συμφωνικό death metal με prog στοιχεία που μοιάζει σαν μια μίξη των θρυλικών Insomnium με τους Meshuggah από την Σουηδία. Μου αρέσει πολύ ότι έχουν επηρεαστεί από την αγαπημένη μου φινλανδική σχολή κυρίως του μελωδικού death metal. Δεν είναι γρήγορο το cd τους, περισσότερο δίνουν έμφαση στην μελωδία παρά στην ταχύτητα.

Έχει όμως αυτή την ωραία ατμόσφαιρα και τον ρυθμό που έχουν οι αγαπημένες μου μπάντες από την Φινλανδία και αυτό το βάζω στα συν. Δεν τους αντιγράφουν απλώς έχουν επηρεαστεί από τις κλασικές μπάντες του είδους οι φίλοι μας. Για μια μπάντα του είδους από την γείτονα Ιταλία είναι έκπληξη να ακούω αυτόν τον ωραίο συμφωνικό ήχο. Δεν έχει την παγωμάρα και την ψυχρή ατμόσφαιρα των βόρειων αλλά με τόση μελωδία και χορωδία που έχει το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο.

Είναι από το 2007 τα παιδιά, είναι έμπειροι μουσικοί γιατί μου έκανε εντύπωση η τελειότητα του δημιουργήματος που δεν δείχνει μπάντα που βγάζει πρώτη φορά κυκλοφορία. Απορώ πως δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα, είχα στραμμένη την προσοχή στην Σκανδιναβία με τις δεκάδες μπάντες του ίδιου είδους βέβαια, μερικές από τις οποίες εξαιρετικές και στις αγαπημένες, οπότε μου διέφυγαν οι φίλοι μας.

Αν το cd κυκλοφορούσε φέτος σίγουρα θα έμπαινε στα καλύτερα της χρονιάς του είδους αλλά είναι περσινό. Πάντως ρίξτε του μια ματιά γιατί οι φίλοι μας το αξίζουν με το παραπάνω. Ευτυχώς που τους ανακάλυψε η εταιρεία τους, που βρίσκει τέτοια μικρά διαμαντάκια όπως έχω διαπιστώσει, και έτσι έχουν κάποια βοήθεια στο έργο τους αλλιώς θα κατέληγαν όπως πολλοί άλλοι στην αφάνεια.

Πολύ ωραία μουσική από την αρχή μέχρι το τέλος του cd με το πιάνο να κυριαρχεί. Αξίζουν συγχαρητήρια και στα παιδιά και σε όσους βοήθησαν να βγει αυτό το τόσο καλό δημιούργημα για εμάς τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής. Μακάρι τα παιδιά να παίξουν σε μεγάλα φεστιβάλ, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, με τις κορυφαίες μπάντες του χώρου γιατί δεν υπολείπονται τίποτα σε σχέση μαζί τους.

Τελικά η γειτονική μας χώρα δεν έχει μόνο εξαιρετικά συμφωνικά power η απλά συγκροτήματα, έχει και ποιοτικό μελωδικό συμφωνικό death metal. Από ότι διαβάζω αυτό είναι το τρίτο τους στούντιο album μετά από κάποια ep στην αρχή της πορείας τους. Θα πρέπει να ακούσω και τα προηγούμενα τους γιατί λένε ότι αλλάξαν το στυλ τους σε αυτό το cd. Εγώ θα πω καλύτερο που το πήγανε εκεί από τίποτα μονότονα και αδιάφορα power metal. Χίλιες φορές στο μοντέρνο συμφωνικό death metal να συνεχίσουν.

Κλείνοντας να βάλω και ένα δεκάρι στα παιδιά (10/10) γιατί το αξίζουν πραγματικά. Είναι πολύ καλοί για το είδος και με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια δείχνουν πως πρέπει να ακούγεται ένα μοντέρνο δημιούργημα του είδους. Τέτοια έργα περιμένω μόνο από τους Insomnium η τους Before the Dawn από την Φινλανδία φυσικά, με εξέπληξαν θετικά οι φίλοι μας.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

1.The Conjunction of Benetnash
2.For Once My Name
3.Shade of a Lowering Star
4.Further
5.101 Megaparsecs
6.The Great Nothing, pt. 1: Of Seeking and Straying
7.The Great Nothing, pt. 2: The Reliever
8.The Great Nothing, pt. 3: Pursuers of Absolution

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Ludovico Cioffi - Φωνητικά, κιθάρα, ενορχήστρωση
Filippo Scrima - Μπάσο
Filippo Cicoria - Ντραμς
Brendan Paolini - Κιθάρα

Επίσης συμμετέχουν και οι εξής ως εκλεκτοί καλεσμένοι:

Carlo Caramia - Φωνητικά (χορωδία) (tracks 1-4)
Luca Biccari - Φωνητικά (χορωδία) (tracks 1-4)
Luca "Dave" Scarlatti - Φωνητικά (χορωδία) (tracks 1-4)
Marco Righetti - Φωνητικά (χορωδία) (tracks 1-4)

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου του 2021 από την εταιρεία Scarlet Records.

Είδος: Συμφωνικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version