LifeSteps.gr

Raphael And The Thorns – Rituals review (2021 release)

Raphael

Ένα υπέροχο cd που ήταν μεν στις περσινές κυκλοφορίες αλλά που αξίζει να ακουστεί προέρχεται από ένα solo project του Rafael Fernandes, τους Raphael And The Thorns που παίζουν ένα φανταστικό μείγμα dark metal με gothic αλλά και doom στοιχεία. Προέρχονται από την Πορτογαλία την χώρα των αγαπημένων Moonspell αλλά και των Glasya και αυτό είναι το πρώτο ολοκληρωμένο δημιούργημα των φίλων μας που το έβγαλαν και μόνοι τους αφού παραμένουν ανεξάρτητοι.

Σε σχέση με το προηγούμενο cd που άκουγα, τους Vypera αυτό εδώ είναι χιλιόμετρα καλύτερο. Βέβαια μου αρέσει και το είδος περισσότερο καθότι είναι σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και θυμίζει τους καλούς Moonspell αλλά χωρίς να μοιάζει η φωνή του αγαπητού μας Raphael με την αντίστοιχη του μεγάλου Fernando. Εγώ απορώ πως δεν τους έχει πάρει κάποια από τις μεγάλες εταιρείες για να τα βοηθήσει τα παιδιά. Εδώ παίρνουνε κάτι παλτά που δεν ακούγονται και αφήνουν ταλέντα μόνα τους να παλεύουν να βγάλουν το cd τους.

Αν το cd αυτό κυκλοφορούσε φέτος θα το είχα βάλει στα καλύτερα της χρονιάς μαζί με την αγαπημένη μου Scarlet που περιμένω το καινούριο της σύντομα να παρουσιάσω αμέσως. Στο dark metal δεν θυμάμαι και πολλές φετινές κυκλοφορίες, στο gothic metal και στο doom metal υπήρχαν πολλά παλτά που δεν άξιζαν ούτε μια παρουσίαση. Μόνο συμφωνικά και παλιού στυλ hard rock βγαίνουνε με τον τσουβάλι πια. Ευτυχώς τα συμφωνικά είναι καλά τις περισσότερες φορές, στα hard rock γίνεται της αντιγραφής.

Στο τέλος της χρονιάς που θα κάνουμε μια σούμα για το πιο θα βγει καλύτερο δεν θα έχουμε υποψήφια doom της προκοπής. 100 συμφωνικά και 50 μελωδικά death metal και οι υπόλοιπες κατηγορίες γεμάτες παλτά. Τώρα που το ακούω προσεκτικά το cd των αγαπητών μας φίλων μου θυμίζει έντονα τους Walk in Darkness και το The Road to Babylon που ήταν εξαιρετικό. Περιμένω και την καινούρια τους δημιουργία με μεγάλη ανυπομονησία γιατί είναι αγαπημένη μπάντα στο είδος του σκοτεινού μέταλ / doom / gothic.

Εδώ τι άλλο να πω για τα παιδιά και το φανταστικό τους έργο που πρέπει να ακούσετε αρκεί να βρω κάποιο κλιπ στο youtube γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες εκτός από το bandcamp των φίλων μας. Πάντως για ανεξάρτητη παραγωγή ακούγεται πάρα πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το δημιούργημα αυτό. Τώρα ότι βαθμολογία και να βάλω δεν έχει τόση σημασία γιατί είναι απλά υπέροχο και στο στυλ που μου αρέσει.

Έφτασα στο τελευταίο κομμάτι που είναι πιο doom όπως ακριβώς θα το ήθελα. Μπράβο στον Rafael που σκέφτηκε αυτό το δημιούργημα, είναι εξαιρετικά καλό και εύχομαι να το συνεχίσει με τα χίλια. Είχα καιρό να ακούσω ωραίο dark metal οπότε ένα ωραίο δεκάρι πάει στον φίλο μας τον Rafael και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. 10/10,  εξαίσιο έργο, συνιστάται ανεπιφύλακτα στους φίλους του σκοτεινού ροκ, μέταλ και γενικά του gothic.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Sirens of Stone
2.Winter
3.Cold Hideaways
4.As the Wheel Turns
5.Silence
6.Mãe (Interlude)
7.The Crowsong
8.Sanctuary of Ghosts
9.Posthumous
10.Worlds Apart (feat. Rita Teixeira)
11.Morphine (Sing me to Sleep)
12.The Dreamer and the Fall

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Rafael Fernandes - Lead and Back Vocals, Synths
Ricardo Martins - Drums
Vítor Teixeira - Guitars and Bass.

Επίσης συμμετέχουν και οι εξής:

Angélica Fonseca και Carolina Pardal - Πρώτα βιολιά

Joana Folgado - Δεύτερο βιολί

Diogo Lopes - Βιόλα

Mariana Neves - Τσέλο

António Santos - Δεύτερα φωνητικά στα κομμάτια 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11 και 12.
Patrícia Marques - Δεύτερα φωνητικά στα κομμάτια 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11 και 12.
Paulo Neves - Δεύτερα φωνητικά στα κομμάτια 3, 6 και 12.

Το cd κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Είδος: Dark metal / gothic metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version