LifeSteps.gr

Vivaldi Metal Project EpiClassica review (2022 release)

Vivaldi

Το Vivaldi Metal Project είναι ένα δημιούργημα του έμπειρου και πολύ ταλαντούχου μαέστρου και συνθέτη Mistheria. Είναι κάτι αντίστοιχο με το project Avantasia του φημισμένου Tobias Sammet που όλοι φυσικά γνωρίζουν. Όπως θα δείτε και παρακάτω είναι τόσοι πολλοί οι αξιόλογοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον μαέστρο για να βγει αυτό το ωραιότατο δημιούργημα που δεν χωράνε όλοι να τους γράψω και αν το κάνω ξεχωριστά θα πιάσουν όλο το κείμενο.

Πάντως έπιασα πολλές γνώριμες φωνές χωρίς να έχω δει καν τα credits. Είναι όλοι τους ειδικοί στο συμφωνικό μέταλ και όχι μόνο που τους ξέρω καλά από τις μπάντες τους. Δεν ήταν δυνατόν να βγει άσχημο το όλο project με τέτοιους εκλεκτούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες και μουσικούς. Σαν να ακούω μια καινούρια έκδοση του Avantasia project και αυτό είναι φανταστικό. Νεοκλασικό και συμφωνικό μαζί, ακούγεται φανταστικά και δεν το είχα στα υπόψη μου παρόλο που ακούω τα πάντα (σχεδόν) από συμφωνικό μέταλ.

Είναι τόσα πολλά τα συμφωνικά έργα που κάποια μου ξεφεύγουν ακόμη. Αυτό εδώ όμως είναι εξαιρετικό για να το αφήσω να περάσει έτσι χωρίς παρουσίαση. Μελωδίες υπέροχες που σου μένουν στο μυαλό παρόλο που έχει περάσει η ώρα και το κεφάλι έχει βαρύνει πολύ από την συνεχή μουσική επί 8 ώρες περίπου. Επίσης να πω ότι το cd δεν περιέχει μόνο συνθέσεις εμπνευσμένες από τον Vivaldi αλλά και από άλλους μεγάλους κλασικούς συνθέτες.

Είναι ένα must buy που λένε για τους φίλους της κλασικής και της μέταλ μουσικής αυτού του τύπου τα όμορφα και μελωδικότατα δημιουργήματα. Δεν χρειάζεται να γράψω και πολλά περιττά πράγματα όταν η μουσική μιλά μόνη της. Ακούστε και απολαύστε την ποιότητα αλλά και το ταλέντο του συνθέτη Mistheria. Τώρα τι βαθμό να βάλω σε αυτό το εξαίσιο project εκτός από ένα μεγάλο δεκάρι φυσικά.

Η παραγωγή είναι σε υψηλότατα επίπεδα ανάλογα της ποιότητας της μουσικής οπότε 10/10 και περιμένω καινούρια έργα από τον μαέστρο που είναι ικανότατος. Δεν ξέρω αν έχουν κάποια εταιρεία από πίσω οι φίλοι μας αλλά αν δεν έχουν θα με εκπλήξει πολύ. Μπράβο πάντως σε όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα που ακούμε. Παρόλο που είμαι κουρασμένος πάω να το ξαναρχίσω άλλη μια φορά τουλάχιστον πριν τον ύπνο. Είναι και ότι πρέπει για χαλαρωτικό τις βραδυνές ώρες.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Deposuit Potentes
02. Threshold Of Miracles
03. Tears To Splendor
04. Dies Irae
05. Never Ashes Again
06. Royal Overture
07. Hymn Of Life
08. Symphony Of Death
09. Revolutionary Odyssey
10. Alight
11. The Absolution
12. Mania
13. Power Take Hold
14. Evolution
15. The Eye Of The Guardian
16. Deep Core
17. The Empire
18. Tragic Serenade

Στο όλο project συμμετέχουν οι εξής μουσικοί:

Mike Portnoy, Rob Rock, Jeff Scott Soto, Mike Terrana, Mark Boals, Roy Z (B. Dickinson), Dirk Verbeuren (Megadeth), Anders Johansson (Manowar), Michele Guaitoli (Visions of Atlantis/Temperance), Rolf Pilve (Stratovarius), Steve Di Giorgio (Testament), Zaher Zorgati (Myrath), Emma Zoldan/Nils Courbaron (Sirenia), Coen Janssen (Epica), Jennifer Batten, Joe Stump (Alcatrazz), Nick Z Marino (Y. Malmsteen), Chris Caffery (Savatage), Mark Cross (ex-Firewind), Joel Hoekstra (Whitesnake), Andreas Kisser (Sepultura).

Έχει επίσης και τους:

Elina Siirala (Leaves' Eyes), Gerit Lamm/Avema Maurelle (Xandria), Alessandro Del Vecchio (Jorn, Revolution Saints), Fabio D’Amore (Serenity), Melissa Ferlaak (Plague of Stars), Philip Bynoe (S. Vai), Matt Bissonette (J. Satriani), Giacomo Voli/Roberto De Micheli (Rhapsody of Fire), Felipe Andreoli (Angra), Marco Sfogli (J. Labrie), Andreas Passmark (Royal Hunt), Bob Katsionis (Firewind), Henrik Klingenberg (Sonata Arctica), and many more!

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια των δύο cd στην πολύ καλή digipak case είναι περίπου 95 λεπτά χορταστικής μουσικής απόλαυσης.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.​

Exit mobile version