LifeSteps.gr

Emetropia – Equinox review (2022 release)

Emetropia

Οι Emetropia είναι μια σχετικά καινούρια μπάντα από την Σουηδία αφού ξεκίνησαν το 2017 και αυτό είναι το πρώτο τους ολοκληρωμένο cd μετά από ένα ep που βγάλανε στην αρχή. Αυτό που σημειώνω εγώ είναι η παρουσία του γνωστού μας Michele Guaitoli στο μιξάρισμα του ήχου που σημαίνει ότι δεν θα είναι χύμα οι συνθέσεις αφού κάποιο έμπειρο χέρι έχει βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Τα παιδιά παίζουν ένα ωραίο συμφωνικό - οπερατικό μέταλ σε στυλ Nightwish όπως θα δούμε και παρακάτω.

Δεν έχουν κάποια εταιρεία από πίσω να τους βοηθάει και αυτό έχει ως αντίκτυπο φυσικά το κατά πόσο έχει διαδοθεί η μπάντα στον παγκόσμιο χάρτη. Ότι καταφέρνουν οι φίλοι μας το πετυχαίνουν μόνοι τους και για αυτό θα προσπαθήσω και επιεικής να είμαι αλλά και να βοηθήσω όσο μπορώ να γίνουν γνωστοί γιατί και ταλέντο διαθέτουν αλλά και μπορούν να φτάσουν πολύ μπροστά αρκεί να ξεφύγουν από τις επιρροές των Nightwish.

Το ξέρω ότι κάπου πρέπει να βασιστούν για να βρούνε τα πρώτα τους πατήματα αλλά για να πας μπροστά σε αυτή την μουσική και με αυτόν τον τεράστιο ανταγωνισμό ειδικά σε αυτό το είδος θα χρειαστεί να έχεις την δική σου σφραγίδα και πρωτότυπο ήχο βέβαια. Φέτος ειδικά έχω ακούσει πάνω από 100 τουλάχιστον συμφωνικά δημιουργήματα από όλο τον κόσμο. Καμμιά δεκαριά ήταν πολύ καλά για το είδος, τα υπόλοιπα από μέτρια και κάτω.

Εδώ η κοπέλα που τραγουδάει, η Λίζα και πολύ αξιόλογη φωνή για το είδος έχει και τους στίχους γράφει μόνη της από ότι είχε πει οπότε δεν βλέπω τον λόγο να θέλει να μιμηθεί την Tarja. Μιας και μιλάμε για τους στίχους που γράφει η Λίζα αυτοί μιλούν για βασιλιάδες και γενικά φανταστικές ιστορίες για ένα μικρό παιδί. Η μπάντα αναμιγνύει το συμφωνικό power metal με κάποια στοιχεία prog όπως λένε και οι ίδιοι αλλά σε μένα φαίνονται καθαρόαιμοι συμφωνικοί μέχρι το κόκαλο που λέμε.

Ωραία μπάντα είναι με καλό παίξιμο από όλα τα παιδιά και σαν ανεξάρτητη παραγωγή πολύ καλή η απόδοση του. Εδώ αξίζει το μπράβο και ο Μισέλ που τα βοήθησε τα παιδιά να κάνουν το πρώτο τους μεγάλο βήμα στην μουσική σκηνή. Μερικές φορές ακούγοντας τους σκέφτομαι το αγαπημένο μου Wishmaster ποιώ άλλων βέβαια αλλά όπως είπα και στην αρχή θα είμαι επιεικής με τους φίλους μας μέχρι την επόμενη κυκλοφορία τους τουλάχιστον.

Αν κρίνω το cd ανεξάρτητα από τις προφανείς επιρροές του θα του βάλω ένα 8/10 άνετα γιατί είναι πολύ καλό για το είδος και σίγουρα θέλω να τα ξανακούσω τα παιδιά. Ελπίζω στο επόμενο βήμα τους να είναι πιο έμπειροι και να πάνε ακόμα καλύτερα με τον δικό τους προσωπικό ήχο. Πάντοτε η Σουηδία βγάζει αξιολογότατες μπάντες όλων των ειδών, δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσω όλοι θα τις γνωρίζετε.

Ουσιαστικά την μπάντα την τρέχουν κυρίως ο Liam, o Olle και η Lisa συν τον Μισέλ βεβαίως οπότε αξίζουν τα συγχαρητήρια για την όμορφη και μελωδική τους δημιουργία. Θα περιμένω να τους ξανακούσω με καλύτερο ακόμα έργο όπως είπα και παραπάνω και μακάρι και με μια μεγάλη εταιρεία να τους βοηθήσει κάπως στο έργο τους. Δεν γίνεται καλλιτέχνες με ταλέντο να παλεύουν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Seasonal Warfare (Re-Imagined)
2. A Summerbreeze (Re-Imagined)
3. That Faithful Night
4. Lord Of The Blizzards (Re-Imagined)
5. The First Leave Falls
6. Fall’s First Storm
7. The Old Gods
8. Procession Of The Kings (Re-Imagined)
9. His Final Endeavor

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Lisa Wallenberg – Φωνητικά
Olle Renius – Κιθάρα
Jonatan Jakobsson – Κιθάρα
Liam Strand – Πλήκτρα, φωνητικά
Oscar Heikkinen – Ντραμς
Kristoffer Pynnönen – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 23 Φεβρουαρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι 53 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version