LifeSteps.gr

Terra Atlantica - Beyond The Borders review (2022 release)

Terra

Η έκπληξη στο συμφωνικό power metal μας έρχεται από την Γερμανία και τους αγαπητούς Terra Atlantica όπου με το τρίτο τους cd χτυπούν την κορυφή στα ίσια και ξεπερνούν ακόμα και τους φημισμένους συμπατριώτες τους Blind Guardian. Κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες πριν και όμως μπήκε ήδη στα υποψήφια για συμφωνικά της χρονιάς. Το έχω ακούσει ήδη καμμιά δεκαριά φορές σε μια μέρα μόνο.

Από την αρχή μου φάνηκε ότι θα είναι εξαιρετικό, κάτι ανάμεσα σε Powerwolf και τις αγαπημένες μου μπάντες Twilight Force και Gloryhammer. Βέβαια αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν μοιάζουν με κανέναν αλλά έχουν τον δικό τους ξέφρενο ωραίο συμφωνικό ρυθμό και θέμα τι άλλο από τους αγαπητούς πειρατές. Συγκρίνεται άνετα και με το Pirates των Visions of Atlantis και μάλιστα αν δεν ήταν η αγαπημένη Clementine θα έλεγα ότι είναι ισάξια και ίσως πιο ισορροπημένο αυτό εδώ. Κάποιες στιγμές μου θυμίζει και τους Alestorm αλλά σε σοβαρή μορφή, οι Σκωτζέζοι πειρατές έχουν αστείρευτο χιούμορ που ξεχωρίζει.

Μπορώ να πω άνετα ότι αυτό το cd είναι το όνειρο του κάθε φαν του συμφωνικού μέταλ ήχου. Αποκλείεται να μην κολλήσει με τα όμορφα μελωδικά τραγούδια του. Τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο και μεγάλη έμπνευση για να δημιουργήσουν τόσο καλό έργο. Πρόσεξαν τα πάντα σχετικά με την παραγωγή ακόμα και την κατανομή των συνθέσεων ώστε να κυλάει άνετα και πολύ ευχάριστα.

Έχω και το προηγούμενο cd τους από το 2020, το Age of Steam, που είναι και αυτό πολύ καλό. Το πρώτο τους μου λείπει μόνο για να συμπληρώσω την συλλογή μου. Πηγαίνουν πάντως από το καλό στο καλύτερο από ότι βλέπω. Δεν έχω αμφιβολία ότι και στο επόμενο θα τα πάνε εξαιρετικά καλά αν και όταν έχεις πιάσει κορυφή δεν υπάρχει πιο ψηλά να πας μόνο να παραμείνεις εκεί μπορείς.

Τι άλλο μπορώ να γράψω για να τονίσω την προσπάθεια των φίλων μας εκτός από το ότι συστήνεται με τα χίλια σε όλους τους φανς του ποιοτικού συμφωνικού ήχου. Και όσοι δεν τους είχαν ακούσει μέχρι τώρα ας πάρουν και τα παλιότερα cd που τουλάχιστον το ένα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό. Και μετά λέμε για Blind Guardian και λοιπούς ανταγωνιστές στο power metal. Ούτε για αστείο δεν συγκρίνονται οι φίλοι μας.

Βέβαια οι Powerwolf για παράδειγμα έχουν το δικό τους στυλ και είναι στην κορυφή από μόνοι τους, οι άλλες παλιές κλασικές μπάντες σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται όσο περνάνε τα χρόνια, δεν υπάρχει έμπνευση πια να παράγουν αξιόλογα δημιουργήματα. Φαντάζομαι μια ωραία συναυλία με Powerwolf, τους Visions of Atlantis, τους Twilight Force, τους Gloryhammer και ίσως τους Alestorm αν και αυτοί μοιάζουν περισσότερο με τους Trollfest στο χιούμορ.

Το δεκάρι το έχουν εξασφαλίσει οι φίλοι μας από την Γερμανία για αυτό το εξαιρετικό τους δημιούργημα που είναι μαζί με 3-4 άλλα στα καλύτερα συμφωνικά της φετινής χρονιάς με κλειστά μάτια. Μπράβο στα παιδιά και φυσικά 10/10 για το πολύ όμορφο και μελωδικό Beyond The Borders cd. Δεν βρήκα και πολλά επιπλέον στοιχεία να βάλω αλλά ελπίζω να βρω κάτι να ακούσετε τουλάχιστον. Είναι και μια κοπέλα που τραγουδάει σε κάποιο από τα κομμάτια αλλά δεν βρήκα ονόματα όλων των συντελεστών του cd για να τους γράψω όλους.

Τελικά ήμουν τυχερός και βρήκα φωτογραφίες από όλους ακόμα και την κοπέλα που είναι εκλεκτή καλεσμένη την Kathi Stahl, όπως και τον τραγουδιστή Joan Pabon που βλέπεται παραπάνω. Νομίζω ότι δεν ξέχασα κάποιον από την παρουσίαση. Απολαύστε τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Overture
2.The Scarlet Banners
3.Far From Alive
4.Beyond The Borders
5.Sun Of Pontevedra
6.Guns And Drums (Instrumental)
7.Just One Look
8.Hellfire
9.The Pirate Bay
10.The Great Escape
11.Take Us Home

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Tristan Harders - Φωνητικά, κιθάρες
Julian Prüfer - Μπάσο
David Wieczorek - Βασική κιθάρα
Nico Hauschildt - Ντραμς, δεύτερα φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Pride & Joy Music.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Exit mobile version