LifeSteps.gr

Gallia - Obscura review (2022 release)

Gallia

Ένα πολύ ενδιαφέρον project μας έρχεται από το Βέλγιο και ακούει στο όνομα Gallia. Παίζουν ένα ιδιαίτερο μείγμα συμφωνικού κινηματογραφικού ήχου με διάφορα στοιχεία από άλλα είδη που το κάνουν ευχάριστο και επικό στο άκουσμα. Είναι το πρώτο μεγάλο δημιούργημα των παιδιών στην απαιτητική μουσική σκηνή και ιδιαίτερα στο συμφωνικό μέταλ που γίνεται ο χαμός από νέες κυκλοφορίες. Ας το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω για να αξιολογήσουμε αν πράγματι τα κατάφεραν οι φίλοι μας.

Ενώ ξεκινάνε περίπου σαν να είναι μια καινούρια κυκλοφορία από τους φανταστικούς Visions of Atlantis κάπου προς την μέση το έργο αλλάζει και καταλήγει διαφορετικό από ότι αρχικά περίμενα. Η μουσική των παιδιών είναι πολύ ορχηστρική και ενδιαφέρουσα σαν να παρακολουθούμε κάποιο soundtrack ταινίας. Η φωνή της Alyn πολύ καλή για το είδος και ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα της μπάντας.

Σίγουρα είναι ένα cd που πρέπει να ακούσουν όλοι οι φανς του συμφωνικού μέταλ και της κινηματογραφικής μουσικής γενικότερα. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους φίλους μας στις συνθέσεις και στην παραγωγή, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την αρχή κιόλας που το έβαλα στο σύστημα. Το άκουσα δύο φορές ολόκληρο το cd και τώρα μια τρίτη για να έχω μια πλήρη άποψη και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά για μια πρώτη γνωριμία με την μπάντα.

Δεν ήξερα τα παιδιά από πριν όταν είχαν κυκλοφορήσει κάποιο ep αν δεν κάνω λάθος, τώρα τους έμαθα από αυτό το συγκεκριμένο cd. Έχουν το ταλέντο να πάνε μπροστά αν βελτιώσουν κάποιες μικρολεπτομέρειες σε επόμενη δημιουργία τους. Προς το παρόν θα είμαι επιεικής όπως κάνω με όλες τις μπάντες όταν βγάζουν το πρώτο τους δημιούργημα. Ελπίζω μόνο να βρω κάποιο κλιπ να βάλω να ακούσετε το έργο τους να τους γνωρίσετε καλύτερα και εσείς.

Αυτή η αλλαγή του ρυθμού από πλήρες συμφωνικό σε folk η και διάφορες επιρροές ανατολίτικου στυλ είναι που δίνουν ενδιαφέρον στο δημιούργημα. Εκεί που λες αν πάει έτσι θα το κλείσω σε λίγο να ξαφνικά αλλάζει ρυθμό και γίνεται πιο καλό κυρίως από την μέση και μετά όπου είναι και τα καλύτερα τραγούδια. Δεν ξέρω αν αρέσει σε όλους το τελικό αποτέλεσμα, ακούστε το και βγάλτε την δική σας άποψη. Δεν είναι από τα cd που λες πάρτο με κλειστά μάτια, θέλει το ψάξιμο του πρώτα.

Και φυσικά απευθύνεται μόνο στους φανς του συμφωνικού ήχου και πιο συγκεκριμένα στους φανς των Visions of Atlantis (σαν και μένα) αλλά και άλλων παρόμοιων συγκροτημάτων που είναι αρκετά για να τα απαριθμήσω όλα. Εγώ θα βάλω ένα 7/10 στους φίλους μας για καλή αρχή και την επόμενη φορά μακάρι να τα πάνε καλύτερα και να έχουν βρει τον προσωπικό τους ήχο.

Πάντως σαν συνολική εικόνα του όλου έργου είναι πολύ καλό για μένα που μου αρέσουν τα συμφωνικά δημιουργήματα. Άλλος μπορεί να πει το αντίθετο σίγουρα. Και η Elyn τραγουδάει πολύ καλά σαν την αγαπητή Clementine αλλά και τα άλλα παιδιά δείχνουν το ταλέντο τους στα όμορφα τραγούδια. Δεν ξέρω αν οι φίλοι μας έχουν βρει καμμιά καλή εταιρεία να τους βοηθήσει στην δημιουργία τους αλλά αν δεν έχουν ακόμη εύχομαι να βρουν κάποια πολύ σύντομα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Aperture 1:19
2. Return of Time 4:44
3. Blackout Queen 3:34
4. Mirage 4:42
5. Reflection 5:05
6. Path of the Nomad 4:13
7. Free Me 2:35
8. Spirit of the Sea 4:04
9. Chaos 4:21
10. Euphoria 4:13
11. Tears of Gold 7:32
12. New World 5:13

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Elyn Vandenwyngaert – Φωνητικά
Yannick Maris – Κιθάρες
Laurens Vandebroek – Μπάσο
Ties Jehoul – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό κινηματογραφικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 52 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version