LifeSteps.gr

An Abstract Illusion – Woe review (2022 release)

An Abstract

Τους An Abstract Illusion από την Σουηδία δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα τουλάχιστον. Αυτό είναι το δεύτερο cd τους στο ωραίο progressive death metal που παίζουν και συνδυάζουν πολύ καλά με άλλα στοιχεία. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το καινούριο τους cd και ευτυχώς να πω δεν πέρασε απαρατήρητο. Ας δούμε μερικά στοιχεία χρήσιμα για την μπάντα για να τους γνωρίσει και ο κόσμος καλύτερα.

Το cd των Σουηδών φίλων μας έχει και τα γρήγορα αλλά και τα αργά ατμοσφαιρικά κομμάτια με την μουσική να είναι απαλή και ατμοσφαιρική σαν το πέμπτο τραγούδι για παράδειγμα. Είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει πλήρως τους φανς της ποιοτικής μουσικής και του συγκεκριμένου είδους που βγάζει τώρα τελευταία κάποια αξιολογότατα δημιουργήματα. Και εγώ που δεν άκουγα πολύ το prog death metal τώρα τελευταία είναι πολύ συχνές οι καλές κυκλοφορίες.

Ο συνδυασμός καθαρών με πιο 'σκληρά' φωνητικά είναι σωστός και δεν κουράζει καθόλου. Τα τρία παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και στην παραγωγή αλλά και την εκτέλεση των διαφορετικών συνθέσεων τους. Εντάξει δεν θα το βγάλω και cd της χρονιάς που λένε μερικοί και υπερβάλλουν ως συνήθως λες και δεν έχουν ακούσει τα υπόλοιπα διαγωνιζόμενα αλλά μέσα στα πολύ καλά συγκαταλέγεται σίγουρα. Αν βάλω ως όριο για μέσο όριο το 5 για παράδειγμα αυτό πιάνει 8 οπότε ξέρετε αυτό τι σημαίνει.

Εξάλλου κάτω από το 5 που είναι η βάση μπορώ να πω είναι όλα τα παλτά οπότε αυτό είναι στα must have albums για τους φανς του είδους. Βέβαια το άλλο cd με την πτώση της Κωνσταντινούπολης ήταν ακόμα καλύτερο οπότε κανονίστε τι θα πάρετε αν ενδιαφέρεστε για αυτά τα δημιουργήματα. Σε αυτό το cd τα τραγούδια είναι μεγάλα σε διάρκεια με αρκετές εναλλαγές ρυθμού που δεν θα κουράσουν κανέναν. Άλλα είναι πολύ στο prog metal και τα περισσότερα στο extreme metal, to death αλλά σε ατμοσφαιρικό στυλ με την μελωδία του.

Μερικές φορές για να μην πω σχεδόν όλες βάζω ένα cd να ακούσω και δεν περιμένω και πάρα πολλά να μου προσφέρει μιας και τα έχω ακούσει όλα επί τόσα χρόνια. Αλλά ευτυχώς που υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά που προσφέρουν κάτι καινούριο και πολύ αξιόλογο και έτσι κάνει και το δικό μου έργο ευκολότερο από το να βάζω άσχετα παλτά για παρουσίαση. Νέες μπάντες που έχουν να προσφέρουν πολλά στην μέταλ σκηνή και που μου αρέσει να βοηθάω προβάλλοντας το έργο τους.

Κλείνοντας την παρουσίαση του cd των Σουηδών φίλων μας να πω ότι πραγματικά αξίζουν την προσπάθεια σε ένα είδος που ναι μεν τώρα τελευταία έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα αλλά πάντοτε υπάρχει χώρος για νέες αξιόλογες κυκλοφορίες. Δεν είναι όπως στο συμφωνικό που γίνεται ο χαμός αλλά που υπάρχουν και πάρα πολύ καλές μπάντες. Να βάλω ένα 8/10 στους φίλους μας και να τους παροτρύνω να συνεχίσουν δυναμικά την πορεία τους με ακόμα καλύτερες κυκλοφορίες.

Πιστεύω θα καταλαβαίνετε ότι παραγωγή του cd και η εκτέλεση των όμορφων συνθέσεων κυμαίνεται σε επαγγελματικά επίπεδα από πολύ ταλαντούχους μουσικούς. Μπράβο στα παιδια και καλή συνέχεια στην πορεία τους στη μουσική μέταλ σκηνή και ίσως μια μέρα να τους δούμε και από κοντά στα μέρη μας σε κάποιο μεγάλο event. Πάω να βρω κάποιο power metal αξιόλογο που δεν έχω βάλει και πολλά φέτος για παρουσίαση, είναι και παλτά οι περισσότεροι από αυτούς δυστυχώς.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.The Behemoth That Lies Asleep
2.Slaves
3.Tear Down This Holy Mountain
4.Prosperity
5.Blomsterkrans
6.In the Heavens Above, You Will Become a Monster
7.This Torment Has No End, Only New Beginnings

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Karl Westerlund – Μπάσο, κιθάρες
Robert Stenvall – Φωνητικά, πλήκτρα
Christian Berglönn – Ντραμς, φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Willowtip Records.

Είδος: Progressive death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου μια ώρα (60 λεπτά).

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version