LifeSteps.gr

Krisiun - Mortem Solis review (2022 review)

Krisiun

Για να μην κάνουμε συνέχεια συμφωνικά και ελαφρά ακούσματα ας πάμε και στους θρυλικούς Krisiun από την Βραζιλία και στο δωδέκατο cd τους με τον τίτλο Mortem Solis. Οι φίλοι μας παίζουν ένα αρκετά ενδιαφέρον για τους λάτρεις του είδους τεχνικό death metal, δυναμικό και όπως πρέπει να είναι. Γενικά αυτό το είδος δεν το ακούω πολύ για να είμαι ειλικρινής αλλά υπάρχουν πολλοί φανς που τους αρέσει το extreme metal και έτσι είπα να το παρουσιάσω. Ας το δούμε κάπως αναλυτικότερα παρακάτω.

Πρώτα να τονίσω ότι δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου είδους αλλά ούτε και είχα κάποιο cd από τα πολλά που έχει βγάλει η μπάντα από την Βραζιλία στα 30 και κάτι χρόνια από την ίδρυση της. Άρα θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο επιεικής και αντικειμενικός γίνεται πάνω σε κάτι που δεν το γνωρίζω καλά. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά στοιχεία για την μπάντα για να μπορέσω να κάνω μια καλή παρουσίαση.

Πρώτον το όνομα του cd στα λατινικά σημαίνει ο θάνατος του ήλιου. Δεύτερον τα τραγούδια είναι αρκετά δυναμικά και επιθετικά μπορώ να πω και ταιριάζουν με το συγκεκριμένο είδος που έχω ακούσει αρκετά φέτος αλλά ήταν όλα μάλλον αδιάφορα. Μην περιμένετε να ακούσετε μελωδίες σε αυτό το είδος, δεν είναι μελωδικό death metal αυτό. Δεν υπάρχουν στοιχεία από computers σε τέτοια έργα ούτε φυσικά και πλήκτρα, μόνο ο βαρβάτος και γεμάτος θυμό ήχος που γνωρίζουν καλά οι φίλοι του είδους.

Άλλοι το λένε album of the year στο είδος του και άλλοι ότι είναι ένα τυπικό cd του death metal. Εγώ επειδή δεν ξέρω καλά το είδος θα κρατήσω μια ουδέτερη στάση προς τους φίλους μας και θα έχουν και την ανάλογη βαθμολογία. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν και άλλοι και όχι να θάβουν αξιολογότατα δημιουργήματα επειδή δεν τους αρέσουν τα συμφωνικά η το gothic rock. Το να θάψεις κάτι που δεν σου αρέσει είναι η εύκολη λύση αλλά πάντα υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσουν αυτά.

Παίρνω παράδειγμα από τους In Flames που τρώνε το κράξιμο επειδή άλλαξαν το ήχο τους και γίνανε ουσιαστικά άλλη μπάντα. Εντάξει και σε μένα δεν αρέσουν τα άλματα αυτά αλλά το τραγούδι τους Stay with me είναι πολύ καλό για να τους κατηγορήσω ότι δεν είναι μέταλ αυτό. Προσπάθησαν να ανανεώσουν λίγο και το κοινό που τους ακολουθεί αλλά χάσανε κάποιους φανατικούς φίλους του αυθεντικού melodeath ήχου της σουηδικής σχολής.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου γιατί δεν έχω και πολλά να γράψω για τα παιδιά παρά μόνο να τους ακούσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα αν σας αρέσει το συγκεκριμένο στυλ. Εγώ από την μεριά μου θα αρκεστώ σε ένα 7/10 γιατί δεν γνωρίζω αρκετά το είδος και δεν θέλω να αδικήσω τους φίλους μας με χαμηλές βαθμολογίες.

Πάντως από παραγωγή και εκτέλεση είναι σε επαγγελματικά επίπεδα από έμπειρους μουσικούς που παίζουν πολύ καλά και φυσικά υπάρχει και η εταιρεία τους που είναι εγγύηση για την καλή ποιότητα του προιόντος που μας προσφέρει. Το cd αυτό συνιστάται στους φίλους του extreme metal και της μπάντας γενικότερα. Τώρα που ολοκληρώθηκε η μια ακρόαση πάω να το ξαναβάλω για μια δεύτερη φορά. Δεν είναι άσχημο για το είδος, που να ακούσετε κάτι άλλα που δεν έχουν και καλή παραγωγή και δεν ακούγεται καθαρός ο ήχος.

Το playlist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Sworn Enemies
2. Serpent Messiah
3. Swords into Flesh
4. Necronomical
5. Tomb of the Nameless
6. Dawn Sun Carnage (Intro)
7. Temple of the Abattoir
8. War Blood Hammer
9. As Angels Burn
10. Worm God

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής έμπειρους μουσικούς:
Alex Camargo – Φωνητικά, μπάσο
Moyses Kolesne – Κιθάρα
Max Kolesne – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 29 Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Century Media.

Είδος: Technical Death Metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 40 λεπτά.

Exit mobile version