LifeSteps.gr

Soliloquium – Soulsearching review (2022 review)

Soliloquium

Ένα εξαιρετικό cd από την φετινή χρονιά που μόλις βρήκα είναι από τους Soliloquium από την Σουηδία και είναι το τέταρτο τους από το 2011 που έχουν ιδρυθεί. Παίζουν ένα φανταστικό στυλ προοδευτικού death doom ήχου που αν θυμάμαι καλά σε ελάχιστα το έχω ακούσει. Απορώ πως μου είχε διαφύγει η μουσική τους τόσα χρόνια. Ας το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Σε μένα που αρέσουν πολύ οι Insomnium για παράδειγμα δεν ήταν δυνατόν να μην εντοπίσω επιρροές στον ήχο τους. Είναι σαν να παίζουν οι προαναφερόμενοι doom εκτός από το δικό τους στυλ. Μοναδικός συνδυασμός ποιότητας, μελωδίας, ατμόσφαιρας από τον παγωμένο βορρά όπως μου αρέσει φυσικά και το κυριότερα τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους για να μην κουράζουν τον ακροατή με την μονοτονία που έχουν άλλες μπάντες.

Ο αγαπητός Stefan είναι ο εγκέφαλος του όλου δημιουργήματος και δείχνει το πολύπλευρο ταλέντο του αμέσως από το πρώτο κομμάτι. Δεν χρειάστηκε καν να φτάσω το cd έως το τέλος του για να καταλάβω ότι θα μπει άνετα στα καλύτερα της χρονιάς στο είδος του και μου αρέσει πολύ αυτό το είδος του doom. Το cd περιέχει μέσα όλα όσα ονειρεύεται ο λάτρης του αυθεντικού doom metal. Ξεκινώντας από το εντυπωσιακό Floodgates με τον ξέφρενο ρυθμό και τα ανάλογα φωνητικά συνεχίζει μέχρι κάποια στιγμή και μετά γίνεται πιο Insomnium σε doom μοτίβο ο ήχος.

Υπέροχο είναι, τα παιδιά παίζουν εξαιρετικά καλά και είναι πολύ ταλαντούχοι όπως και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι που βάζουν και αυτοί το ταλέντο τους ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το εξαίσιο αποτέλεσμα. Ακόμα και οι ίδιοι οι Insomnium να το ακούσουν το cd είμαι σίγουρος ότι θα πουν στους φίλους μας να πάνε σε περιοδεία μαζί τους αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Και θα ήταν ένα θαύμα να τους βλέπαμε και από κοντά σε μια συναυλία, μια αξέχαστη βραδιά για τους φίλους του καλού doom metal.

Πραγματικά δεν έχω και πολλά να γράψω για να πω πόσο καλό είναι το δημιούργημα του αγαπητού μας Stefan. Είναι αυτό που λέμε εδώ τα λόγια περιττεύουν, η καλή μουσική μιλά μόνη της μέσα μας. Εγώ απλώς θα πω ένα τεράστιο μπράβο στον Stefan αλλά και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του εξαιρετικού cd. Μακάρι να συνεχίσει έτσι να μας προσφέρει τέτοια επικά αριστουργήματα να ακούμε τώρα που το έχουμε ανάγκη.

Περιττό βέβαια να γράψω ότι η βαθμολόγηση ήταν εύκολη από την αρχή κιόλας του cd. Και μόνο 2-3 τραγούδια να ακούσει κάποιος φαν του είδους βέβαια αρκούν για να το βάλει στα αγαπημένα του. Ο συνδυασμός των Insomnium με τους Walk in Darkness είναι κάτι το μοναδικό σε αυτό το δημιούργημα. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν να μην του δώσω σημασία. Το μόνο που χρειάζομαι είναι και τα υπόλοιπα τρία cd των παιδιών για να πάρουν την ανάλογη θέση στην συλλογή μου μαζί με τις δύο προαναφερόμενες μπάντες.

Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια ξανά και ξανά αφού σας αξίζουν πολλά. Άντε και με μια καλή εταιρεία την επόμενη φορά, η Season of Mist απορώ πως δεν σας έχει εντοπίσει ακόμη.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Floodgates
2. Stillwater
3. The Silent Epidemic
4. Missing Pieces
5. Diaspora
6. Finality
7. Soulsearching

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Stefan Nordström - Φωνητικά, κιθάρες, στίχους
Jonas Bergkvist - Μπάσο
Xines - Ντραμς

Jari Lindholm - mixing, mastering

Gogo Melone - logo
Ollie Assault - album cover design
Stefan Nordström - album cover photo

Συμμετέχουν επίσης οι εξής:

Henrik Ekholm - guest vocals (track 3), backing vocals (tracks 4, 5)
Jari Lindholm - lead guitar (track 7), keyboards
Oddleif Stensland - guest vocals (track 1)
Sanna Lindström - cello (track 3), backing vocals (tracks 3, 7)
Stefan Zell - guest vocals (track 4)

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου του 2022.

Είδος: Προοδευτικό death doom metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version