LifeSteps.gr

Frayle - Skin & Sorrow review (2022 release)

Skin

Το δεύτερο cd από τους αγαπητούς Frayle με τον τίτλο Skin & Sorrow είναι εδώ για να αξιολογήσουμε λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του πρώτου τους και πολύ καλού 1692. Καταρχήν να πω ότι η μπάντα έχει έναν περίεργο βαρύ ήχο που πιθανώς να ξενίσει κάποιους που δεν περιμένουν αιθέρια φωνητικά σε τέτοιο doom βασικά έργο. Εμένα που μου αρέσουν τα περίεργα ακούσματα και τα εκτιμώ ιδιαίτερα ακούω τους φίλους μας με μεγάλη ευχαρίστηση.

Στο πρώτο τους δημιούργημα είχαν μπει πολύ δυναμικά και πρωτότυπα κυρίως στην μουσική σκηνή και είχαν καταφέρει να ξεχωρίσουν αμέσως από τον σωρό με τις πάρα πολλές αδιάφορες κυκλοφορίες. Επειδή διαβάζω άσχημες επί το πλείστον κριτικές για την καινούρια τους δουλειά θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι δεν μπορεί όλα τα έργα να είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας αλλά από το 9 και 10 δεν πέφτουμε εύκολα στο μισό εκτός κι αν πρόκειται για μπάντα κομήτη που βγάζει ένα και εξαφανίζεται.

Σαν τους one hit wonder που είχαμε κατά δεκάδες την δεκαετία του 80. Εμένα οι φίλοι μας δεν μου φαίνονται του ύψους η του βάθους, κρατάνε ένα ικανοποιητικό επίπεδο μουσικής πάνω από τον μέσο όρο αρκεί να σας αρέσει το συγκεκριμένο doomgaze που παίζουν γιατί αν δεν σας αγγίζει θα λέτε ότι είναι παλτά που δεν είναι οι άνθρωποι με τίποτα. Έχουν τον μοναδικό τους αργό και βασανιστικό doom ρυθμό σε συνδυασμό με τα αιθέρια φωνητικά της Gwyn που ταιριάζουν στο όλο project.

Για όσους περίμεναν να βγει ο δίσκος της χρονιάς μάλλον απέτυχαν αλλά από εκεί μέχρι να τους κατακρίνουν για αποτυχία της χρονιάς πάει πολύ. Που να ακούσουν άλλα παλτά να δουν τι σημαίνει κακός δίσκος. Σίγουρα ο προηγούμενος ήταν ένα κλικ καλύτερος για αυτό κι του είχα βάλει 9 αλλά και αυτό αν σας αρέσει το doom και το είδος πιστεύω θα ικανοποιήσει αρκετούς. Είπαμε ότι είναι πρωτότυπο άκουσμα που απαιτεί προσεκτική μελέτη πριν βγει τελικό συμπέρασμα.

Πιστεύω ότι στο επόμενο δημιούργημα θα επανέλθουν στην κορυφή που τους αξίζει σαν μια πρωτότυπη μπάντα. Νέοι είναι ακόμα , έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Έχω εμπιστοσύνη στο ταλέντο τους και το μοναδικό στυλ της μπάντας που μου έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Ίσως εδώ σε αυτό το cd βιάστηκαν λίγο να το κυκλοφορήσουν και δεν έβαλαν τις καλύτερες συνθέσεις που θα μπορούσαν να κάνουν αλλά όπως είπα είναι ένα cd για λάτρεις του περίεργου και underground sound.

Εγώ θα του βάλω πολύ καλή βαθμολογία γιατί είναι ταλαντούχοι μουσικοί και μπορούν πολλά περισσότερα να προσφέρουν αρκεί να τους βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας. Στην παραγωγή και το μιξάρισμα τα πήγανε πολύ καλά όπως ακριβώς το περίμενα. Λίγη προσοχή στις συνθέσεις χρειάζεται και στην επόμενη κυκλοφορία πιστεύω να πιάσουν το δεκαράκι. Μπράβο τους πάντως κάνανε μια πολύ αξιόλογη δουλειά όλοι τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Σε μένα αρέσει το ονειρικό doom τέτοιου στυλ για πριν τον ύπνο να με νανουρίζει ευχάριστα μετά την καταιγίδα των υπέροχων Gaerea. Μπράβο στην Gwyn και τον Sean για το όμορφο δημιούργημα τους. Ελπίζω να είναι δυνατοί πάντα και να το συνεχίσουν αυτό το ωραίο από κάθε άποψη project. Άντε και με το τρίτο και καλύτερο cd σύντομα εύχομαι και το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1. Treacle & Revenge
2. Bright Eyes
3. Skin & Sorrow
4. Ipecac
5. Stars
6. Roses
7. Sacrifant
8. All the Things I was
9. Song for the Dead
10. Perfect Wound

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Sean Bilovecky – Κιθάρες
Gwyn Strang – Φωνητικά
Eric Mzik – Μπάσο
Pat Ginley – Ντραμς
Elliot Rosen – Κιθάρες

Το cd κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Aqualamb Records.

Είδος: Ατμοσφαιρικό doom / doomgaze / doom metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version