LifeSteps.gr

Tersivel – To The Orphic Void review (2022 release)

Tersivel

Η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς στο progressive metal έρχεται από τους γνωστούς μας Tersivel από την Αργεντινή που παρότι αλλάξανε αρκετά το στυλ τους από συμφωνικό folk pagan metal σαν τους Turisas στο προηγούμενο τους album σε ένα καθαρό και πολύ ωραίο προοδευτικό μέταλ με λίγη δόση από doom στην καινούρια τους δημιουργία. Ξέρω ότι σε πολλούς δεν άρεσε αυτή η αλλαγή αλλά επειδή στα prog υπάρχει κάποια έλλειψη αξιόλογων τίτλων το cd αυτό είναι μια όαση νομίζω.

Μπορεί η μπάντα να έχει ξεκινήσει από το 2004 αλλά αυτή είναι μόλις η τρίτη τους στούντιο ολοκληρωμένη δημιουργία. Έχουν και μερικά demos στην αρχή της καριέρας τους όπως και κάποια singles Που έχουν κυκλοφορήσει ανάμεσα στα κανονικά cd τους. Έχω ακούσει αρκετές φορές και το πρώτο τους cd που ήταν καθαρό folk pagan από το 2011 και το πολύ καλό δεύτερο του 2017 και μπορώ να πω ότι τα πηγαίνουν πολύ καλά και στο folk metal αλλά και στο progressive που παίζουν τώρα.

Φαίνονται ότι οι φίλοι μας είναι πολύ καλοί και ταλαντούχοι μουσικοί με ότι είδος ασχολούνται. Θέλω να δω στο επόμενο όταν με το καλό κυκλοφορήσει γιατί αργούν λίγο αλλά βγάζουν πολύ καλά αποτελέσματα προς τα που θα κατευθυνθούν. Ίσως προς το doom η το post metal που έχουν κάποια μικρά στοιχεία στο καινούριο τους. Πάντως μου άρεσαν και σαν συμφωνικό folk pagan που έπαιζαν στα 2 άλλα τους album. Να τώρα ακούω το πρώτο τους ξανά και είναι θαυμάσιο, ήταν τότε που είχε βγει το επικό battle metal των θρυλικών Turisas που τους έχασα μετά.

Έτσι φαίνεται και μια αξιόλογη μπάντα που ναι μεν έχει επηρεαστεί από κάποια άλλη πιο γνωστή αλλά με το ταλέντο τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Και με βάζουν σε σκέψεις σε σχέση με την βαθμολογία που θα πρέπει να βάλω στο καινούριο τους. Σίγουρα τα προηγούμενα ήταν στο στυλ μου περισσότερο αλλά και το καινούριο στο progressive μια χαρά μου ακούγεται. Σίγουρα θα ήθελα λίγα περισσότερα στοιχεία folk στις συνθέσεις τους αλλά αφού διαλέξανε άλλο δρόμο δεν πειράζει αρκεί να βάλουν μέσα περισσότερο doom που μου αρέσει εξίσου.

Κλείνοντας το αφιέρωμα έτσι όπως εξελίχθηκε στους φίλους μας από την Αργεντινή που όπως διάβασα τώρα έχουν πάει μόνιμα στην Σουηδία, ίσως για αυτό και αυτή η αλλαγή της πορείας τους. Τουλάχιστον ας το πάνε όπως οι αγαπημένοι Meshuggah στο επόμενο τους, δηλαδή στο prog death που μου αρέσει πολύ εξίσου. Και μακάρι να τους δούμε να ανοίγουν για τους Meshuggah σε κάποια μελλοντική συναυλία στα μέρη μας.

Προς το παρόν ένα 8/10 νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την ποιότητα του καινούριου τους δημιουργήματος. Είναι από τα καλύτερα στο progressive metal για την φετινή χρονιά πάντοτε νομίζω, δεν έχω ακούσει και πολλά καλά, τα περισσότερα ήταν αδιάφορα. Στα προηγούμενα σίγουρα η βαθμολογία θα ήταν ελαφρώς πιο υψηλή σαν μεγάλος φαν των Turisas φυσικά. Συνιστάται το καινούριο cd στους φίλους του prog metal βέβαια.

Και για να μην το ξεχάσω η παραγωγή και η εκτέλεση είναι σε άριστα επίπεδα όπως ακριβώς αρμόζει σε μια πολύ καλή και έμπειρη μπάντα όπως είναι οι αγαπητοί Tersivel. Τώρα ξαναέβαλα πάλι το καινούριο για μια ακόμα ακρόαση, είναι τελικά πολύ καλό για το είδος. Ελπίζω να βρω και κάποια κλιπ να βάλω για να ακούσετε και εσείς τους φίλους μας. Μπράβο πάντως στα παιδιά για την δημιουργία τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.She
2.Weeping Iron Tears
3.Moving On
4.The Ferryman
5.Shivering Deadly Cold
6.Transmigration Of The Soul

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Lian Gerbino - Φωνητικά, κιθάρες
Franco Robert - Πλήκτρα, πιάνο, ακορντεόν, δεύτερα φωνητικά
Danny Ebenholtz - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Uprising! Records.

Είδος: Progressive metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 43 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version