LifeSteps.gr

Chronosfear - The Astral Gates Pt. 1: A Secret Revealed review (2022 release)

Chronosfear

Το πρόγραμμα έχει πολύ συμφωνικό μέταλ σήμερα. Πάμε και στους αγαπητούς Chronosfear από την γειτονική Ιταλία και το cd τους με τίτλο The Astral Gates Pt. 1: A Secret Revealed, το τρίτο τους ολοκληρωμένο δημιούργημα σε στούντιο μέχρι τώρα από τότε που ιδρύθηκαν το 2003 από τον ντράμερ Michele Olmi. Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα στο cd εκτός από το πολύ ωραίο εξώφυλλο είναι η συμμετοχή της αγαπητής Alessia Scolletti από την αγαπημένη μπάντα των Temperance.

Το cd από την αρχή μέχρι και το τέλος είναι πάρα πολύ καλό και επαγγελματικό θα έλεγα με την καλή έννοια δηλαδή όλα πολύ προσεγμένα και εκεί που πρέπει να είναι. Φαίνονται οι φίλοι μας ότι είναι ταλαντούχοι μουσικοί από μακριά. Έχω παρατηρήσει ότι όλες σχεδόν οι μπάντες από την Ιταλία είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δίκαια έχω τόσες πολλές στις αγαπημένες από εκεί.

Τώρα που έχουν και την εταιρεία τους τα παιδιά να τους βοηθάει όπως μπορεί πιστεύω θα πάνε πολύ καλύτερα γιατί άλλο να είσαι μόνος σου και να παλεύεις να τα βγάλεις πέρα και άλλο να σε σπρώχνει μια καλή εταιρεία διανομής. Μου αρέσει που το συνολικό δημιούργημα είναι και μοντέρνο αλλά και πλήρως συμφωνικό με ελάχιστη δόση από προοδευτικό μέσα όπως σχεδόν όλα κάνουν τελευταία. Επική μουσική μερικές φορές, κινηματογραφική και η συνεισφορά από την Αλέσια το κερασάκι στην τούρτα.

Εγώ θα ήθελα να τραγουδάει περισσότερο αλλά αν είναι έτσι βάζω και ένα cd των Temperance που τα έχω όλα έτσι κι αλλιώς και με την Κιάρα και με την Αλέσια. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ξανακούσει την μπάντα ίσως γιατί δεν είχαν υπογράψει για αρκετά χρόνια σε εταιρεία και δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να τους μάθω. Τώρα έστω και λίγο καθυστερημένα θα αλλάξει αυτό με την εταιρεία τους.

Όσον αφορά τον ήχο τους και τις συνθέσεις για να είμαι ειλικρινής τα έχω ακούσει όλα τα τελευταία χρόνια και δεν ψάχνω μοναδικά έργα στο συμφωνικό μέταλ τουλάχιστον. Στα άλλα είδη που υπάρχει περιθώριο για καινοτομίες όλο και κάτι εκπληκτικό βρίσκω όπως για παράδειγμα τους Soliloquium που είναι βέβαια doom φανταστικής έμπνευσης. Το παρόν cd είναι από τα λίγα που δεν μοιάζει με τους φημισμένους συμπατριώτες τους Rhapsody και αυτό το θεωρώ θετικό.

Έτσι που το ακούω μου φαίνεται στο ίδιο επίπεδο με το Diamanti των αγαπημένων Temperance μιας και έγινε ο λόγος για αυτούς παραπάνω. Ίσως λίγο πιο γρήγορο ενώ το άλλο ήταν πιο ατμοσφαιρικό με τις τρεις διαφορετικές φωνές. Ο αγαπητός Filippo έχει μια εξαιρετική φωνή για το συμφωνικό μέταλ και τα υπόλοιπα παιδιά πολύ καλοί μουσικοί βοηθούν ώστε να βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Αν πω ότι θα το βάλω στους συμφωνικούς δίσκους της χρονιάς μάλλον θα είναι υπερβολή γιατί ήδη έχουν μπει πολλά και δεν χωράνε άλλα εκτός αν είναι super για να εκτοπίσουν κάποιο από τα καλύτερα. Αλλά βέβαια είναι πάρα πολύ καλό για το είδος πάντοτε και πολύ μελωδικό. Πιστεύω ότι είναι όπως ακριβώς το περίμενα και ίσως λίγο καλύτερο με βάση αυτά που έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Ένα 9/10 στους φίλους μας και να συνεχίσουν δυνατοί να μας προσφέρουν ωραία δημιουργήματα όπως αυτό. Παραγωγή όπως έγραψα και πιο πάνω σε επαγγελματικά επίπεδα όπως και η εκτέλεση των όμορφων συνθέσεων και χορωδιών.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. 2101: Ruins of Our World - Prologue
2. Faithless Times
3. For a New Tomorrow
4. The Astral Gates
5. Under This Bleeding Sky
6. Paralyzed - Interlude I
7. Beyond
8. Fragments (με την συμμετοχή της Alessia Scolletti των Temperance)
9. Code Red - Interlude II
10. Eyes of the Wolf
11. The Fortress Tower
12. The World I Left Behind

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Michele Olmi - Ντραμς
Davide Baldelli - Πλήκτρα
Filippo "Fil" Tezza - Φωνητικά
Xavier Rota - Μπάσο
Frank Campese - Κιθάρες

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Elevate Records.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version