LifeSteps.gr

Vypera - Eat Your Heart Out review (2022 release)

Vypera

Ένα από τα πολλά φετινά cd στο hard rock παλιού στυλ προέρχεται από τους Σουηδούς Vypera και το πρώτο τους δημιούργημα βασισμένο πάνω σε ακούσματα παλιά αλλά πολύ καλά όπως θα μελετήσουμε παρακάτω. Βέβαια το αν θα αρέσουν στο ευρύ κοινό είναι άλλο θέμα που μπαίνουν και άλλοι παράγοντες μέσα. Θα τα δούμε όλα αναλυτικά όμως πρώτα πριν βγάλουμε το συμπέρασμα μας για τους φίλους μας από τον βορρά.

Αυτό που δεν μου αρέσει εμένα σε τέτοια έργα είναι το ότι ακούγονται σχεδόν όλοι ίδιοι. Είναι σαν να πηγαίνουμε σε μια συναυλία να ακούσουμε 10 μπάντες και να μην ξεχωρίζουμε ποιος παίζει τι. Δεν είναι ότι τα παιδιά δεν παίζουν καλά η δεν έχουν ταλέντο, είναι ότι έχουμε ακούσει τέτοιες μπάντες 40 χρόνια τώρα και δεν έχουν κάποια καινοτομία να προσφέρουν. Η μόνη εξαίρεση που μπορώ να κάνω είναι να ακούσω μπάντες παλιές που βγάζουν καινούριο cd αλλά και πάλι αν παίζουν τα ίδια πάλι είναι βαρετό.

Βέβαια υπάρχει και ένα κοινό που δεν έχει μεγαλώσει την δεκαετία του 80 που ακούγαμε μόνο τέτοια οπότε σε αυτούς θα ακουστούν καλύτερα αυτά τα cd. Και είναι τόσες πολλές οι παλιές μπάντες που μοιάζουν με τους Vypera που δεν μπαίνω καν στον κόπο να το σκεφτώ αναλυτικότερα. Λίγο από εδώ, επιρροή από εκεί και φτιάξανε το δημιούργημα τους πατώντας στους παλιούς κλασικούς ρόκερς.

Επειδή είναι το πρώτο τους cd θέλω να δω αν θα δημιουργήσουν τον προσωπικό τους ήχο η θα συνεχίσουν στο ίδιο στυλ. Προς το παρόν δεν θα είμαι πολύ αυστηρός με την βαθμολογία (το έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο 1-5 τι σημαίνει) αλλά αν και στο δεύτερο το πάνε έτσι δεν θα το βάλω καθόλου γιατί είναι βαρετό. Και μόνο να ακούσετε το τραγούδι Spellbound θα καταλάβετε τι εννοώ.

Θα την κλείσω και νωρίς την παρουσίαση γιατί δεν με βλέπω να αντέχω το cd μέχρι τέλους. Δεν ξέρω αν βελτιωθούν στο μέλλον τα παιδιά αλλά απορώ πως τους βρήκε η γνωστή μας εταιρεία και αφήνει άλλα ταλέντα από έξω. Είναι και άδικο αυτό για ορισμένες μπάντες που παλεύουν χρόνια να διακριθούν έχοντας να προσφέρουν ωραία ακούσματα μοναδικά και βλέπουνε τέτοια έργα να προωθούνται από μέσα και αναρωτιούνται τι πάει λάθος στην κατάσταση.

Το Sierra τραγούδι έχει πάρει και μια δόση από Iron Maiden στον ρυθμό του. Βρε παιδιά τι ιεροσυλία είναι αυτή, έλεος με τις αντιγραφές. Και εκεί που έλεγα να βάλω κανά πεντάρι στους φίλους μας μπα δεν νομίζω, παλτά είναι δυστυχώς. Δεν ακούγεται με τίποτα το cd, πάω να βάλω κάτι καλύτερο για παρουσίαση. Ευτυχώς που βγήκαν καλοί οι Edenbridge και έχω να ακούσω ωραίο συμφωνικό μέταλ. Ακόμα και οι Gaerea που είναι μεν black metal καλύτερα ακούγονται από τους φίλους μας από την Σουηδία.

Δυστυχώς πάνω από 2-3 στα 10 δεν μπορώ να του βάλω του cd έτσι όπως είναι τώρα. Βέβαια η παραγωγή και η εκτέλεση είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά ποιος δίνει σημασία σε αυτό όταν η μουσική υστερεί σημαντικά. Αν καταφέρουν στο επόμενο να φτιάξουν τον δικό τους ήχο θα πάρουν και καλύτερη βαθμολογία φυσικά. Όσο και να θέλω να βοηθήσω τα παιδιά δεν μου πάει με τίποτα να βάλω παραπάνω. Δεν θέλω να τους απογοητεύσω αλλά ας αφήσουν τις μιμήσεις των κλασικών συγκροτημάτων και να βαδίσουν στον δικό τους δρόμο.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Slow Me Down
2.Standing On The Edge
3.Spellbound
4.Sierra
5.Rock N’ Roll
6.Fantasy
7.Straight For The Kill
8.Danger
9.Fool For The Night
10.Cold As Ice
11.Wingborne

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Andreas Wallström – Φωνητικά
Christoffer Thelin – Κιθάρα
Andreas Andersson – Μπάσο
Johan Pettersson – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Records S.R.L.

Είδος: Hard rock

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Exit mobile version