LifeSteps.gr

Astronoid – Radiant Bloom Review (2022 release)

Astronoid

Επιτέλους βρήκα και ένα πολύ καλό cd σε progressive metal - post metal από μια μπάντα από την Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, τους Astronoid και το τρίτο τους δημιούργημα με τον τίτλο Radiant Bloom που όπως θα δούμε παρακάτω είναι μοναδικό και αρκετά ξεχωριστό από τα κοινά που ακούμε συχνά σε αυτό το είδος. Τα παιδιά κατάφεραν να αναμίξουν διαφορετικά είδη μουσικής και έφτιαξαν ένα εξαιρετικό cd γεμάτο μελωδίες από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Και εγώ όταν το έβαλα στην αρχή ξαφνιάστηκα γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς είναι αυτό που ακούω. Έχει αρκετή δόση από την ονειρική ποπ του 80, το γνωστό μας shoegaze που είναι ένα είδος εναλλακτικής ροκ, αλλά περιέχει και άφθονη δόση από προοδευτικό μέταλ οπότε ουσιαστικά συνδυάζονται οι δύο κόσμοι, παλιός και καινούριος σε ένα πακέτο που σε μένα τουλάχιστον άφησε εξαιρετική εντύπωση. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει σε όλους και ειδικά τους μέταλ φανς γιατί κανονικά δεν είναι μέταλ έτσι όπως το γνωρίζουμε.

Αλλά επειδή το βλέπω πρωτότυπο και μου αρέσουν οι καινοτομίες όταν γίνονται σωστά θα του βάλω και τον ανάλογο βαθμό. Είμαι και φαν των παλιών καλών shoegaze συγκροτημάτων οπότε με βοηθάει πολύ στην τελική εκτίμηση. Φυσικά και αν το δούμε σαν μέταλ μόνο θα απογοητευτούμε αλλά απευθύνεται κυρίως στους φίλους της καλής μελωδικής μουσικής και όχι απαραίτητα στους φανατικούς metalheads.

Αν μου λέγανε ότι θα ακούσω τέτοια μουσική το 2022 δεν θα τους πίστευα καθόλου, ευτυχώς μας διαψεύδουν μερικές φορές τα γεγονότα. Τώρα που έχει κυριαρχήσει το φτηνό και γρήγορο τέτοιες προσπάθειες πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω για να παραδειγματίζονται και οι νέες μπάντες να δοκιμάζουν και άλλα είδη και να μην κολλάνε μόνο στις αντιγραφές γνωστών συγκροτημάτων.

Επειδή άκουσα και κάποια cd γνωστών progressive metal συγκροτημάτων μήπως και παρουσιάσω κανένα από αυτά δεν μου άρεσε τίποτα. Ούτε καν κατάφερα να τα ολοκληρώνω από την βαρεμάρα. Είναι δύσκολη σκηνή η εναλλακτική μέταλ για αυτό και οι φίλοι μας εδώ μου έκαναν θετική εντύπωση και απορώ γιατί δεν προβάλλονται περισσότερο ενώ το αξίζουν.

Ευτυχώς που είχαν αρκετές πληροφορίες για την μπάντα και έτσι θα τους μάθει πιο εύκολα ο κόσμος. Ακούστε τα τραγούδια παραπάνω και αποφασίστε αν σας αρέσει το στυλ αυτό με την μίξη διαφορετικών ειδών σε ένα ολοκληρωμένο σετ που μπορεί να μοιάζει στην αρχή περίεργο στο άκουσμα αλλά είναι πολύ καλό στο σύνολο σε αντίθεση με άλλα έργα μονότονα και κουραστικά. Μελωδικές φωνές, σωστή χρήση των οργάνων, πολύ καλή παραγωγή και εκτέλεση των συνθέσεων δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει.

Πιστεύω ένα 9/10 είναι το ενδεικτικό του πόσο μου άρεσε το cd γιατί μην ξεχνάμε ότι γενικά τα progressive metal δεν τα ακούω και δεν μου αρέσουν τις περισσότερες φορές εκτός κι αν πρόκειται για prog death η κάποιο καλό prog doom που είναι όμως ελάχιστα μπροστά στα κανονικά prog metal. Αξίζουν συγχαρητήρια στους φίλους μας που κατάφεραν αυτό το τόσο ωραίο και μελωδικό αποτέλεσμα με την ανάμειξη των διαφορετικών στοιχείων της μουσικής.

Οπωσδήποτε θέλω να ακούσω και καινούριες δημιουργίες τους όπως επίσης και τα δύο πρώτα τους cd που δεν τα έχω καθόλου στην συλλογή μου. Μακάρι να τους δούμε και σε κάποια ζωντανή εμφάνιση τα παιδιά σε κάποια ευρωπαική περιοδεία αν κάνουν.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Admin
2.Eyes
3.Sleep Whisper
4.Sedative
5.I've Forgotten Your Face
6.Orchid
7.Drown
8.Human
9.Decades

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Brett Boland – Φωνητικά, κιθάρα, κρουστά
Daniel Schwartz – Μπάσο, συνθεσάιζερς
Casey Aylward – Κιθάρα, διάφορα σόλο
Matt St. Jean – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία 3DOT Recordings.

Είδος: Progressive rock / metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version