LifeSteps.gr

Thy Kingdom Will Burn - The Void and the Vengeance review (2022 release)

Thy Kingdom Will Burn

Είχα βάλει τους Insomnium και άκουγα το περσινό ep τους που ήταν υπέροχο ως συνήθως και μετά βρίσκω και τους συμπατριώτες τους Thy Kingdom Will Burn με την δεύτερη κυκλοφορία τους, The Void and the Vengeance. Ίδιο υποτίθεται είδος παίζουν, μελωδικό death metal, φυσικά ούτε καν σύγκριση μεταξύ τους, τα παιδιά εδώ ακούγονται περισσότερο σαν τους παλιούς Amorphis. Θα πει κανείς καλό είναι αυτό αλλά πάμε να δούμε αν καταφέρνουν να κοιτάξουν στα μάτια τους διάσημους συμπατριώτες τους.

Σε μένα που αρέσουν και οι δύο προαναφερόμενες μεγάλες μπάντες ακούγοντας τους φίλους μας διαπιστώνω ότι καταφέρνουν να κρατήσουν ένα αξιόλογο επίπεδο για φινλανδική μπάντα με όλα τα γνωστά στοιχεία που έχουν οι μπάντες από τον παγωμένο βορρά συν το ότι είναι και αρκετά μοντέρνοι όπως κάνουν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους για να ακούγονται από μεγαλύτερο κοινό.

Η μπάντα μπορεί να ξεκίνησε μόλις το 2016 αλλά δείχνουν πολύ έμπειροι οι φίλοι μας από την Φινλανδία. Δεν ξέρω αν έχουν κάνει περιοδεία με τους Amorphis αλλά έχουν ενσωματώσει αρκετά στοιχεία από το στυλ που είχανε παλιά βέβαια πριν τον περίφημο και αγαπημένο Tuonela δίσκο. Με τους Insomnium και τους Before the Dawn δεν μοιάζουν τα παιδιά εκτός φυσικά το ότι προέρχονται από την ίδια σχολή του μελωδικού death metal και κάποιες μικρές όμως λεπτομέρειες στον ήχο τους εδώ και εκεί.

Πιστεύω ότι τα παιδιά κατάφεραν να φτιάξουν έναν ωραίο δίσκο για το είδος με την γνωστή μελαγχολία, την παγωμάρα και την ατμόσφαιρα που έχουν οι φινλανδικές μπάντες αρκεί να ξεφύγουν από την προσπάθεια να μιμηθούν τους Amorphis. Είπαμε αυτές είναι μεγάλες μπάντες, έχουν επηρεάσει πάρα πολλούς νέους αλλά θα πρέπει το κάθε συγκρότημα να βρει τα δικά του πατήματα στον χώρο της μέταλ αν θέλει να επιβιώσει.

Πάντως εμένα που μου αρέσουν οι μπάντες από εκεί θα είμαι πολύ προσεκτικός στην βαθμολόγηση. Μου αρέσει το cd των φίλων μας αλλά δεν θα το κριτικάρω σαν να είναι καινούριο των Amorphis, σαν κάτι το ξεχωριστό και ας μοιάζει πολύ με το στυλ των άλλων. Αν ακούσει κάποιος το Siren of Doom δεν θα καταλάβει ποιός τραγουδά, δεν θα καταλάβει αν είναι η μεγάλη μπάντα η τα παιδιά, τέτοια ομοιότητα έχουν.

Κλείνοντας θα πω ότι καλό θα είναι να τους ακούσετε στο παραπάνω βίντεο για να δείτε αν σας αρέσουν. Έχουν πάντως καλό ρυθμό, μοντέρνα στοιχεία και όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν μπροστά. Δεν είναι η αδιάφορη μπάντα του μελωδικού death metal που έχω ακούσει πολλές τελευταία κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουμε να κάνουμε με τον ωραίο ήχο των Σκανδιναβών φίλων μας που μας παραπέμπουν μεν σε γνωστά ακούσματα αλλά πολύ ωραία κατά την γνώμη μου πάντα.

Ένα 8/10 πιστεύω ότι αξίζουν τα παιδιά για αυτό το δημιούργημα τους. Από παραγωγή και εκτέλεση τα πήγαν μια χαρά. Να πω να τους δούμε μαζί με Amorphis και Insomnium μάλλον θα είναι υπερβολή αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατον, ελπίζω στο επόμενο cd τους να έχουν βρει τον προσωπικό τους ήχο. Πολύ καλό και το τελευταίο τους τραγούδι, το Through the Broken Lens που μου θυμίζει Insomnium και The Halo Effect με το αργό στυλ που δυναμώνει σιγά-σιγά και τα φωνητικά βέβαια που παραπέμπουν στους θρύλους της μέταλ σκηνής.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτό το πολύ καλό, έτσι όπως εξελίχθηκε, cd τους και εύχομαι να τους ξανακούσουμε σύντομα.

Το tracklist είναι το εξής:

1.Between Two Worlds
2.Disbelief
3.Veil of Wicked Sky
4.Fortress of Solitude
5.Nothing Remains
6.Barren Land
7.Siren of Doom
8.Serpents
9.Through the Broken Lens

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Sami Kujala - Κιθάρα, φωνητικά
Esa Virén - Κιθάρα
Janne Ruuskanen - Μπάσο
Lauri Virén - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Scarlet Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version