LifeSteps.gr

Exile's Erosion - Filth Aura review (2022 release)

Erosion

Ψάχνοντας στα cd βρήκα και τα παιδιά από το Σακραμέντο των Ηνωμένων Πολιτειών, τους Exile's Erosion που παίζουν ένα death metal με groove στοιχεία που πιστεύω θα αρέσει στους φίλους του καθαρόαιμου death metal από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εγώ όπως έχω τονίσει και σε άλλα άρθρα προτιμώ το μελωδικό death metal από την σκανδιναβική σκηνή αλλά δεν λέω ποτέ όχι και σε ένα άκουσμα από άλλη μπάντα που προέρχεται από άλλες χώρες όπως για παράδειγμα την χτεσινή που άκουγα από την Ιταλία, τους Nighland, που ήταν από τα καλύτερα cd του είδους για το 2021.

Το πρόβλημα που συνάντησα εδώ με τα παιδιά είναι το ότι δεν βρήκα πουθενά στοιχεία για την βιογραφία τους οπότε βαδίζω ουσιαστικά στα τυφλά. Δεν τους έχει αναφέρει κανείς σε κάποιο review οπότε παίζει να είμαι και ο πρώτος που θα κάνει παρουσίαση στους φίλους μας. Ούτε στο facebook τους δεν έχουν καν τα ονόματα τους για να τους γνωρίσει ο κόσμος αλλά μπορεί και να το επιθυμούν και οι ίδιοι όπως είδα προσωπικά με παιδιά από τον Καναδά που δεν επιθυμούσαν την προβολή τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Εντάξει είναι δικαίωμα τους να μην θέλουν να προβάλλονται αλλά τότε γιατί μπλέκουν με την μουσική αφού έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να εμφανίζεσαι για μια ζωντανή συναυλία έστω και στο κλαμπ της γειτονιάς σου. Δεν μπορείς να βγάζεις cd μόνο για τους γνωστούς και φίλους. Τέλος πάντων τα έχει αυτά η underground σκηνή, τα έχω δει αρκετές φορές. Πάμε στα του cd τώρα για να μην ξεχνάμε και τους φίλους μας.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει πάρα πολλά cd προερχόμενα από μπάντες των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά ελάχιστα μου έχουν μείνει εκτός φυσικά από τις κλασικές μπάντες του thrash. Στην μοντέρνα μουσική σκηνή πολλοί επιχειρούν αλλά ελάχιστοι τα καταφέρνουν από εκεί. Αν ψάξω για κάποια αξιολογότατη σύγχρονη μπάντα εξ Αμερικής δεν μου έρχεται κάποια στο μυαλό τουλάχιστον κάποια που να ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν οι παλιοί που συνεχίζουν ακάθεκτοι σαν τους Megadeth για παράδειγμα αλλά οι καινούριοι η μιμούνται το thrash των παλιών η είναι μέτριοι το λιγότερο. Ενώ στην Ευρώπη οργιάζει η μέταλ σκηνή με εξαιρετικές καινούριες μπάντες και θαυμάσιες παλιές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν δίνουν τόση σημασία στην μέταλ τουλάχιστον γιατί στα άλλα είδη καλά κρατούν. Βέβαια και στην country που είναι η παραδοσιακή τους μουσική δεν βγαίνει πια κάτι αξιόλογο από καινούριο καλλιτέχνη.

Ξαναγυρνώ στο cd μας και στους φίλους μας από το Σακραμέντο και να πω ότι για πρώτο μάλλον δημιούργημα τουλάχιστον στην παραγωγή και την εκτέλεση τα πήγανε πολύ καλά, ίσως καλύτερα από το μέσο όρο που ακούω συχνά από καινούριες μπάντες που δείχνουν κάπως ερασιτέχνες. Άρα θα πάρουν και μια καλή βαθμολογία για το καλωσόρισμα στην μέταλ σκηνή αλλά και για να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν.

Μπορεί σε εμένα να μην αρέσει πολύ το καθαρόαιμο death metal με κάποια στοιχεία από άλλα είδη αλλά έχουν και το κοινό που τους αρέσουν αυτά τα ακούσματα. Θα ήθελα λίγο περισσότερη μελωδία στις συνθέσεις της μπάντας αλλά αν τους πηγαίνει αυτό το στυλ δεν γίνεται να αλλάξουν πολλά. Και prog στοιχεία να έβαζαν μάλλον δεν θα ταίριαζε στον ήχο τους.

Ένα 7/10 για καλή αρχή νομίζω είναι καλό για τους φίλους μας και ελπίζω να τους ξανακούσουμε σύντομα. Κι αν θέλουν ας μας στείλουν τα ονόματα η κάποιες φωτογραφίες για μια καλύτερη παρουσίαση της μπάντας. Μου άρεσε το τραγούδι The Spectacle That is έτσι όπως έκλεισε με την μελωδία ενώ άρχισε δυναμικά. Και το εξώφυλλο του cd πολύ όμορφα σχεδιασμένο για αυτό το έβαλα δύο φορές.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.From the Cauldron
2.Cursed at Birth
3.The Spectacle That is
4.Excommunicado
5.The Traveller
6.The Branded One
7.Parasitic Observatory
8.Embittered Stench
9.Filth Aura
10.Arcanus Mediocritius
11.Lychgate
12.Eroded Throne

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Ιουνίου του 2022.

Είδος: Death groove metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 44 λεπτά.

Το επίσημο bandcamp των φίλων μας από το Σακραμέντο είναι εδώ.

Exit mobile version