LifeSteps.gr

Aeternam - Heir of the Rising Sun review (2022 release)

Aeternam

Ένα πολύ ωραίο νέο project συμφωνικού μελωδικού death metal προέρχεται από τους Aeternam που είναι από το Κεμπέκ του Καναδά και μας ξεδιπλώνουν όλο το ταλέντο τους σε αυτό το εξαίσιο συμφωνικό δημιούργημα. Κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα και μόλις τώρα πρόλαβα να το ακούσω ολόκληρο και αμέσως φάνηκε ότι είναι εξαιρετικό και πάει για παρουσίαση.

Καταρχήν μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτά τα συμφωνικά έργα που έχουν αφήγηση της ιστορίας ανάμεσα στα τραγούδια τους για να καταλαβαίνουμε και τι λένε οι στίχοι. Έχει επίσης ένα συνδυασμό διαφορετικών ειδών που γίνεται πάρα πολύ καλά χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή που θέλουν να δώσουν τα παιδιά. Έχει και το συμφωνικό του στοιχείο έντονο αλλά υπάρχει και το prog όπως φυσικά και το μελωδικό death metal.

Πολύ καλή η ανάμιξη διαφορετικών στοιχείων από τους φίλους μας ώστε και άνετα να ακούγεται χωρίς να κουράζει καθόλου αλλά και να είναι μοντέρνο. Το project αυτό το βλέπω σαν κάτι αντίστοιχο των αγαπητών Glasya με ανατολίτικο στυλ δηλαδή αλλά στο μελωδικό death metal. Και χορωδιακά μέρη έχει και την ωραία αφήγηση του αλλά και τον γρήγορο ρυθμό όπου είναι αναγκαίος.

Πραγματικά δεν περίμενα τόσο καλό το cd, σίγουρα μπαίνει στα καλύτερα της χρονιάς και χτυπάει στα ίσια τα καλύτερα συμφωνικά του είδους. Οι φίλοι μας τα κατάφεραν στο πέμπτο cd τους αν δεν κάνω λάθος να φτιάξουν ένα μίνι αριστούργημα. Ευτυχώς να έχουμε και κάτι ωραίο να ακούσουμε γιατί πέφτει πολύ η ποιότητα μερικές φορές από κυρίως άσχετες underground μπάντες.

Και έχουν ιδρυθεί από το 2007 τα παιδιά και δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα καθόλου. Θα πρέπει να μελετήσω και τα υπόλοιπα έργα τους να δω πως έχουν εξελιχθεί. Αν είναι σε όλα σε αυτό το στυλ θα είναι από τις καλύτερες μπάντες του είδους στα σίγουρα. Τώρα είδα ότι είναι στην metal blade records, μπράβο που ανακάλυψαν το ταλέντο τους εκεί στην εταιρεία.

Κλείνοντας αφού βάλω και το δεκάρι βέβαια στα παιδιά που το αξίζουν με το παραπάνω (10/10) πάω να ξαναρχίσω το cd από την αρχή γιατί ήταν πολύ καλό και αξίζει πολλές ακροάσεις. Να τονίσω πριν κλείσω το αφιέρωμα μου ότι το όλο δημιούργημα αναφέρεται στην Κωνσταντινούπολη και τελειώνει το cd με την πτώση της με τον γνωστό τρόπο που ξέρουμε όλοι και δεν χρειάζεται να αναφέρω.

Επίσης η παραγωγή είναι αντάξια του όλου δημιουργήματος, αψεγάδιαστη και εξαιρετική όπως και η εκτέλεση των μελωδικών συνθέσεων από έμπειρα παιδιά που παίζουν εξαιρετικά όπως και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι που βοήθησαν να τελειώσει αυτό το μίνι έπος. Μπράβο, εξαιρετικό δημιούργημα και μου προέκυψε και ξαφνικά, άλλο πήγαινα να βάλω και μου βγήκε αυτό που είναι φυσικά καλύτερο από τους άλλους.

Ευτυχώς που την Παρασκευή βγαίνουν οι καινούριοι Gaerea γιατί έχω ξεμείνει με κάτι παλτά στο black metal που δεν μου αρέσει κιόλας. Να που υπάρχουν και cd από άλλα είδη για αξιολόγηση και που μπαίνουν και στα καλύτερα της χρονιάς. Ειδικά στα συμφωνικά πάμε πάρα πολύ καλά την φετινή χρονιά.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd είναι το ακόλουθο:

01.Osman's Dream
02.Beneath The Nightfall
03.Irene
04.Nova Roma
05.Kasifi's Verses
06.Where The River Bends
07.The Treacherous Hunt
08.Akhatist Hymn
09.The Fall Of Constantinople

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Achraf Loudiy - Φωνητικά, κιθάρες
Mathieu Roy-Lortie - Κιθάρες
Antoine Guertin - Ντραμς, κρουστά, κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Συμμετέχουν επίσης οι εξής ως εκλεκτοί καλεσμένοι:

Christian Pacaud - Μπάσο
Edu Giró - Μπαγλαμά, μπουζούκι
Jeff Ball - Βιολί, βιόλα, τσέλο

Επίσης και οι εξής:

Rébèka Girard - Φωνητικά (1-4-9)
Alan Owen - Περιγραφή (1-4)
Farya Faraji - Φωνητικά (8)
Gabriel Cyr - Φλάουτο (5)
Semir Özerkan - Περιγραφή (5)
Yanick Côté - Φωνητικά (7)

Η χορωδία αποτελείται από τους εξής:

Rébèka Girard, Julie Déchène, Jessika Munger, Antoine Baril, Hubert Gonthier-Blouin, Achraf Loudiy, Mathieu Roy-Lortie, Antoine Guertin.

Το cd κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Metal Blade Records.

Είδος: Συμφωνικό μελωδικό death metal / progressive death metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version