LifeSteps.gr

Gaerea - Mirage review (2022 release)

Mirage

Δεν είχα καμμιά απολύτως αμφιβολία ότι η καινούρια δουλειά με τον τίτλο Mirage από τους αγαπητούς μας φίλους Gaerea από την Πορτογαλία θα ήταν κάτι το εξαιρετικό και θα πήγαινε κατευθείαν στο νούμερο ένα για επιλογή καλύτερου cd στο είδος που αντιπροσωπεύουν, δηλαδή το καθαρόαιμο black metal όπως ακριβώς πρέπει να είναι από αυθεντικά ταλέντα του χώρου. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα μερικές λεπτομέρειες για την μπάντα και το cd γενικότερα.

Εγώ όπως σας είχα τονίσει στην κριτική του προηγούμενου cd τους, το Limbo, οι Gaerea με τις ωραιότατες μάσκες τους και αυτόν τον σκοτεινό χαρακτήρα που βγάζουν σαν μπάντα που δεν δείχνει τα πρόσωπα τους μου αρέσουν ιδιαίτερα και τους θεωρώ κορυφή στο black metal που παρόλο δεν ακούω συστηματικά όταν έχω μια θαυμάσια μπάντα όπως τα παιδιά τους ακούω με μεγάλη ευχαρίστηση.

Αυτό το πάθος και την λατρεία προς αυτό που κάνουν είναι κάτι το μοναδικό, δεν είναι σαν τους άλλους πόζερς που βγαίνουν με ανάποδους σταυρούς για να δείξουν ότι κάτι κάνανε. Εδώ τα παιδιά τα δίνουν όλα όπως ακριβώς πρέπει και ζητάει και ο κόσμος για να ευχαριστηθεί. Η σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια είναι κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα για αυτό και προσπαθώ να βοηθήσω τους αγαπητούς μας φίλους που το αξίζουν πραγματικά.

Και αυτό το post black metal στοιχείο που έχουν εισάγει είναι πάρα πολύ καλό και ταιριάζει απόλυτα στην φυσιογνωμία της μπάντας. Είναι από τις λίγες φορές που θα βάλω ένα cd με extreme metal για δεύτερη φορά συνεχόμενα και βέβαια θα το ακούω συνέχεια από τώρα και στο εξής. Δεν δίνω σημασία στους στίχους παρά μόνο στον ξέφρενο ρυθμό που είναι απολαυστικότατος και θα αρέσει σε όλους τους φανς του είδους πιστεύω.

Ο ντράμερ δίνει ρέστα με το πολύ καλό του παίξιμο αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά αποδίδουν φανταστικά στους ρόλους τους. Δεν πιστεύω ότι θα βγει καλύτερο σε αυτό το είδος για φέτος τουλάχιστον. Ένας συνδυασμός μελωδίας, ατμόσφαιρας σκοτεινής και ξέφρενου τέμπο που ανεβοκατεβαίνει ανάλογα τις ανάγκες του τραγουδιού συμπληρώνουν μια εικόνα φανταστική.

Πριν κλείσω το αφιέρωμα μου στους φίλους μας να πω ότι δεν έβαλα σύνθεση μπάντας από κάτω όπως κάνω συνήθως γιατί δεν θέλουν τα παιδιά να αποκαλυφθούν. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες δημιουργίες του black metal από τις όχι και τόσες πολλές που έχω ακούσει για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Εδώ δεν είναι συμφωνικό μέταλ η doom που έχω ακούσει χιλιάδες στην κυριολεξία. Από καθαρόαιμα black metal είναι ζήτημα να έχω ακούσει καμμιά 100 μέχρι τώρα.

Αλλά επειδή το καλό πράγμα φαίνεται αμέσως δεν χρειάζεται να πω ότι το παρόν cd συνιστάται ανεπιφύλακτα στους φίλους του είδους. Εξάλλου δεν βάζω ποτέ δεκάρι σε είδος που δεν ακούω τόσο συχνά αλλά τα παιδιά θα με αναγκάσουν να το βάλω αβίαστα και ωραία. Είναι και η εταιρεία τους πολύ καλή στην ανεύρεση ταλέντων στο extreme metal από ότι έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα.

Η παραγωγή και η εκτέλεση όπως και το μιξάρισμα είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο ανάλογη με την ποιότητα του συνολικού έργου. Αφού πρώτα πω ένα μεγάλο μπράβο στον καταπληκτικό ντράμερ που παίζει σαν μανιακός με την καλή έννοια πάντα να βάλω στα παιδιά και το 10/10 όπως επίσης και την υποψηφιότητα για cd της χρονιάς στο black metal που έχουμε ανάγκη από ωραία ακούσματα αλλά συναντώ συνέχεια μέτρια αποτελέσματα.

Για αυτό έχω ξεχωρίσει στις καλύτερες μπάντες και τα παιδιά όπως και τους Summoning η και τους Drudkh όπου περιμένω νέες κυκλοφορίες τους για να παρουσιάσω. Προς το παρόν συγχαρητήρια στα παιδιά για το θαυμάσιο δημιούργημα τους.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού cd είναι το εξής:

1. Memoir
2. Salve
3. Deluge
4. Arson
5. Ebb
6. Mirage
7. Mantle
8. Laude

Το cd κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Post black metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 53 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version