LifeSteps.gr

Kaledon - Legend of the Forgotten Reign - Chapter VII: Evil Awakens review (2022 release)

Kaledon

Μόλις έφτασε και η νέα κυκλοφορία από τους αγαπητούς Kaledon από την Ιταλία και το έβαλα αμέσως για μια πρώτη αξιολόγηση. Καταρχήν και μόνο ότι τραγουδά ο αγαπητός μας Michele από τους Vision of Atlantis και φυσικά τους Temperance, δύο εξαιρετικές μπάντες του είδους, συν την συμμετοχή της πολύ καλής Νικολέτας έστω και στο τελευταίο τραγούδι, δίνει μια άλλη διάσταση στο όλο δημιούργημα. Ας το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Καταρχήν η μπάντα από την Ρώμη υπάρχει από το 1998 και αυτό είναι η δέκατη στούντιο δημιουργία αν δεν ξέχασα κάποιο γιατί δεν τα έχω όλα τα παλιότερα κυρίως. Παίζουν ένα ωραίο συμφωνικό power metal η μελωδικό μέταλ μερικές φορές. Νομίζω ότι το προηγούμενο cd τους του 2017 ήταν λίγο καλύτερο από μια πρώτη ακρόαση του καινούριου. Σαν να έχουν εισάγει κάποια prog στοιχεία στο νέο και φυσικά για να γίνει πιο μοντέρνο αλλά αλλοιώνει και τον συμφωνικό ρυθμό του όλου έργου έτσι.

Ναι τώρα που ακούω και λίγο από το παλιότερο ήταν πιο μέταλ μπορώ να πω χωρίς πολλά περιττά στοιχεία. Είχε την μελωδία του αλλά δεν έκλεινε προς την prog μεριά. Όχι ότι το καινούριο είναι χειρότερο απλώς μου φαίνεται λίγο διαφορετικό. Ευτυχώς ο Μισέλ καταφέρνει να το κρατήσει σε πολύ καλό επίπεδο με την εμπειρία του στο τραγούδι. Έτσι όπως το ακούω είναι ένα μοντέρνο συμφωνικό power metal, καλό βέβαια αλλά όχι άριστο για να χτυπήσει κορυφή η για να μπει στα καλύτερα της χρονιάς που είναι και πολλά.

Ευτυχώς που στα τελευταία κομμάτια ανεβαίνει ο ρυθμός γιατί ήταν κάπως χλιαρό στην αρχή του τουλάχιστον. Αλλά πάλι καλά που υπάρχει ο αγαπητός Μισέλ αλλά και η Νικολέτα στο τελευταίο κομμάτι που το είπαν πάρα πολύ καλά με ρυθμό και μελωδία. Νομίζω ότι θα αρέσει έτσι όπως είναι στους φίλους του συμφωνικού μέταλ. Μπορεί να το ήθελα και καλύτερο όπως για παράδειγμα το εξαίσιο cd των Terra Atlantica που άκουγα χτες αλλά μου αρέσει πολύ για να του βάλω καλό βαθμό και να το προτείνω στους φίλους.

Επίσης η παραγωγή, το μιξάρισμα και η εκτέλεση των συνθέσεων είναι σε πολύ καλό επίπεδο για το είδος. Είναι ένα μοντέρνο άκουσμα στο είδος που ναι μεν έχει κάποια prog στοιχεία αλλά σε γενικές γραμμές υπερβαίνει τον μέσο όρο των συμφωνικών που ακούω τελευταία. Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι πως προλαβαίνουν ο Μισέλ και η Νικολέτα να τρέχουν τόσα project ταυτόχρονα. Ίσως να πρέπει να τους ρωτήσω να μας ενημερώσουν και εμάς.

Κλείνοντας θα βάλω ένα 8/10 γιατί παραπάνω είναι νομίζω υπερβολικό.Μπράβο πάντως στους φίλους μας για την όμορφη προσπάθεια τους. Ειδικά το τελευταίο κομμάτι, το The Story Comes to an End? που αφήνει ανοιχτή πόρτα και για συνέχεια σε επόμενο cd είναι και το αγαπημένο μου. Άντε να τους δούμε και στα μέρη μας κάποτε τους φίλους μας. Κατά την γνώμη μου έπρεπε η Νικολέτα να συμμετέχει και σε άλλα τραγούδια γιατί σαν ντουέτο τα πήγανε περίφημα.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1. Renascentia Noctis
2. At the Gates of the Realms
3. A Strike from the Unknown
4. The Eye of the Storm
5. Emperor of the Night
6. The Dawn of Dawns
7. Life or Death
8. The End of Time
9. Blessed with Glory
10. The Sacrifice of the King
11. The Story Comes to an End?

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Michele "Meek" Guaitoli (Temperance, Visions of Atlantis) - Φωνητικά
Alex Mele - Κιθάρα
Tommy Nemesio - Κιθάρα
Paolo Campitelli - Πλήκτρα
Enrico Sandri - Μπάσο
Manuele Di Ascenzo – Ντραμς

Συμμετέχουν επίσης και οι:
Jay Mills - Φωνητικά (track 3)
Nicoletta Rosellini - Φωνητικά (track 11)

Το cd κυκλοφορεί επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία
Beyond the Storm Productions.

Είδος: Συμφωνικό power metal / μελωδικό metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version