LifeSteps.gr

Imaginature - Imaginature review (2021 release)

Imaginature

Μια εξαιρετική μπάντα από την Πολωνία είναι οι Imaginature και αυτό είναι το πρώτο τους δημιούργημα που κυκλοφόρησε την περσινή χρονιά αλλά το θεώρησα σκόπιμο να το παρουσιάσω ως κάτι πολύ καλό στον χώρο του συμφωνικού μέταλ που γνωρίζω πολύ καλά και εξερευνώ κάθε μέρα ανακαλύπτοντας νέες ταλαντούχες μπάντες από όλο τον κόσμο. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έχουν να μας προσφέρουν οι φίλοι μας.

Καταρχήν παίζουν ένα φανταστικά μελωδικό συμφωνικό μέταλ όχι σε στυλ Nightwish που γράφουν μερικοί εκτός αν θεωρούν ότι η ύπαρξη τραγουδίστριας σοπράνο τους κάνει να μοιάζουν με τους προαναφερόμενους. Εντάξει πολλά συμφωνικά συγκροτήματα λογικό είναι να έχουν ομοιότητες μεταξύ τους αρκεί να μην αντιγράφουν φανερά. Τα παιδιά παίζουν την δική τους εκδοχή του συμφωνικού μέταλ που φέρνει περισσότερο στο ιταλικό στυλ του παρόμοιου μέταλ παρά στο σκανδιναβικό. Πάντως είναι και ακούγονται μοναδικοί στο είδος αυτό που υπάρχουν χιλιάδες στην κυριολεξία μπάντες.

Ιδρύθηκαν σχετικά πρόσφατα, το 2015 και αυτό είναι το πρώτο τους δημιούργημα σε στούντιο που κυκλοφόρησαν μόνοι τους τελικά πέρσι. Άλλαξαν και την βασική τους τραγουδίστρια φέτος από την εξαιρετική Anna στην επίσης σοπράνο Gaia όπως την ονομάζουν στο καινούριο βίντεο τους. Αυτό που μου αρέσει στην μουσική τους είναι ότι συνδυάζουν συμφωνικό μέταλ με κάποια prog στοιχεία που το κάνουν και πιο μοντέρνο αλλά και πιο ευχάριστο στο άκουσμα.

Πάντως από όσα άκουσα μου φαίνονται πολύ έμπειροι μουσικοί και παίζουν πάρα πολύ καλά για το είδος, όχι σαν κάτι ερασιτέχνες που ακούω πολύ συχνά τελευταία. Βλέπουμε ότι στα περισσότερα τραγούδια ο Konstantin και η Anna που συμμετέχουν ξεδιπλώνουν όλες τις πτυχές του ταλέντου τους. Υπάρχουν και γρήγορα αλλά και απλά συμφωνικά κομμάτια, υπάρχει μια ποικιλία κομματιών αλλά και φωνών που δεν σε κάνουν να βαριέσαι με τίποτα.

Πιστεύω ότι στο δεύτερο τους cd θα τα πάνε ακόμα καλύτερα με την καινούρια κοπέλα που τραγουδάει γιατί και ταλέντο έχουν και κυρίως προσπαθούν να φτιάξουν τον δικό τους ήχο χωρίς να πατάνε πάνω σε άλλους. Όλα τα τραγούδια είναι σε πολύ καλό επίπεδο και είναι δύσκολο να επιλέξω πια μου αρέσουν περισσότερο και πια λιγότερο. Ίσως αυτά που τραγουδούν ντουέτο ο Konstantin και η Άννα να είναι ελαφρώς πιο μελωδικά.

Πάντως στην παραγωγή και την εκτέλεση των μελωδικών συνθέσεων τους τα πήγανε πολύ καλά οι φίλοι μας και αξίζουν συγχαρητήρια γιατί μην ξεχνάμε ότι το κατάφεραν μόνοι τους αυτό, δεν τους έσπρωξε καμμιά εταιρεία γνωστή οπότε το κατόρθωμα είναι διπλό. Για αυτό και εγώ θα βάλω ένα 8/10 γιατί θέλω να συνεχίσουν την πορεία τους με ακόμα καλύτερα cd στο μέλλον και ίσως μια αξιόλογη εταιρεία να προωθήσει την πολύ καλή δουλειά τους.

Μακάρι να γίνουνε πιο γνωστοί και να έρθουν να παίξουν και στα μέρη μας ανοίγοντας για τους Nightwish για παράδειγμα μιας και τους ανέφερε κάποιος στην άποψη του. Τώρα που ακούω ξανά το δεύτερο κομμάτι που μου αρέσει τελικά πιο πολύ, το Edge, σκέφτομαι να ψάξω μήπως το βρω σε κάποιο βίντεο για να το ακούσετε. Τελικά το βρήκα αλλά με την καινούρια κοπέλα, δεν πειράζει την ίδια σχεδόν φωνή έχουν, πολύ καλές και οι δύο.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Atonement (feat. Gunsen)
2.Edge (feat. Konstantin Naumenko & Anna Dembowska)
3.Imaginature (feat. Konstantin Naumenko)
4.Shade Enchantress (feat. Anna Dembowska)
5.Renegade (feat. Tomasz Trzeszczyński)
6.Through the Cellar Door (feat. Anna Dembowska & Konstantin Naumenko)
7.Near the End (feat. Margo)
8.Weather the Storm (feat. Konstantin Naumenko)

Η σύνθεση της μπάντας για το ντεμπτούτο cd τους αποτελούνταν από τους εξής μουσικούς (γιατί φέτος βρήκαν άλλη βασική τραγουδίστρια και πολύ καλή από ότι άκουσα από ένα πρώτο δείγμα):

Arek - Πνευστά, σφυρίχτρες
Leszek - Πλήκτρα
Marcin - Κιθάρες
Adam - Μπάσο
Krzysiek - Ντραμς
Micheal Lenarciak - Φωνητικά, στίχους στο πρώτο κομμάτι
Prince Tahra - Φωνητικά, στίχους στα κομμάτια 6 και 8.

Το cd κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου του 2021.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 43 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version