LifeSteps.gr

Preludium Fury - Time Cross review (2022 release)

Time Cross

Έχω την χαρά να ακούω το δεύτερο cd στην φετινή χρονιά από τους φίλους μας, τους αγαπητούς Preludium Fury, το Time Cross, που είναι πολύ παραγωγικοί χάρη στο ταλέντο του Eric βασικά που μας προσφέρει μπόλικα δημιουργήματα εξαιρετικής ποιότητας για εμάς τους λάτρεις του καλού συμφωνικού power metal. Και από ότι ακούω αυτό είναι και λίγο καλύτερο από το ακριβώς προηγούμενο που είχα παρουσιάσει πριν κανά δύο μήνες αν θυμάμαι καλά.

Το μόνο που απομένει είναι τα παιδιά να βρουν μια πολύ καλή εταιρεία να τους βοηθάει και να τους εκπροσωπεί για να γίνει πιο γνωστό το έργο τους γιατί και ταλέντο διαθέτουν και όρεξη για δουλειά από ότι βλέπω. Εγώ κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω αλλά μακάρι να είχα δική μου εταιρεία να πάρω όλα τα ταλέντα που μένουν χωρίς στήριγμα.

Τώρα σε αυτό το cd παρατήρησα ότι πια η μπάντα έχει συμπληρωθεί από όλα τα παιδιά και την κοπέλα που τραγουδούσε πολύ όμορφα, την αγαπητή Ema. Υπάρχει ποικιλία στις συνθέσεις και στα φωνητικά και αυτό είναι πολύ θετικό στα μάτια του ακροατή. Έχουμε και αντρικά και γυναικεία φωνητικά να εναλλάσσονται πολύ έξυπνα και δεμένα μεταξύ τους ώστε να ταιριάζουν.

Νομίζω για τον φίλο μας τον αγαπητό Eric είχα γράψει και στο προηγούμενο αφιέρωμα πόσο ταλαντούχος και πολυγραφότατος είναι. Αν από το 2020 έως τώρα έχουν βγάλει εφτά κανονικά cd φανταστείτε με τι ταχύτητα δουλεύουν οι φίλοι μας. Εδώ σε αυτό το cd που βγήκε μικρότερο σε διάρκεια σε σχέση με το προηγούμενο κατά 12-13 λεπτά περίπου μάλλον θα χρειαζόντουσαν ένα δύο τραγούδια ακόμη για να γεμίσει αλλά και πάλι η ποιότητα μετράει όχι η ποσότητα.

Να πω εδώ αν το διαβάσει ο Eric η κάποιο από τα άλλα παιδιά που πιστεύω θα το κάνει να μας στείλει κάποια λίγα στοιχεία για το πότε κυκλοφόρησε το cd και ίσως λίγα λόγια για την βιογραφία ώστε να τα βάλω στην παρουσίαση για να φαίνεται πιο επαγγελματική. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα λίγο καλύτερη παραγωγή στο cd αλλά καταλαβαίνω τις συνθήκες πως είναι οπότε δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα και έχω συνηθίσει.

Πριν κλείσω την παρουσίαση των φίλων μας από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να τονίσω ότι χρειάζεται λίγο προσοχή στο απότομο τελείωμα των τραγουδιών. Πάντως οι μελωδίες είναι παντού και το βρίσκω απολύτως ικανοποιητικό τηρουμένων των αναλογιών και ότι είναι το δεύτερο μέσα στην ίδια χρονιά. Λέτε να προλάβουμε και τρίτο μέσα στο 2022;. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό ποτέ, έμπνευση να υπάρχει και όλα γίνονται.

Να δω τώρα που θα βρω φωτογραφίες και βίντεο από τα τραγούδια των φίλων μας. Για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί εταιρεία να τους εκπροσωπήσει. Τελείωσε το cd και σίγουρα θα ήθελα και άλλο να ακούσω. Και έτσι όπως απότομα τελείωσε νόμιζα ότι θα έχει και άλλο τραγούδι. Το πρώτο τραγούδι είναι πολύ καλό με ωραία φωνητικά, το Black Eyes of the Damned.

Να βάλω και την τελική μου αξιολόγηση στα παιδιά που πάλι θα είναι ίδια με την προηγούμενη φορά δηλαδή 8/10 και αυτό λόγω αυτών των μικροπροβλημάτων που έγραψα παραπάνω. Ελπίζω στο επόμενο που θα βγει γρήγορα από ότι καταλαβαίνω να έχουν διορθωθεί αυτά και να έχουν υπογράψει οι φίλοι μας σε μια καλή εταιρεία για να διανείμει σωστά το ωραίο τους cd. Αξίζουν βέβαια τα συγχαρητήρια για την πολύ παραγωγική τους δουλειά που εκτός ότι είναι καλή αφήνει πολλές υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Black Eyes of the Damned
02. Ruler of Atlantis
03. Night Dancer
04. Standing Last in Line
05. Drinking and Battles
06. My Empire Below
07. Reptilian Destroyers
08. Run From the Danger

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Jason Hall - Φωνητικά, κιθάρες
Eric Johansson - Στιχουργός, φωνητικά
Berzan Önen - Φωνητικά
Ema Letic - Φωνητικά

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 34 λεπτά.

Exit mobile version