LifeSteps.gr

Desolate Shrine - Fires of the Dying World review (2022 release)

Desolate Shrine

Στην underground σκηνή σήμερα που ψάχνω ιδιαίτερα για να ανακαλύπτω νέες αξιόλογες μπάντες και βρήκα τους Desolate Shrine από την Φινλανδία που παίζουν ένα αρκετά καλό death metal με κάποια ελαφριά δόση doom που δεν είναι αρκετή όμως για να υπερισχύσει αν και θα το ήθελα. Ας δούμε παρακάτω μερικά στοιχεία αν βρω τίποτα για την μπάντα φυσικά γιατί ως γνωστό στην underground σκηνή οι μπάντες είναι κλειστές ακόμη και μετά από πολλά χρόνια παρουσίας.

Είναι σκοτεινοί τύποι οι φίλοι μας από την Φινλανδία, βέβαια ταιριάζει απόλυτα στο στυλ της μπάντας και το μόνο που βρήκα αξιόλογο είναι κάτι όμορφες φωτογραφίες. Η μουσική τους έχει αυτή την μελωδία της σκανδιναβικής σκηνής σε ορισμένα κομμάτια αλλά και τον δυνατό χαρακτήρα ενός αυθεντικού death metal με τα ανάλογα πολύ καλά για το είδος φωνητικά. Μου αρέσει που δυναμώνει ξαφνικά και μετά χαμηλώνει ο ρυθμός για να μην κουραζόμαστε αλλά και να υπάρχει μια ποικιλία στην μουσική.

Εκεί που γίνεται αργό το τέμπο λέω θα πάει προς το doom τώρα με αυτή την μελωδία αλλά ξανά δυναμώνει και γυρνά στο στυλ του. Πάντως η χώρα έχει θαυμάσιες μπάντες σε όλα τα είδη μουσικής με εξαιρετικούς και πολύ ταλαντούχους μουσικούς. Όπου κι αν κοιτάξω σίγουρα θα βρω κάτι καλό να ακούσω. Εδώ στο death metal που δεν είναι και η αγαπημένη μου κατηγορία τα παιδιά μια χαρά το πηγαίνουν. Βέβαια είναι έμπειροι μουσικοί από ότι είδα, έχουν και άλλες κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους.

Το καλό πράγμα φαίνεται από την αρχή και εδώ φάνηκε αμέσως ότι τα παιδιά φτιάξανε ένα ωραίο ποιοτικό δημιούργημα που σίγουρα θα αρέσει τους φίλους του είδους. Ελπίζω μόνο να βρω κάποιο βίντεο από την μπάντα για να πάρετε μια γεύση γιατί πριν η άλλη μπάντα δεν είχε τίποτα δικό της στο youtube. Άλλοι γράφουν για album of the year και άλλοι ότι είναι μέτριο το παρόν cd. Σε μένα προσωπικά φαίνεται καλό για το είδος που δεν είναι και το αγαπημένο μου. Ίσως με τράβηξε το ελάχιστο doom στοιχείο που έχει αλλά δεν βλέπω τον λόγο να πει κάποιος ότι δεν είναι καλό το cd.

Αν το είχαν φτιάξει σκέτο death / doom θα του έβαζα σίγουρα ένα 9/10 γιατί αυτά μου αρέσουν, έτσι όπως είναι τώρα και επειδή θεωρώ ότι τα παιδιά παίζουν πολύ καλά με πάθος και επαγγελματισμό θα αρκεστώ σε ένα 8/10. Νομίζω ότι κατάφεραν με το παραπάνω να φτιάξουν ένα πολύ καλό cd και σε ποιότητα παραγωγής αλλά και στην εκτέλεση των συνθέσεων τους όλα κυλάνε άψογα. Και όσο το cd κυλάει προς το τέλος του όλο και πηγαίνει προς το αγαπημένο μου death / doom.

Για αυτό και έβαλα καλή βαθμολογία στους φίλους μας, συνδυάζοντας την μουσική με τα διαφορετικά είδη τόσο πετυχημένα με αναγκάζουν να βάλω κάτι παραπάνω από ότι αν ήταν σκέτο death. Ευτυχώς βρήκα κάποια κλιπ για να τους ακούσετε για να δείτε αν σας αρέσουν οι φίλοι μας. Τα τρία τελευταία τραγούδια του cd είναι πολύ καλά για το είδος με εναλλαγές ρυθμού και φυσικά doom στοιχείο.

Κλείνοντας να πω μπράβο στα παιδιά και όλους τους συντελεστές που δούλεψαν για αυτό το ωραίο δημιούργημα σε μια δύσκολη κατηγορία με πολύ ανταγωνισμό αλλά τα κατάφεραν μια χαρά και εύχομαι να συνεχίσουν και ας κάνουν το στυλ τους death /doom. Καλύτερα για μένα θα είναι. Ακούστε τους, είναι πολύ αξιόλογοι.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Intro
2.Echoes In the Halls of Vanity
3.The Dying World
4.The Silent God
5.Cast To Walk the Star of Sorrow
6.My Undivided Blood
7.The Furnace of Hope

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής:

RS – Φωνητικά
MT – Φωνητικά
LL – Όλα τα υπόλοιπα όργανα

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Μαρτίου του 2022 από την εταιρεία Dark Descent Records.

Είδος: Death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version