LifeSteps.gr

Sunstorm - Brothers in Arms review (2022 release)

Sunstorm

Ευτυχώς βρήκα και ένα πολύ καλό cd φτιαγμένο από έμπειρους μουσικούς στον δύσκολο δρόμο του μελωδικού hard rock / aor ήχου. Ο λόγος για τους Sunstorm και το εξαιρετικό Brothers in Arms που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την γνωστή μας εταιρεία Frontiers music. Όταν έχεις να κάνεις με ταλαντούχους και τόσο έμπειρους μουσικούς είναι πραγματικά απόλαυση να ακούς το στυλ που σου αρέσει παιγμένο ακριβώς όπως πρέπει χωρίς αντιγραφές και υπερβολές.

Επειδή φέτος έχω ακούσει τουλάχιστον πάνω από 20 στο είδος αυτό cd φαίνεται αμέσως το καλό και πιο είναι το σκάρτο. Εδώ τα παιδιά παίζουν εξαιρετικά καλά και ξεχωρίζουν άνετα από τον σωρό με τα παρόμοιου στυλ έργα. Οι φίλοι του παλιού καλού aor / hard rock θα το λατρέψουν το cd αυτό στα σίγουρα. Δεν είναι μόνο ότι είναι εμπειρότατοι μουσικοί, είναι και οι συνθέσεις πολύ καλές. Οι ήχοι από τα πλήκτρα του φανταστικού Alessandro Del Vecchio ξεχωρίζουν άνετα όπως και η πολύ καλή φωνή του γνωστού μας Ronnie Romero που δίνει πάλι ρέστα όπως σε ότι έχει κάνει.

Δεν χρειάζεται πιστεύω να αναφέρω που έχουν ξαναπαίξει οι φίλοι μας, νομίζω ότι είναι πολύ γνωστοί σε όλους τους φανς του μελωδικού hard rock. Είναι σαν να βρίσκομαι ξανά στα 80'ς και ακούω ράδιο εποχής που το έχω ξεχάσει τελευταία με τις βλακείες που παίζουνε. Τότε είχε μόνο Asia, Toto, Journey, Ozzy, Iron Maiden, Accept, Saxon, Judas Priest και πολλά άλλα κλασικά συγκροτήματα. Τώρα αν το ανοίξει κανείς θα ακούει μόνο αθλητικά, πολιτική και βαρετή mainstream μουσική.

Το cd έχει μέσα όλα όσα θέλει ο φαν του είδους. Και γρήγορα ροκάκια και υπέροχες μπαλάντες και γενικά το επίπεδο του είναι πολύ καλό. Αν δεν είναι το καλύτερο της χρονιάς στο είδος αυτό πάντοτε σίγουρα συγκαταλέγεται στα πολύ καλά. Είχε πολλά παρόμοια φέτος αλλά τα περισσότερα αδιάφορα η φτηνές απομιμήσεις κλασικών συγκροτημάτων.

Η παραγωγή του και η εκτέλεση των όμορφων συνθέσεων βρίσκονται σε άριστο επίπεδο όπως κανείς αναμένει από τόσο έμπειρους και προπαντός καλούς μουσικούς. Είναι ότι χρειαζόμαστε για να ροκάρουμε όταν είμαστε κουρασμένοι από την δουλειά και έχουμε την ανάγκη από κάτι ελαφρύ και ευχάριστο στο άκουσμα. Αν μπορούσα να περιγράψω το cd αυτό με μια μόνο λέξη θα έλεγα ότι είναι καθαρά 'επαγγελματικό'. Ούτε πολύ γρήγορο αλλά ούτε και πολύ αργό να σε κάνει να βαριέσαι για να θέλεις να το κλείσεις πριν την ώρα του.

Μακάρι και οι υπόλοιποι που επιχειρούν σε αυτό το είδος να παίρνανε κάτι από την επαγγελματικότητα των φίλων μας και να μην βιάζονται να κυκλοφορούν cd που είναι απλά αντιγραφές γνωστών και μη εξαιρετέων συγκροτημάτων. Βέβαια άλλο ο νέος και άλλο ο παλιός και έμπειρος καλλιτέχνης, σίγουρα μετράει αυτό, αλλά μερικές φορές οι ίδιοι βγάζουν 4-5 cd στο ίδιο πανομοιότυπο στυλ και καταντούνε κουραστικοί. Έχω αφήσει τόσα cd την φετινή χρονιά για να μην τους βάζω 1 και 2 βαθμολογία.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στους αγαπητούς Sunstorm αφού τους πω ένα μεγάλο μπράβο για την εξαιρετική δουλειά τους να ευχηθώ να συνεχίσουν δυναμικά να μας χαρίζουν ωραίες αναμνήσεις από την θρυλική δεκαετία του 80'. 9/10 λοιπόν και φυσικά συνιστάται στους φίλους του καλού μελωδικού ροκ.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Brothers In Arms
2.Games We Play
3.I’ll Keep Holding On
4.I Will Remember
5.No Turning Back
6.Back My Dreams
7.Taste Of Heaven
8.Lost In The Shadows Of Love
9.Hold The Night
10.Miracle
11.Living Out Of Fear

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Ronnie Romero - Φωνητικά
Luca Princiotta - Κιθάρα
Alessandro Del Vecchio - Πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά
Nik Mazzucconi - Μπάσο
Michele Sanna - Ντραμς

Το πολύ καλό αυτό cd κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Music SRL.

Είδος: Μελωδικό hard rock

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Exit mobile version