LifeSteps.gr

Flotsam and Jetsam - Blood in the Water review (2021 release)

Flotsam

Δεν έβρισκα καλό speed - thrash metal στις φετινές κυκλοφορίες και πήγα στο περσινό cd των θρυλικών Flotsam and Jetsam που από το 1981 έως και τώρα μας έχουν προσφέρει αρκετές ώρες ποιοτικού γρήγορου metal. Αυτό πρέπει να είναι το δέκατο τέταρτο cd τους αν δεν έχω ξεχάσει κανένα. Έχω τα περισσότερα κυρίως από 80 και 90 όλα σχεδόν. Υπάρχουν και τα παλιά μέλη αλλά και κάποιοι που μπήκαν αργότερα στην μπάντα, λογικό είναι μετά από 40 και κάτι χρόνια παρουσίας να έχουν γίνει αλλαγές στην σύνθεση.

Είναι πολύ έμπειροι μουσικοί οι φίλοι μας και δεν ήταν δυνατόν να μην μπορούν να φτιάξουν ένα ποιοτικό album όπως ακριβώς τους έχουμε συνηθίσει εμείς που τους ακούμε 40 χρόνια. Εντάξει δεν είμαστε στα 80 αλλά παραμένουν σε καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών και σε σχέση με πολύ πιο καινούριους που προσπαθούν να πάρουν κάτι από την δόξα των παλιών metalheads. Μπορεί η έμπνευση πια να μην βγάζει κάτι το καινοτόμο αλλά και τα ίδια να ακούμε καλά είναι από απίθανους νέους.

Τουλάχιστον δεν έχουν αλλοιωθεί στον ήχο τους όπως άλλοι και μπορούμε να κάνουμε το headbanging μας άνετα και ωραία ακούγοντας το μελωδικό τους speed / thrash. Κάτι σαν τους Kreator και τους Testament δηλαδή. Που να ακούσετε κάτι νέους που αντιγράφουν τους Metallica αβέρτα, τουλάχιστον εδώ τα παιδιά παίζουν τον γνωστό τους ήχο που πιστεύω να αρέσει στους παλιούς κυρίως λάτρεις του κλασικού γρήγορου μέταλ του 80'.

Θυμάμαι που τους άκουγα παλιά μαζί με τους Annihilator στα καλά τους βινύλια που είχαμε τότε. Και τους Anthrax μαζί για να μην τους ξεχνάω. Αυτήν την τριάδα άκουγα πιο συχνά όταν ήμουν ακόμη στο λύκειο. Κλασικές εποχές που βγαίναμε έξω με μπλουζάκια Iron Maiden ενώ τώρα όλοι ντρέπονται να τα βάλουν λες και είναι τίποτα κακό. Δεν ήταν (μιας και είναι περσινό το cd) και ο δίσκος της χρονιάς που λένε πάλι μερικοί αλλά όπως όλοι σχεδόν οι παλιοί ρόκερς έχουν ρίξει την ταχύτητα σε άλλο επίπεδο που να τους βολεύει περισσότερο.

Εγώ θα το κριτικάρω σαν να προέρχεται από μια καινούρια μπάντα για να μην τους αδικήσω και πω ότι έχουν πάει με το ρεύμα της εποχής μιας και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην αγαπημένη μας μουσική αλλά σαν νέους που ξεκινούν τώρα. Με σεβασμό βέβαια λόγω ονόματος και μακράς ιστορίας στην μέταλ. Αν το δω λοιπόν σαν κάτι το καινούριο μελωδικό project στο speed metal θα του έβαζα 6/10 γιατί δεν μου μένει κάτι στην μνήμη για να το ξαναπαίξω.

Αν τους βαθμολογήσω για την συνολική τους πορεία θα βάλω κάτι παραπάνω, στο 7/10 μιας και το ήθελα πιο γρήγορο από ότι είναι τώρα για να δικαιολογήσει την έννοια του thrash cd.  Τώρα μου ακούγεται σαν κλασικό heavy metal περισσότερο, τα cd των Kreator και των Testament είναι καλύτερα σαφώς. Κλείνοντας να πω ότι στην παραγωγή του είναι άψογο το cd όπως και στην εκτέλεση των συνθέσεων του.

Ακούστε το και πείτε την άποψη σας, πως σας φάνηκε, σε μερικούς θα αρέσει σε πολλούς μάλλον όχι, σε άλλους θα φανεί μια από τα ίδια. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα, όταν μια μπάντα είναι πάνω από 30 χρόνια δεν υπάρχει η ανάλογη έμπνευση σε σχέση με τότε που ξεκίνησαν, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι λοιπόν.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1.Blood in The Water
2.Burn the Sky
3.Brace for Impact
4.A Place to Die
5.The Walls
6.Cry For The Dead
7.The Wicked Hour
8.Too Many Live
9.Grey Dragon
10.Reaggression
11.Undone
12.Seven Seconds 'til The End Of The World

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Eric "A.K." Knutson – Φωνητικά
Bill Bodily – Μπάσο
Ken Mary – Ντραμς
Michael Gilbert – Κιθάρα
Steve Conley – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου του 2021 από την εταιρεία AFM Records.

Είδος: Speed metal / thrash metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 54 λεπτά.

Exit mobile version