LifeSteps.gr

Preterist - Blood Moon Rising review (2022 release)

Preterist

Ένα πολύ καλό cd στο μελωδικό power metal μας προσφέρεται από τους Preterist, μια μπάντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που παρόλο που βρήκα ελάχιστα στοιχεία για αυτούς θα τους παρουσιάσω γιατί πιστεύω ότι αξίζουν τα παιδιά και πρέπει να προβληθεί το έργο τους. Προς το παρόν παραμένουν ανεξάρτητοι και βγάζουν μόνοι τους το cd τους αλλά νομίζω σύντομα θα τους ανακαλύψει κάποια εταιρεία για να τους βοηθήσει στην πορεία τους.

Δεν βρήκα ούτε μια φωτογραφία τους να βάλω σαν μπάντα οπότε αν το διαβάσουν και θέλουν ας στείλουν κανά δύο να τις χρησιμοποιήσω για μια πληρέστερη παρουσίαση. Το στυλ τους μου θυμίζει σουηδικές μπάντες του μελωδικού power metal σαν τους Majestica για παράδειγμα αλλά και διάφορες φινλανδικές γνωστές και μη εξαιρετέες. Έχουν πάρει πολύ καλές επιρροές και δεν μου κάνει εντύπωση πως βγήκε τόσο καλό το cd τους. Δεν αντιγράφουν κανέναν ευτυχώς απλά μοιάζουν λογικό είναι με την φωνή αρκετών συγκροτημάτων του είδους.

Είναι πάντως αρκετά βιρτουόζοι και ταλαντούχοι και άνετα μπορούν να παίξουν και σε μεγαλύτερες μπάντες αν τους ζητηθεί. Πολύ ευχάριστο το cd τους και ανάμεσα στα λίγα που είναι αρκετά πάνω από το μέσο όρο για να διαγωνιστούν για το καλύτερο της χρονιάς. Δεν έχω ακούσει και πάρα πολλά φέτος από αυτό το είδος, κυρίως τα συμφωνικά και τα doom ακούω που μου αρέσουν περισσότερο. Το power metal είναι η τρίτη κατηγορία που ακούω ευχάριστα όπως φυσικά και τα gothic / dark metal.

Αυτή την στιγμή δεν μου έρχονται στο μυαλό ούτε πέντε στο power metal, πολλά δεν τα έχω ακόμα ακούσει και έχουν ξεχειλίσει τα hard rock που ο ένας αντιγράφει τον άλλο όπως και στα thrash αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες παλιές μπάντες που καλά κρατούν ακόμα. Μέχρι και τους WASP είδα σε περιοδεία να έχουν βγει και να τραγουδούν 40 χρόνων και βάλε τραγούδια. Έλεος πια με τους παλιούς που τους αναστήσανε όλους και τους βγάλανε στον δρόμο. Εδώ έχουμε τόσα ταλέντα που χάνονται και αυτοί ασχολούνται με πρώην τραγουδιστές 70 και χρονών.

Τι Skid Row και Motley Crew έχω δει, που τους θυμήθηκαν αυτούς απορώ πως υπάρχουν ακόμη. Βέβαια και οι θρυλικοί Accept όπως και οι Saxon βγήκαν σε περιοδείες αλλά τουλάχιστον έχουν κάτι να πουν. Τέλος πάντων ελπίζω να σοβαρευτούν και να αποσυρθούν κάποια στιγμή για να τους θυμόμαστε στα καλά τους. Ξαναγυρνώ στους φίλους μας από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που τους παρακάμψαμε για λίγο έστω.

Είναι πολύ καλό το cd τους για την σύγχρονη εποχή, δεν νομίζω ότι οι Stratovarius σε λίγες μέρες από τώρα θα βγάλουν καλύτερο δημιούργημα εκτός να γίνει κάποιο θαύμα. Ειδικά για cd από την αμερικανική αγορά είναι πολύ αξιόλογο γιατί συνήθως τα δημιουργήματα από εκεί ακολουθούν μια συγκεκριμένη βαρετή πατέντα. Ευτυχώς αυτό πήρε τα καλά στοιχεία από την ευρωπαική power metal σκηνή. Ξέχασα να αναφέρω ότι οι στίχοι τους μιλούν για πίστη και χριστιανισμό σε αντίθεση με πολλές άλλες μπάντες του είδους που μιλούν για δράκους και φανταστικές μυθικές ιστορίες και βασιλιάδες, μάχες και εξωτικές περιοχές.

Κλείνοντας να πω ότι φυσικά και συστήνεται στους φίλους του power metal ήχου και κυρίως αυτών του σκανδιναβικού στυλ με την παραπάνω μελωδία στις συνθέσεις και όχι την ταχύτητα των συγκροτημάτων από την Γερμανία. Μπράβο στα παιδια και για την παραγωγή και την εκτέλεση του όλου δημιουργήματος. Ελπίζω να συνεχίσουν και να τα πάνε ακόμα καλύτερα με την απαραίτητη βοήθεια μια έμπειρης εταιρείας που θα τους σπρώξει περισσότερο και θα τους ανοίξει πόρτες σε μεγάλα φεστιβάλ. Προς το παρόν 9/10 από μένα για το όμορφο μελωδικό cd τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.To the holy mountain
2.They are already here
3.Higher
4.Blood moon rising
5.This body of death
6.Free peoples of the world
7.Power of my mind
8.No more rebellion
9.Fire
10.Anomaly
11.Dying star
12.More than this

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Simon J. Kok - Φωνητικά, ντραμς, πλήκτρα, ενορχηστρώσεις
Carl Johan Grimmark - Κιθάρες
Egon Veevo - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου του 2022.

Είδος: Power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 62 λεπτά.

Exit mobile version